fbpx

Microsoft en OpenAI bieden AI-modellen aan ontwikkelaars over de hele wereld

Microsoft en OpenAI bieden AI-modellen aan ontwikkelaars over de hele wereld

Share This Post


Microsoft kondigt de algemene beschikbaarheid aan van zijn Azure OpenAI-service, waarmee ontwikkelaars applicaties kunnen bouwen met behulp van technologie zoals ChatGPT.

Azure Open AI combineert open source en cloudgebaseerde machine learning om ontwikkelaars te helpen AI-modellen te integreren in hun bestaande infrastructuur.

Ja, dit omvat het ChatGPT-model, bevestigt Microsoft in een blogpost (nadruk van mij):

“Nu Azure OpenAI Service algemeen beschikbaar is, kunnen meer bedrijven toegang vragen tot ‘s werelds meest geavanceerde AI-modellen, waaronder GPT-3.5, Codex en DALL•E 2, ondersteund door level-trust-mogelijkheden voor ondernemingen en voor AI-geoptimaliseerde Microsoft Azure-infrastructuur. geavanceerde applicaties bouwen. Klanten hebben ook toegang tot ChatGPT—een verfijnde versie van GPT-3.5 die is getraind en inferentie uitvoert op de Azure AI-infrastructuur, binnenkort beschikbaar via de Azure OpenAI-service.

OpenAI zegt dat het zal nemen wat het leert van de huidige preview van het ChatGPT-onderzoek en updates zal maken voordat het naar Azure wordt gebracht.

In een tweet bevestigt OpenAI dat de toevoeging van ChatGPT aan Microsoft Azure eraan komt:

We hebben veel geleerd van de ChatGPT-onderzoekspreview en hebben belangrijke updates doorgevoerd op basis van gebruikersfeedback. ChatGPT komt binnenkort naar onze API en de Azure OpenAI-service van Microsoft.

Meld u hier aan voor updates: https://t.co/C7kMVpMAKv

— OpenAI (@OpenAI) 17 januari 2023

Deze stap bouwt voort op een bestaande samenwerking tussen de twee bedrijven, waarbij Microsoft overweegt zijn investering in OpenAI te verhogen tot $ 10 miljard.

Hoewel Microsoft geen specifieke details heeft gegeven over hoe ontwikkelaars AI-modellen zoals ChatGPT zullen gebruiken, kunnen we speculeren over de mogelijkheden op basis van wat we weten over de twee platforms.

Wat is Microsoft Azure?

Microsoft Azure is een cloud computing-platform voor het bouwen van applicaties en services met behulp van een wereldwijd netwerk van datacenters beheerd door Microsoft.

Services die door Microsoft Azure worden aangeboden, omvatten virtuele machines, opslag, netwerken en verschillende tools voor het ontwikkelen en implementeren van software.

Wat kunnen ontwikkelaars doen met de Azure OpenAI-service?

De samenwerking tussen OpenAI en Microsoft stelt ontwikkelaars in staat om AI-modellen zoals ChatGPT te gebruiken om slimmere, meer mensachtige conversatie-interfaces te creëren.

Bovendien kunnen ontwikkelaars met het wereldwijde netwerk en de infrastructuur van Azure hun toepassingen implementeren en schalen om gebruikers over de hele wereld te bereiken.

Met andere woorden, ontwikkelaars kunnen de kracht van de taalmodellen van OpenAI benutten om applicaties te bouwen die draaien op dezelfde service die Microsoft gebruikt om zijn eigen producten aan te sturen.

Wat betekent dit voor marketeers?

Wat deze stap voor leveranciers betekent, hangt grotendeels af van wat ontwikkelaars besluiten te doen met de taalmodellen van OpenAI.

Een recent artikel in Search Engine Journal somt verschillende manieren op waarop SEO-professionals en marketeers het ChatGPT-model van OpenAI al gebruiken. Zo krijg je een idee van wat er allemaal mogelijk is met de technologie.

De brede beschikbaarheid van de Azure OpenAI-service van Microsoft is een grote stap voorwaarts op het gebied van natuurlijke taalverwerking en conversatie-AI.

Door deze service breed beschikbaar te maken, hoopt Microsoft dat bedrijven blijven innoveren en zakelijke oplossingen ontwikkelen die voorheen niet mogelijk waren.

Deze release is een bewijs van de inzet van Microsoft om slimmere computeroplossingen te creëren.

Tijdens een panel op het World Economic Forum deze week zei Microsoft Chief Executive Satya Nadella dat OpenAI-mogelijkheden binnenkort zullen worden geïntegreerd in alle producten van het bedrijf.

Bovendien zet Microsoft zich in voor het “verantwoorde” gebruik van AI, door te zeggen dat van ontwikkelaars wordt verwacht dat ze zich aan een reeks principes houden bij het gebruik van de service.

bronnen: Microsoft, Wall Street Journal

Source link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!