fbpx

Meta herstelt Trump op Facebook en Instagram

Meta herstelt Trump op Facebook en Instagram

Share This Post


Meta kondigde aan dat de schorsing van Facebook en Instagram door voormalig president Trump binnen een paar weken zal worden opgeheven, met “vangrails” om herhaling van overtredingen te voorkomen.

Schorsing van Trump in 2021

Meta schortte het account van de toenmalige president Trump voor onbepaalde tijd op nadat hij mensen had geprezen die deelnamen aan antiregeringsgeweld dat resulteerde in verschillende doden.

De schorsing werd beoordeeld door Meta’s Oversight Board, die concludeerde dat de schorsing voor onbepaalde tijd niet in overeenstemming was met de bestaande regels voor het omgaan met beleidsschendingen.

De Raad van Toezicht schreef:

“… het was ongepast voor Facebook om de niet-gespecificeerde en niet-gestandaardiseerde straf van schorsing voor onbepaalde tijd op te leggen. De gebruikelijke sancties van Facebook omvatten het verwijderen van de aanstootgevende inhoud, het opleggen van een beperkte periode van schorsing of het permanent deactiveren van de pagina en het account.

Het bestuur dringt erop aan dat Facebook deze zaak herziet om een ​​reactie te bepalen en te rechtvaardigen, mits die in overeenstemming is met de regels die van toepassing zijn op andere gebruikers van zijn platform.”

Facebook reageerde op het bestuur dat de schorsing vanaf 7 januari 2021 twee jaar zal duren, waarna de schorsing zou worden heroverwogen.

De schorsing voor onbepaalde tijd bleef van kracht tot de aankondiging dat deze zal worden opgeheven in de weken na 25 januari 2022, iets meer dan twee jaar na de schorsing.

Waarom de schorsing van Trump werd opgeheven

De herziening van de schorsing was gepland voor twee jaar nadat de oorspronkelijke schorsing was opgelegd op 7 januari 2021. Dit was in overeenstemming met de Raad van Toezicht.

Meta onderzocht of Trump een risico bleef vormen voor de openbare veiligheid en besloot dat hij voldoende was veranderd om het risico te verminderen.

In de toelichting op het besluit werd aangegeven dat met verschillende factoren rekening werd gehouden:

“Om te beoordelen of het ernstige risico voor de openbare veiligheid dat in januari 2021 bestond, voldoende is verminderd, hebben we de huidige omgeving beoordeeld in overeenstemming met ons Crisis Policy Protocol, waaronder een analyse van het verloop van de verkiezingen van de Amerikaanse 2022 tussentijdse en deskundige evaluaties van de huidige veiligheidsomgeving.

We zijn vastbesloten dat het risico voldoende is verkleind, zodat we ons aan het tijdschema van twee jaar moeten houden dat we hebben vastgesteld.

Als zodanig zullen we de Facebook- en Instagram-accounts van Mr. Trump in de komende weken. Dat doen we echter met nieuwe vangrails om recidive af te schrikken.”

Strafstaven voor publieke figuren op Facebook

Meta heeft een bijgewerkt beleid uitgebracht, Restricting Accounts of Public Figures During Civil Disturbances, waarin nieuwe protocollen worden beschreven voor het omgaan met publieke figuren die de richtlijnen van Meta schenden.

De bijgewerkte regels gelden voor zowel Facebook als Instagram.

Het nieuwe beleid beschrijft trapsgewijze straffen die strenger worden op basis van contentschendingen.

Meta legde uit dat het doel van de straffen was om schendingen van haar beleid af te schrikken.

Sancties duren van één tot dertig dagen tot twee jaar voor bijzonder ernstige overtredingen.

Er wordt rekening gehouden met drie factoren om de zwaarte van de straf te bepalen:

“De ernst van de overtreding en de geschiedenis van de publieke figuur op Facebook of Instagram, inclusief huidige en eerdere overtredingen. De potentiële invloed van de publieke figuur op en relatie met degenen die betrokken zijn bij het geweld. De ernst van het geweld en eventuele gerelateerde fysieke schade” .

Verhoogde boetes

Publieke figuren die na een schorsing terugkeren, krijgen te maken met verhoogde straffen, waaronder deactivering van de account van een publieke figuur die niet reageert op herhaalde waarschuwingen.

De Meta-regels behandelen de inhoud van QAnon en beschrijven specifieke maatregelen die zij zullen nemen om het bereik van bestrafte publieke figuren te beperken.

Dit betekent dat iedereen die het beperkte account van een openbare persoon volgt, de inhoud die op die accounts is geplaatst, niet ziet, naast het verwijderen van deelknoppen.

“Ons bijgewerkte protocol behandelt ook inhoud die onze gemeenschapsnormen niet schendt, maar bijdraagt ​​aan het soort risico dat zich op 6 januari voordeed, zoals inhoud die een aanstaande verkiezing delegitimeert of die is gekoppeld aan QAnon.

We kunnen de verspreiding van deze publicaties beperken en, in herhaalde gevallen, kunnen we de toegang tot onze advertentietools tijdelijk beperken.

Deze stap zou betekenen dat de inhoud zichtbaar blijft op Mr. Trump, maar het zou niet worden uitgedeeld aan de feeds van mensen, zelfs niet als ze Mr. troef

We kunnen ook de knop Opnieuw delen uit deze berichten verwijderen en ze niet meer aanbevelen of als advertenties weergeven.”

Reactie op de reset van Trump

In de aankondiging van Facebook stond dat ze kritiek verwachten, maar dat het besluit werd geleid door richtlijnen van de Oversight Board.

De reacties op sociale media waren voorspelbaar gepassioneerd, met congreslid Adam Schiff kenmerkend voor de wederopstanding sinds Facebook heeft “toegegeven”.

anderen beschuldigde Facebook geen regels of procedures te hebben, ook al was Meta’s beslissing gebaseerd op regels en procedures.

Veel van de beste tweeters die commentaar gaven op de reset van Trump, hebben er commentaar op gegeven De beslissing van Facebook was gebaseerd op hebzucht terwijl anderen hij betreurde het gebrek aan consequenties van de actie van Trump, hoewel hij werd gestraft met een schorsing van twee jaar.

Lees de aankondiging van Meta:

Beëindig de opschorting van Trump-accounts met nieuwe barrières om recidive te ontmoedigen

Source link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!