fbpx

Microsoft onderzoekt het gebruik van ChatGPT in Word, PowerPoint, Outlook

Microsoft onderzoekt het gebruik van ChatGPT in Word, PowerPoint, Outlook

Share This Post


Microsoft overweegt naar verluidt de ChatGPT-technologie van OpenAI toe te voegen aan zijn populaire kantoorsoftware, waaronder Word, PowerPoint en Outlook.

Gebruikers van Microsoft 365, voorheen bekend als Office, kunnen de software binnenkort gebruiken om tekst te genereren met eenvoudige aanwijzingen, vertelde een anonieme bron aan The Information.

Deze stap heeft het potentieel om de efficiëntie en productiviteit te verbeteren door gebruikers in staat te stellen taken sneller en nauwkeuriger uit te voeren.

Een van de belangrijkste kenmerken van de chatbottechnologie van OpenAI is de mogelijkheid om gebruikers te helpen met taalverwerking.

In Microsoft Word kan ChatGPT gebruikers bijvoorbeeld helpen nauwkeuriger en met minder fouten te schrijven door tijdens het typen alternatieve woorden en zinsdelen voor te stellen.

Het kan ook lange documenten samenvatten en belangrijke punten benadrukken, waardoor het voor gebruikers gemakkelijker wordt om de informatie te begrijpen en te analyseren.

Microsoft zou ChatGPT in Outlook kunnen gebruiken om antwoorden op e-mails te schrijven of e-mailthreads samen te vatten.

Klinkt als een productiviteitshulpmiddel. Het opnemen van ChatGPT in Microsoft-software brengt echter verschillende uitdagingen en zorgen met zich mee.

Volgens het rapport werken ingenieurs en onderzoekers van Microsoft al meer dan een jaar aan de ontwikkeling van aangepaste AI-tools voor het schrijven van e-mails en documenten. Ze bereiken dit door de machine learning-modellen van OpenAI te gebruiken op persoonlijke klantgegevens.

Ingenieurs zouden op zoek zijn naar manieren om de modellen te trainen met behulp van klantgegevens zonder dat deze worden blootgesteld aan andere klanten of worden gebruikt voor snode doeleinden.

Ze zijn ook gericht op het verminderen van bugs, die consumenten zouden kunnen afkeren van populaire Microsoft-software.

Microsoft-medewerkers vertellen The Information dat het bedrijf gedurfde plannen heeft om AI te gebruiken om zijn toch al robuuste productiviteitstoepassingen te verbeteren.

Bronnen zeggen dat Microsoft werkt aan de integratie van het taalbegripmodel van OpenAI, GPT, om effectievere zoekresultaten te leveren wanneer Outlook-clients naar informatie in hun inbox zoeken.

U kunt klanten bijvoorbeeld toestaan ​​om naar e-mails te zoeken met behulp van prompts in plaats van de exacte woorden in de e-mail te typen.

Het gebruik van ChatGPT om zoekresultaten terug te sturen naar Outlook zou een vroege blik kunnen zijn op hoe Microsoft de technologie in Bing zal integreren.

Vorige week meldde The Information dat Microsoft van plan is zijn Bing-zoekmachine te verbeteren met kunstmatige intelligentie van ChatGPT in een update die in maart werd uitgebracht.

Er is geen tijdlijn voor wanneer Microsoft zijn productiviteitssoftware zou kunnen updaten met de chatbottechnologie van OpenAI.

Uitgelichte afbeelding: T. Schneider/ShutterstockSource link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!