fbpx

Microsoft introduceert categorietargeting voor zoekadvertenties

Microsoft introduceert categorietargeting voor zoekadvertenties

Share This Post


Microsoft heeft een nieuwe benadering van zoekadvertenties onthuld die erop gericht is bedrijven te helpen hun doelgroepen effectiever te bereiken in de retailmediaruimte.

Deze innovatieve op categorieën gebaseerde targetingoplossing is bedoeld om de beperkingen van traditionele zoekwoordtargeting aan te pakken en tegelijkertijd de kracht van zoekwoorden te benutten om de campagneprestaties te optimaliseren.

Meer dan zoekwoordtargeting

Hoewel trefwoordtargeting al jaren een hoeksteen is van zoekadvertenties, heeft het beperkingen.

Door zich uitsluitend te richten op zoekwoordtargeting, kunnen adverteerders waardevolle kansen mislopen om hun producten te promoten, wat een negatieve invloed kan hebben op de prestaties van een campagne en het opbrengstpotentieel beperkt.

Retailers en adverteerders beginnen zich te realiseren dat shoppers door de digitale gangpaden op websites van retailers bladeren in plaats van alleen met trefwoorden naar specifieke producten te zoeken.

Als gevolg hiervan voldoen strategieën die beperkt zijn tot targeting op zoekwoorden niet voldoende aan hun behoeften.

Ontgrendel de kracht van op categorieën gebaseerde targeting

De nieuwe oplossing van Microsoft richt zich op shoppers op basis van hun browsegedrag categorieënzoekwoorden gebruiken om campagnebiedingen te verhogen.

Met deze aanpak kunnen adverteerders profiteren van beide doelgroepgedragingen, wat resulteert in sterkere prestaties.

Door zoekwoordbiedingen te verhogen, kunnen adverteerders hun kansen vergroten om koopintentie om te zetten in verkoop.

Winkeliers kunnen de site-ervaring voor shoppers optimaliseren door middel van producttaxonomie, waardoor het voor klanten gemakkelijker wordt om te vinden wat ze zoeken.

De op AI gebaseerde algoritmen van Microsoft PromoteIQ kunnen relevantere advertenties weergeven door zoekwoorden in lagen te plaatsen als een stimulans voor meer categorieën.

Deze nieuwe aanpak vereenvoudigt het campagnebeheer voor adverteerders, aangezien ze slechts een paar goed presterende zoekwoorden hoeven te testen en te behouden.

Voor detailhandelaren vertaalt deze efficiëntie zich in een grotere vraag.

Bewezen resultaten: hogere CTR en RPM

Testen hebben uitgewezen dat deze unieke oplossing indrukwekkende resultaten oplevert.

Campagnes die categorietargeting gebruiken en zoekwoordbiedingen verhogen, hebben een 320% hogere klikfrequentie (CTR) dan campagnes zonder zoekwoordbodverhogingen.

Retailers profiteren ook van deze aanpak en behalen 8x hogere inkomsten per duizend vertoningen (RPM).

De toekomst van zoekadvertenties?

De nieuwe op categorieën gebaseerde targetingoplossing van Microsoft, PromoteIQ, betekent een belangrijke verandering in zoekadvertenties.

Door de beperkingen van traditionele zoekwoordtargeting aan te pakken en de waarde van beide doelgroepgedragingen te maximaliseren, kan deze innovatieve benadering de prestaties voor adverteerders en retailers mogelijk verbeteren.

Aangezien het advertentielandschap blijft evolueren, is het gebruik van dit soort oplossingen cruciaal om voorop te blijven en klanten een uitzonderlijke winkelervaring te bieden.

Uitgelichte afbeelding: sockagphoto/Shutterstock

bron: MicrosoftSource link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!