fbpx

Microsoft en OpenAI breiden overeenkomst uit om AI voor iedereen toegankelijk te maken

Microsoft en OpenAI breiden overeenkomst uit om AI voor iedereen toegankelijk te maken

Share This Post


Microsoft zet zijn samenwerking met OpenAI, makers van ChatGPT, voort door middel van een nieuwe meerjarige investering van meerdere miljarden dollars om de ontwikkeling van AI-technologie te versnellen.

Deze stap bouwt voort op eerdere investeringen van Microsoft in 2019 en 2021 en stelt beide bedrijven in staat geavanceerde AI-technologie te gebruiken die ze onafhankelijk van elkaar ontwikkelen.

Een van de hoofddoelen van deze vereniging is om AI te democratiseren en voor iedereen toegankelijk te maken. Microsoft wil dit doel op drie manieren bereiken:

Supercomputing op schaal: Microsoft zal meer middelen steken in het bouwen en gebruiken van gespecialiseerde supercomputers om OpenAI-onderzoek te versnellen.
Nieuwe AI-ervaringen: Microsoft zal OpenAI-modellen gebruiken in zijn consumenten- en bedrijfsproducten en nieuwe digitale ervaringen creëren met behulp van OpenAI-technologie.
exclusiviteit: Microsoft Azure zal alle OpenAI-workloads aandrijven als de enige cloudprovider van het bedrijf.

Onafhankelijk heeft Microsoft sinds de introductie in 2016 gewerkt om van Azure een AI-supercomputer voor iedereen te maken. Samen zijn Microsoft en OpenAI een stap dichter bij het realiseren van deze visie.

De samenwerking tussen Microsoft en OpenAI heeft al indrukwekkende resultaten opgeleverd, waaronder de ontwikkeling van GPT-3, een van de meest geavanceerde modellen voor natuurlijke taalverwerking tot nu toe.

Deze nieuwe investering zorgt ervoor dat bedrijven de grenzen van wat mogelijk is met AI kunnen blijven verleggen.

In een tweet zegt Satay Nadella, CEO van Microsoft, dat het bedrijf zijn missie “veilig en verantwoord” zal voortzetten:

In deze volgende fase van onze samenwerking met @OpenAI, bieden we de beste AI-infrastructuur, -modellen en toolchain voor klanten om hun applicaties veilig en verantwoord op Azure te bouwen en uit te voeren. https://t.co/hX48N3vPv8

— Satya Nadella (@satyanadella) 23 januari 2023

Interessant is dat er in de aankondiging geen melding werd gemaakt van de Bing-zoekmachine van Microsoft, ondanks geruchten dat deze binnenkort, mogelijk al in maart, zal worden uitgebreid met chatbotfunctionaliteit.

The Information, de bron die het gerucht aanvankelijk meldde, had eerder beweerd dat Microsoft van plan was de technologie van OpenAI te integreren in zijn huidige software. De officiële verklaring van Microsoft van vandaag bevestigt dat dit inderdaad het geval is.

Dit ondersteunt het idee dat Bing binnenkort ChatGPT kan gebruiken om zoekresultaten te leveren.

Met het recente nieuws dat Google-oprichters Larry Page en Sergey Brin groen licht hebben gegeven om chatbottechnologie in Google te integreren, barst de concurrentie los om te zien welk bedrijf deze functie als eerste op de markt zal brengen.

bron: Microsoft

Uitgelichte afbeelding: Ascannio/Shutterstock

Source link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!