fbpx

Meta verbetert videomogelijkheden op Facebook

Meta verbetert videomogelijkheden op Facebook

Share This Post


Meta heeft verbeteringen aan het videoplatform van Facebook onthuld, gericht op het stroomlijnen van het maken, bekijken en betrekken van video’s.

De platformupdate brengt aspecten van Reels, Meta’s korte videofunctie, naar de Facebook-feed.

Deze integratie is bedoeld om het maken en delen van video’s voor gebruikers te vereenvoudigen door meer dynamische videomogelijkheden binnen de Facebook-ervaring mogelijk te maken.

Het bedrijf stelt in een advertentie:

“Of je nu een video plaatst voor vrienden en familie om te zien, of mensen probeert te bereiken die dezelfde interesses delen, met onze videobewerkingstools kunnen mensen zich op nieuwe manieren uiten via Reels of lange video’s” .

Bijgewerkte tools voor videobewerking

De nieuwste Reels-updates bevatten nieuwe bewerkingsfuncties waarmee gebruikers naadloos audio, muziek en tekst kunnen combineren om boeiende video’s te maken.

U kunt clips nu manipuleren door ze te versnellen, om te keren of te wijzigen. Er zijn ook verbeterde audiomogelijkheden, zodat u nummers kunt mixen, voice-overs kunt opnemen en ongewenste achtergrondgeluiden kunt verminderen.

Bovendien voegt Meta ondersteuning toe voor HDR-video, wat betekent dat gebruikers nu High Dynamic Range-video’s die op hun mobiele apparaten zijn opgenomen, rechtstreeks in Reels kunnen uploaden en bekijken.

Een speciaal videotabblad

Facebook verandert de manier waarop gebruikers video’s op zijn platform vinden en gebruiken. Het gedeelte van de app dat voorheen Facebook Watch heette, is hernoemd naar het tabblad Video.

Dit tabblad combineert nu alle video-inhoud van Facebook op één plek, inclusief reels, langere video’s en livestreams.

Het doel is om een ​​gecentraliseerde bestemming te creëren waar gebruikers gemakkelijker de verschillende videoformaten op Facebook kunnen ontdekken en bekijken.

Meta legt uit:

“Het tabblad Video ziet er bekend uit: je kunt verticaal scrollen door een aangepast kanaal dat allerlei soorten video-inhoud aanbeveelt, maar het zal ook nieuwe horizontaal scrollende spoelsecties bevatten die aanbevolen spoelen markeren, zodat je snel naar korte video kunt springen. ”

Populaire video’s ontdekken

Meta brengt een bijgewerkte versie uit van de Explore-functie voor video’s.

De bijgewerkte versie van Explore maakt gebruik van een combinatie van menselijke editors die video’s beheren en algoritmen om relevante en populaire video’s aan te bevelen op basis van de interesses van gebruikers.

Het doel is om het mensen gemakkelijker te maken nieuwe video’s en onderwerpen te ontdekken die ze graag bekijken.

Integratie van Instagram-haspels

Meta verdiept de integratie tussen Instagram Reels en Facebook.

Nu kun je Instagram Reels-inhoud rechtstreeks op Facebook bekijken en gebruiken zonder van app te wisselen.

Het doel is om Instagram-makers te helpen meer mensen te bereiken door hun Reels bloot te stellen aan het Facebook-publiek.

Deze eerste integratie is nog maar het begin, aangezien Meta van plan is om verdere verbeteringen aan te brengen in de manier waarop Instagram Reels en Facebook samenwerken.

Het bedrijf ziet dit als een continue inspanning om haar dienstverlening dichterbij te brengen.

“We zullen doorgaan met het ontwikkelen van meer tools voor makers om zichzelf te uiten, een publiek op te bouwen en geld te verdienen, samen met ontdekkings- en personalisatiefuncties die je meer controle geven over je ervaring.”

Uitgelichte afbeelding: Joao Serafim/ShutterstockSource link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!