fbpx

Microsoft legt uit hoe Bing AI Search webinhoud gebruikt

Microsoft legt uit hoe Bing AI Search webinhoud gebruikt

Share This Post


Microsoft Bing Blogs publiceerde nieuwe informatie over hoe de nieuwe AI-geïntegreerde zoekfunctie werkt, inclusief details van een technologie genaamd Bing Orchestrator die fungeert als coördinator tussen de website-index van Bing en de “volgende generatie GPT” die ten grondslag ligt aan de nieuwe versie van Bing.

Microsoft Prometheus-model

Microsoft heeft eerder het Prometheus AI-model beschreven, een verzameling technieken voor interactie met het OpenAI-model.

De nieuwste blogpost bevat nieuwe details over waar de nieuwe Bing-zoekopdracht met AI over gaat.

Het eerste dat opvalt, is dat OpenAI in de zomer van 2022 zijn next-generation versie van GPT met Microsoft deelde.

Dit model van de volgende generatie bevat “creatieve redeneermogelijkheden” die krachtiger zijn dan GPT-3.5, de technologie die ten grondslag ligt aan ChatGPT.

Blootstelling aan dit model inspireerde Microsoft-onderzoekers om het Prometheus AI-model te creëren om mee te communiceren.

Prometheus is een combinatie van de Bing-zoekindex en wat Microsoft Next Generation GPT noemt, gecoördineerd door wat het Bing Orchestrator noemt.

Aan de grond gezet door Bing Orchestrator

Tussen de zoek- en GPT-componenten bevindt zich de Bing Orchestrator.

Wat Bing Orchestrator doet, is de zoekopdracht ontvangen en het proces van het retourneren van een reactie van de Bing- en GPT-index coördineren.

Innovatie is hoe Bing-zoekopdrachten en -antwoorden de “basis” vormen voor GPT.

Aarding is een techniek waarmee de AI deze aanvullende gegevens kan gebruiken om meer context aan de reactie te geven, met name context met betrekking tot wat er nu gebeurt of in een geografische regio of andere contexten.

Over het algemeen is foundation een manier om context aan woorden te geven. Taalkundige modellen begrijpen woorden in relatie tot andere woorden, hoe dit verband houdt met dat.

Aarding, zoals gebruikt door Bing, zorgt voor meer context.

De Bing-advertentie legt uit:

“… levert relevante en nieuwe informatie aan het model, waardoor het recente vragen kan beantwoorden en onnauwkeurigheden kan verminderen – deze methode wordt foundation genoemd.

Met andere woorden, het model redeneert over de gegevens die door Bing worden verstrekt en vertrouwt daarom op gegevens van Bing, via Bing Orchestrator.

Dankzij de kerntechnologie van Bing kan Prometheus ook citaten in zinnen insluiten in de chatreactie, zodat gebruikers gemakkelijk kunnen klikken om toegang te krijgen tot deze bronnen en de informatie kunnen verifiëren.”

Dat laatste deel, over het toevoegen van citaten aan websitebronnen, is erg belangrijk, omdat het het chatantwoord verandert in een soort Wikipedia-achtig antwoord met links naar meer informatie.

Dit zijn contextueel relevante links, wat een vrij out-of-the-box maar verstandige manier is om AI te combineren met zoeken.

Bing Orchestrator doet meer, zoals het genereren van iteratieve query’s.

De nieuwe blogpost deelt dit over AI-verbeterde Bing:

“Prometheus maakt gebruik van de kracht van Bing en GPT om iteratief een reeks interne vragen te genereren via een component genaamd Bing Orchestrator, en heeft tot doel een nauwkeurig en uitgebreid antwoord te geven op de vraag van de gebruiker binnen de gegeven conversatiecontext”.

Bing gaat niet in detail in op wat iteratieve query’s zijn. Iteratief is een verwijzing naar een zich herhalend proces.

Vermoedelijk betekent dit het herhalen van een query om een ​​grotere set antwoorden en context voor de GPT te produceren.

Een illustratie laat visueel zien hoe Bing Orchestrator bemiddelt tussen de zoek- en GPT-onderdelen:

Bing PrometheusBron: Microsoft Bing

Zie AI-verbeterde Bing

De blogpost draagt ​​bij aan de groeiende kennis over hoe de toekomst van AI-ondersteund zoeken eruit zal zien.

Velen voelen angst, want als ze denken aan door AI aangedreven zoeken, denken ze aan een machine die antwoorden geeft en geen links naar websites.

Maar dit type model ligt dichter bij wat bekend staat als Artificial General Intelligence (AGI).

Een AGI is een machine die kan leren als een mens en uitgebreide kennis heeft.

De staat van de AI is er nog niet.

De blogpost van Bing laat zien hoe AI het zoeken verbetert, net zoals aanbevolen fragmenten en gegevens in kennisgrafieken het zoeken verbeteren.

AI is al op jacht. Google gebruikt bijvoorbeeld AI om spam te identificeren (SpamBrain is een op AI gebaseerde spamdetector).

Een ander Bing-artikel omschrijft het concept van AI-verbeterd zoeken als een co-piloot (het opnieuw uitvinden van zoeken met een nieuwe AI-aangedreven Microsoft Bing en Edge, uw co-piloot voor het web).

Dit omvat innovatie aan zowel de backend (interne) als frontend (gebruikersgerichte) kant van zoeken.

Het artikel Zoeken als copiloot legt uit:

Microsoft Prometheus-model. We hebben een eigen manier van werken met het OpenAI-model ontwikkeld waarmee we de kracht ervan beter kunnen benutten.

We noemen deze verzameling van mogelijkheden en technieken het Prometheus-model. Deze combinatie geeft u meer relevante, tijdige en specifieke resultaten, met verbeterde beveiliging.

AI toepassen op het basiszoekalgoritme. We hebben het AI-model ook toegepast op onze kernzoekmachine Bing, wat leidde tot de grootste sprong in relevantie in twee decennia. Met dit AI-model zijn zelfs eenvoudige zoekopdrachten nauwkeuriger en relevanter.”

Opnieuw ziend hoe deze implementatie van GPT in zoeken meer een verbetering is van de zoekervaring, ziet Microsoft GPT-integratie als onderdeel van de voortdurende evolutie van zoeken voorbij de klassieke tien blauwe links, die niet de rijke antwoorden kunnen bieden die de complexe zoektocht. verzoeken om overleg.

In het Microsoft Search Copilot-artikel wordt uitgelegd:

Nieuwe gebruikerservaring. We geven een nieuwe kijk op hoe u omgaat met zoeken, browser en chatten door ze samen te brengen in een uniforme ervaring. Dit zal een geheel nieuwe manier van interactie met het web ontsluiten.”

Lees het uitlegartikel Bing AI Search:

Bouwen aan de nieuwe Bing

Uitgelichte afbeelding door Shutterstock/Mix and Match StudioSource link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!