fbpx

Meta-instituten bevriezing van aanwervingen, bezuinigingen, bedrijfsherstructureringen

Share This Post


Socialmediabedrijf Meta stelt een personeelsstop in en waarschuwt werknemers voor verdere herstructurering en inkrimping. De aankondiging kwam van CEO Mark Zuckerberg in een intern gesprek waarin alle mensen betrokken waren, meldde Bloomberg.

Het bedrijf, dat eigenaar is van Facebook, Instagram en Whatsapp, bezuinigt op de meeste teams.

Deze aankondiging komt slechts een week nadat de Wall Street Journal meldde dat sommige Meta-werknemers te horen kregen dat ze een nieuwe functie bij het bedrijf moesten zoeken of moesten inkrimpen. Volgens dit rapport moesten werknemers op een “30-dagenlijst” snel een nieuwe functie bij het bedrijf vinden, anders liepen ze het risico ontslagen te worden.

Dit is de eerste grote bezuiniging van het bedrijf sinds Facebook in 2004 werd opgericht en lijkt het einde in te luiden van een tijdperk van snelgroeiende sociale media.

Zuckerberg wijst op economische onzekerheid als drijvende factor

Meta-leiders gaven de schuld aan de huidige economische omstandigheden voor de bezuinigingen.

“Ik hoopte dat de economie zich nu duidelijker zou hebben gestabiliseerd, maar van wat we zien, ziet het er nog niet naar uit, dus we willen enigszins conservatief plannen”, vertelde Zuckerberg aan medewerkers in een sessie met vragen en antwoorden. . Bloomberg.

Eerder dit jaar meldde Meta de eerste daling van de advertentie-inkomsten. Dit was grotendeels te wijten aan het feit dat Apple zijn iOS-privacybeleid heeft gewijzigd, zodat iPhone-gebruikers zich kunnen afmelden voor het bijhouden van hun gegevens door apps.

Bovendien wordt de groei van het bedrijf belemmerd door concurrentie van TikTok, dat gebruikers wegdrijft van Instagram en Facebook.

Meta bereidt zich al maanden voor op de bezuinigingen

Meta begon in juli het aannemen van personeel te vertragen toen het bedrijf zich begon voor te bereiden op ontslagen. Na het missen van zijn kwartaalwinstdoelstelling voor het eerste kwartaal van 2022, gaf Zuckerberg aan dat Meta het tempo van zijn investeringen zou vertragen.

Hij waarschuwde ook dat sommige Meta-teams zouden worden ingekrompen als reactie op dalende inkomsten en suggereerde dat het bedrijf op weg was naar een neergang.

Dit was ook het eerste jaar in de 18-jarige geschiedenis van Facebook dat het bedrijf niet groeide.

Veel reclamegestuurde bedrijven worstelen met economische uitdagingen

Naast interne uitdagingen heeft Meta, net als veel andere technologiebedrijven, zijn waarde zien dalen sinds de Federal Reserve de rente op 22 september verhoogde.

Twitter kondigde afgelopen mei een personeelsstop aan en vroeg werknemers om waar mogelijk te bezuinigen. Vorige maand heeft Snapchat zijn personeelsbestand met 20% verminderd.

Zelfs Google is niet immuun geweest. Alphabet, Inc, het moederbedrijf van de zoekmachinegigant, verlaagde in de tweede helft van 2022 zijn aanwervingspercentage.

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock/askarimSource link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beƫindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!