fbpx

Moet het congres Big Tech-platforms onderzoeken?

Moet het congres Big Tech-platforms onderzoeken?

Share This Post


Deze week houdt de House Energy and Commerce Committee een volledige commissiehoorzitting met TikTok-CEO Shou Chew om te bespreken hoe het platform omgaat met gebruikersgegevens, het effect ervan op kinderen en de relatie met ByteDance, het Chinese moederbedrijf.

Deze hoorzitting maakt deel uit van een lopend onderzoek naar de vraag of TikTok in de Verenigde Staten moet worden verboden of moet worden afgesplitst van ByteDance.

Het verbieden van TikTok zou gevolgen hebben voor meer dan 150 miljoen Amerikanen die TikTok gebruiken voor onderwijs, amusement en het genereren van inkomsten.

Het zou ook gevolgen hebben voor de vijf miljoen Amerikaanse bedrijven die TikTok gebruiken om klanten te bereiken.

Is TikTok het enige nationale veiligheidsrisico?

Volgens een notitie gepubliceerd door het Tech Oversight Project is TikTok niet het enige technologieplatform dat risico’s vormt voor de nationale veiligheid, de geestelijke gezondheid en kinderen.

Terwijl het Congres TikTok onder de loep neemt, doet het Technology Oversight Project er ook alles aan om de risico’s van technologiebedrijven als Amazon, Apple, Meta en Google te onderzoeken.

Deze platforms hebben een gedocumenteerde geschiedenis van het publiceren van inhoud die schadelijk is voor een jonger publiek en tegen de belangen van de VS. Ze hebben ook vaak gefaald om de privégegevens van gebruikers te beschermen.

Veel Big Tech-bedrijven hebben het succes van TikTok gezien en probeerden enkele van zijn functies na te bootsen om gebruikers aan te moedigen zoveel mogelijk tijd door te brengen in de ecosystemen van hun platforms. Academici, activisten, niet-gouvernementele organisaties en anderen maken zich al lang zorgen over de risico’s van deze platforms.

Om de risico’s van Big Rech voor onze samenleving echt te verminderen, moet het Congres verder kijken dan TikTok en andere bedrijven verantwoordelijk stellen voor dezelfde gevaren die zij vormen voor de nationale veiligheid, geestelijke gezondheid en privégegevens.

Risico’s van grote technologiebedrijven

Hieronder staan ​​voorbeelden van de risico’s die Big Tech-bedrijven vormen voor Amerikaanse gebruikers.

Amazone

Amazon heeft verschillende controversiële stappen gezet, waaronder samenwerking met een staatspropagandabureau om een ​​China-boekenportaal te lanceren en AWS-diensten aan te bieden aan Chinese bedrijven, waaronder een verboden bewakingsbedrijf dat banden heeft met het leger.

appel

Uit een onafhankelijk onderzoek is gebleken dat Apple gedetailleerde informatie over zijn gebruikers verzamelt, zelfs wanneer gebruikers ervoor kiezen om app-tracking in de App Store niet toe te staan. Meer dan de helft van de top 200 leveranciers van Apple heeft fabrieken in China.

Google

De FTC heeft Google en YouTube een boete van $ 170 miljoen opgelegd voor het verzamelen van gegevens van kinderen zonder toestemming van de ouders. YouTube heeft ook zijn algoritme gewijzigd om het verslavender te maken, waardoor gebruikers meer tijd besteden aan het bekijken van video’s en het consumeren van advertenties.

Doel

Facebook stond Cambridge Analytica toe om de privégegevens van meer dan 50 miljoen gebruikers te verzamelen. Het heeft ook meer dan 530 miljoen gebruikers niet op de hoogte gebracht van een datalek dat leidde tot de diefstal van de privégegevens van gebruikers.

Het stond ook Russische inmenging toe in de verkiezingen van 2016. De beïnvloedingsoperatie presenteerde zichzelf als een onafhankelijke nieuwsorganisatie met 13 accounts en twee pagina’s, die kritische berichten verspreidde over rechtse en centrumlinkse stemmen.

TikTok

TikTok-medewerkers bevestigden dat het Chinese moederbedrijf, ByteDance, betrokken is bij de besluitvorming en toegang heeft tot TikTok-gebruikersgegevens. Terwijl hij getuigde voor de Homeland Security Committee van de Senaat, wilde TikTok COO Vanessa Pappas niet bevestigen of ByteDance TikTok-gebruikersgegevens aan de Chinese overheid zou geven.

conclusie

Hoewel de gevaren van TikTok onmiskenbaar zijn, is het duidelijk dat het Congres ook de risico’s die het vormt voor de hele technologie-industrie moet aanpakken. Door op alle grote overtreders te reageren, kunnen we voor iedereen een veilig, beveiligd en afrekenbaar digitaal landschap creëren.

Uitgelichte afbeelding: Koshiro K/ShutterstockSource link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!