fbpx

Microsoft plant naar verluidt een investering van $ 10 miljard in OpenAI

Microsoft plant naar verluidt een investering van $ 10 miljard in OpenAI

Share This Post


Microsoft neemt naar verluidt een grote stap om een ​​voorsprong op zijn concurrenten te krijgen door $ 10 miljard te investeren in OpenAI, de ontwikkelaars van ChatGPT.

OpenAI is gespecialiseerd in het maken van software die kan leren en zich kan aanpassen aan verschillende taken.

Het bedrijf trekt de aandacht van zowel informele gebruikers als branche-experts met zijn populaire ChatGPT-app, die sinds de laatste lancering vorige maand veel bijval heeft gekregen.

Bronnen die bekend zijn met de zaak vertellen Semafor dat Microsoft en andere venture-firma’s in gesprek zijn om een ​​bedrag te investeren dat OpenAI zou waarderen op $ 29 miljard.

Een investering van deze omvang zou een belangrijke stap zijn in de richting van de groei van OpenAI, wat de ontwikkeling van ChatGPT en andere AI-gerelateerde projecten een boost kan geven.

Het toont ook de groeiende belangstelling voor AI bij investeerders en grote bedrijven.

De investering van Microsoft zou deel uitmaken van een deal waarbij het bedrijf 75% van de winst van OpenAI zal ontvangen totdat het zijn investering heeft terugverdiend.

Het is niet bekend of het geld dat OpenAI uitgeeft aan de cloud computing-tak van Microsoft, zal worden meegerekend in de berekening van het rendement op investering.

Wanneer Microsoft het geld terugkrijgt, zal de deal volgens Semafor’s bronnen overgaan naar een eigendomsstructuur. Onder deze structuur zal Microsoft een belang van 49% hebben, zullen andere investeerders een belang van 49% hebben en zal de non-profit moedermaatschappij van OpenAI de resterende 2% houden.

Het belangrijkste voordeel van Microsoft bij deze deal is de mogelijkheid om rechtstreeks met OpenAI te werken en de richting van zijn tools te beïnvloeden. Dit zal Microsoft helpen voorop te blijven lopen bij belangrijke veranderingen in consumententechnologie.

Deze week werd gemeld dat Microsoft overweegt de chatbottechnologie van OpenAI te integreren in andere producten, waaronder Word en Outlook.

We zien ook dat ChatGPT sinds maart is geïntegreerd in de Microsoft Bing-zoekmachine.

Hoewel het lijkt op een overwinning voor Microsoft, is het in dit stadium meer een gok.

Microsoft zet in op het vermogen van OpenAI om een ​​pionier en leider op het gebied van AI te blijven. OpenAI zal echter onvermijdelijk concurrentie van andere bedrijven ondervinden, aangezien het gebied van AI snel evolueert.

Een investering van $10 miljard van Microsoft is geen garantie dat OpenAI zal blijven slagen. Beide bedrijven zullen met veel uitdagingen worden geconfronteerd terwijl ze navigeren in de steeds evoluerende en zeer competitieve AI-industrie.

Beide bedrijven hebben hun werk te doen om voorop te blijven lopen en relevant te blijven in de markt.

Uitgelichte afbeelding: rarrarorro/ShutterstockSource link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!