fbpx

Microsoft Advertising vergroot de analyse en het wereldwijde bereik in de update van juni

Microsoft Advertising vergroot de analyse en het wereldwijde bereik in de update van juni

Share This Post


Microsoft Advertising beschrijft verschillende belangrijke updates en uitbreidingen in het productoverzicht van juni.

De nieuwe tools en functies zijn bedoeld om de prestatieanalyse van websites te verbeteren, het bijhouden van conversies via verschillende apparaten te verbeteren, uit te breiden naar nieuwe wereldwijde markten en naadloos te integreren met andere platforms.

Introductie van Universal Event Tracking Insights

Het grootste nieuws deze maand is de introductie van Universal Event Tracking (UET)-statistieken, een functie die adverteerders een beter inzicht geeft in hoe hun website presteert.

De nieuwe functie vereist geen extra codering en zal de mogelijkheden van bestaande UET-tags verbeteren.

“We introduceren UET Insights, een waardevolle nieuwe functie die we zullen toevoegen aan uw bestaande UET-tags zonder dat extra codering nodig is. U krijgt een beter inzicht in hoe uw website presteert en stelt Microsoft Advertising ook in staat om de prestaties van uw advertenties effectiever door verbeterde targeting, fraudedetectie en minder conversieverlies.”

De nieuwe statistische tool wordt vanaf 3 juli automatisch gelanceerd.

Update attributie voor conversie via verschillende apparaten

Microsoft Advertising introduceert later deze maand een cross-device attributiemodel.

Met deze update kunnen adverteerders conversietrajecten van klanten over meerdere apparaten en sessies volgen en met elkaar verbinden.

Microsoft legt de nieuwe functie uit in een blogpost: “Als een gebruiker bijvoorbeeld op een advertentie klikt op zijn laptop maar een conversie uitvoert op zijn telefoon, rekenen we die conversie nu toe aan de eerste advertentieklik op de laptop”.

Hoewel de update geen nieuwe functies of instellingen introduceert, zien adverteerders mogelijk een lichte toename in conversies als gevolg van verbeterde nauwkeurigheid.

Uitbreiding naar nieuwe markten

In overeenstemming met zijn expansiedrang in 2022, kondigt Microsoft Advertising aan dat het zijn advertentiebereik zal uitbreiden naar 23 nieuwe markten.

De nieuwe toevoegingen omvatten verschillende locaties, variërend van Antigua en Barbuda tot Wallis en Futuna.

Door deze uitbreiding kunnen adverteerders hun publiek in meer delen van de wereld bereiken.

Naadloze integratie met Pinterest en dynamische remarketing

Microsoft Advertising rolt Pinterest Import in alle markten uit via het Microsoft Audience Network (MSAN), waarmee adverteerders Pinterest Ads-campagnes kunnen importeren.

Daarnaast is dynamische remarketing in MSAN voor auto’s, evenementen en reizen nu beschikbaar in de VS, Canada en het VK.

Met de remarketingtool kunnen adverteerders hun feeds gebruiken om rijke advertentie-ervaringen te creëren in het Microsoft Audience Network en hun doelgroep te matchen met items in hun feed waarin ze interesse hebben getoond.

Op te sommen

Belangrijke punten uit het productoverzicht van juni zijn onder meer de automatische lancering van UET Insights vanaf 3 juli, de introductie van een nieuw cross-device attributiemodel, uitbreiding naar 23 nieuwe wereldwijde markten en verbeterde integratie met Pinterest via het Microsoft Audience Network.

Deze ontwikkelingen geven adverteerders samen een beter inzicht in campagneprestaties, verbeterde nauwkeurigheid bij het bijhouden van conversies en meer mogelijkheden om doelgroepen over de hele wereld te bereiken.

bron: Microsoft
Uitgelichte afbeelding: PixieMe/ShutterstockSource link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!