fbpx

Microsoft Bing met ChatCPT wordt naar verluidt in maart gelanceerd

Microsoft Bing met ChatCPT wordt naar verluidt in maart gelanceerd

Share This Post


Microsoft is naar verluidt van plan om zijn Bing-zoekmachine bij te werken met kunstmatige intelligentie van OpenAI’s ChatGPT-chatbot, waardoor het zoekopdrachten met volledige zinnen kan beantwoorden in plaats van een lijst met links te geven.

De nieuwe functie wordt naar verwachting eind maart gelanceerd en heeft tot doel Microsoft een concurrentievoordeel te geven ten opzichte van Google, zijn belangrijkste rivaal op het gebied van zoeken.

Microsoft zal ook streven naar een rendement op de investering van $ 1 miljard die het in 2019 in OpenAI heeft gedaan.

Het is momenteel niet bekend hoe Bing de software van OpenAI zal integreren.

Hier is alles wat we weten over de samenwerking tussen Microsoft en OpenAI en hoe de software de zoekervaring van Bing kan verbeteren.

Vereniging van Microsoft en OpenAI

De samenwerking tussen Microsoft en OpenAI heeft veel aandacht getrokken in de technologiegemeenschap, vooral nadat in oktober 2022 werd gemeld dat Microsoft in gesprek was om een ​​tweede investering van tientallen miljarden dollars te doen in de business van de AI.

De initiële investering van Microsoft in OpenAI in 2019 omvatte een overeenkomst om enkele elementen van GPT in Bing te integreren.

Microsoft en OpenAI hebben sindsdien samengewerkt aan manieren om GPT in Bing te integreren om de gebruikerservaring te verbeteren, hoewel het onduidelijk is of de huidige versie van GPT de service zal ondersteunen.

OpenAI bracht GPT-3 uit in 2021 en gebruikte een bijgewerkte versie, GPT-3.5, in de ChatGPT-tool. Het bedrijf heeft gezegd dat een meer geavanceerde versie, GPT-4, in ontwikkeling is, maar heeft geen releasedatum gespecificeerd.

Hoe Microsoft momenteel OpenAI-technologie gebruikt

Microsoft gebruikt momenteel OpenAI-cloudservices in tools waarmee gebruikers tekst, code en afbeeldingen kunnen maken met behulp van eenvoudige instructies en machine learning-modellen kunnen trainen met behulp van gegevens van internet.

Sommige zakelijke clienttoepassingen van Microsoft zijn geïntegreerd met OpenAI-technologieën. Het bedrijf stelt GPT-3 en Dall-E 2 ook beschikbaar voor zakelijke klanten als onderdeel van zijn Azure-serververhuur- en rekenkrachtactiviteiten.

In juni 2022 introduceerde Microsoft Copilot, een abonnementsservice die OpenAI-tools gebruikt om software-engineers te helpen automatisch code te genereren.

De volgende fase van de samenwerking tussen OpenAI en Microsoft lijkt de integratie met Bing te zijn, wat verschillende zorgen oproept, aangezien deze modellen af ​​en toe aanstootgevende of onnauwkeurige modellen kunnen opleveren.

Met al zijn vorderingen op het gebied van AI, aarzelde zelfs Google om een ​​chatbot zoals ChatGPT te introduceren. Waarom heeft Microsoft er zoveel vertrouwen in dat het ChatGPT kan integreren in Bing Search zonder het vertrouwen en de reputatie van de consument in gevaar te brengen?

Microsoft heeft niet onthuld hoe het potentiële bugs zal verminderen of problemen met aanstootgevende inhoud zoals zijn Tay-chatbot in 2016 zal stoppen.

Woordvoerders van Microsoft reageerden niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar voor dit artikel.

Het is vermeldenswaard dat OpenAI van plan is om in de toekomst ChatGPT in rekening te brengen, vergelijkbaar met de kosten die het rekent aan ontwikkelaars die GPT gebruiken om tekstgenererende bots te bouwen. Dit betekent dat Bing een van de weinige gratis toegangspunten tot GPT zou kunnen worden.

bron: De informatie

Uitgelichte afbeelding: Ascannio/ShutterstockSource link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!