fbpx

Meta’s Metaverse-divisie verliest $ 3,7 miljard in het derde kwartaal

Meta's Metaverse-divisie verliest $ 3,7 miljard in het derde kwartaal

Share This Post


Meta’s Reality Labs-divisie, die toezicht houdt op augmented en virtual reality-activiteiten, verloor in het derde kwartaal $ 3,7 miljard. Hier zijn alle details van het laatste inkomstenrapport.

Het verlies is te wijten aan de aanzienlijke kosten die Meta maakt om de metaverse visie van CEO Mark Zuckerberg tot leven te brengen.

Meta’s year-to-date uitgaven zijn het dubbele van die van vorig jaar, met nog een kwartaal in 2022.

Meta's Metaverse-divisie verliest $ 3,7 miljard in het derde kwartaalScreenshot van: investor.fb.com. Oktober 2022.

Enkele miljarden van die uitgaven gingen naar Meta’s Reality Labs-divisie, die slechts $ 285 miljoen aan inkomsten genereerde.

Meta’s verlies in het derde kwartaal van $ 3,7 miljard bij Reality Labs is hoger dan het verlies in het tweede kwartaal van $ 2,8 miljard.

Meta's Metaverse-divisie verliest $ 3,7 miljard in het derde kwartaalScreenshot van: investor.fb.com. Oktober 2022.

De verliezen zullen daar echter niet eindigen, aangezien Meta in 2023 nog grotere operationele verliezen verwacht.

Meta’s investeerders hebben het bedrijf opgeroepen om de uitgaven voor metaverse projecten te verminderen, hoewel Zuckerberg zegt dat het een “fout” zou zijn om niet door te gaan:

“Veel mensen zijn het misschien niet eens met deze investering. Maar voor zover ik weet, denk ik dat dit een heel belangrijke zaak zal zijn, en ik denk dat het een vergissing zou zijn om me niet op een van deze gebieden te concentreren, die ik denken zal van fundamenteel belang zijn voor de toekomst.”

Zuckerberg voegt eraan toe dat de verliezen in 2023 zullen toenemen, hoewel hij verwacht dat de investering vruchten zal afwerpen:

“We verwachten dat de bedrijfsverliezen van Reality Labs in 2023 jaar na jaar aanzienlijk zullen toenemen. Na 2023 verwachten we de investeringen van Reality Labs te versnellen, zodat we ons doel kunnen bereiken om het totale bedrijfsresultaat van het bedrijf op de lange termijn te laten groeien “.

Meta-aandelen daalden woensdag met meer dan 15% in de handel na sluitingstijd, deels vanwege de belofte van Zuckerberg om de uitgaven aan Reality Labs te verhogen. Meta-aandelen zijn in 2022 met meer dan 60% gedaald.

Hoogtepunten uit het inkomstenrapport van Meta

Meta’s netto-inkomen blijft dalen en verdiende $ 4,395 miljard in het derde kwartaal, vergeleken met $ 9,194 miljard vorig jaar.

Meta's Metaverse-divisie verliest $ 3,7 miljard in het derde kwartaalScreenshot van: investor.fb.com. Oktober 2022.

De omzet van Meta bedroeg $ 27,71 miljard, een daling van 4% op jaarbasis. De inkomsten zouden echter zijn gestegen als de wisselkoersen constant waren gebleven.

Advertentievertoningen stegen met 17% op jaarbasis, hoewel de gemiddelde prijs per advertentie jaar op jaar met 18% daalde.

De dagelijkse actieve gebruikers van Facebook waren op 30 september 1,98 miljard, een stijging van 3% op jaarbasis. Facebook’s maandelijks actieve gebruikers zijn 2,96 miljard, een stijging van 2% jaar-op-jaar.

Er zijn meer dan 140 miljard views van Reels op Facebook en Instagram, een stijging van 50% ten opzichte van zes maanden geleden.

bronnen: Meta Investor Relations, investor.fb.com (PDF-link)

Uitgelichte afbeelding: TY Lim/ShutterstockSource link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!