fbpx

Moeten we op zoek naar andere artikelen met hoge backlinkprofielen?

Moeten we op zoek naar andere artikelen met hoge backlinkprofielen?

Share This Post


De Do SEO-vraag van vandaag komt van Fadi, die vraagt:

Als Google mensen eerst zegt, betekent dat dan dat we moeten zoeken naar andere artikelen met hoge backlink-profielen in plaats van zoekwoordonderzoek wanneer we proberen een onderwerp te vinden om te bespreken?

Google heeft ons verteld dat we inhoud moeten bieden die ervaring, kennis, autoriteit en vertrouwen uitstraalt, ook wel EEAT genoemd, als we goed willen scoren.

Maar hoe weet u of uw inhoud EEAT heeft?

Hoe weet je waarover je moet schrijven?

Laten we erin duiken en deze vragen beantwoorden.

Wat is EET?

Dus laten we het hebben over EEAT: hoe kunnen we ervoor zorgen dat onze inhoud ervaring, expertise, autoriteit en vertrouwen uitstraalt?

Hier zijn de vier dingen waar Google om geeft met betrekking tot uw pagina-inhoud en hoe deze de ranglijst beïnvloedt.

Google wil er zeker van zijn dat de sites die in de zoekresultaten worden weergegeven, legitiem en betrouwbaar zijn.

Kijk dus naar zaken als de ervaring van makers van inhoud.

Hebben ze een achtergrond in het vakgebied waarover ze schrijven? Hebben ze in de sector gewerkt? Deze dingen zijn belangrijk voor Google.

Google geeft om de ervaring. Hij wil zien dat de mensen achter een site weten waar ze het over hebben. Hij wil bewijs zien dat de inhoud juist en betrouwbaar is.

Ervaring kan van alles zijn, van formeel onderwijs tot ervaring in de echte wereld.

Autoriteit is een groot probleem voor Google. Hij wil dat een site wordt gerespecteerd en vertrouwd door anderen in de branche.

We kunnen onze autoriteit aantonen door onderscheidingen, citaten of positieve recensies van andere experts.

Tot slot is vertrouwen een belangrijke factor voor Google.

Google wil er zeker van zijn dat de informatie die het zijn gebruikers laat zien, legitiem en betrouwbaar is Nee schaduwrijk Analyseer de transparantie van de inhoud, hoe nauwkeurig deze is en of de site een goede reputatie heeft om eerlijk te zijn.

Al deze dingen lijken misschien gezond verstand, maar Google neemt het serieus. Het heeft een hele reeks richtlijnen die zijn taxateurs moeten volgen.

Dus als u probeert om uw site gerangschikt te krijgen, bekijk dan deze richtlijnen en zorg ervoor dat uw site voldoet aan de EEAT-criteria.

Zijn backlinks een goede manier om de EEAT van een site te meten?

SEO-professionals beschouwen links traditioneel als een essentiële maatstaf voor het bepalen van de relevantie en positie van een site.

Alleen vertrouwen op backlinks om de EEAT van een site te meten, is echter niet noodzakelijkerwijs een levensvatbare strategie.

Het is cruciaal om te begrijpen dat niet alle backlinks gelijk zijn gemaakt, en sommige kunnen zelfs schadelijk zijn voor de positie van een site als ze afkomstig zijn van bronnen van lage kwaliteit.

Zoekmachines zoals Google zijn geëvolueerd om zich meer te richten op de kwaliteit en relevantie van de inhoud en reputatie van een website dan op het aantal backlinks.

Een site die goed scoort vanwege de inhoud van hoge kwaliteit en een positieve reputatie, zal eerder waarde bieden aan zijn gebruikers dan een site die uitsluitend afhankelijk is van backlinks.

Overmatige nadruk op backlinks kan leiden tot onethische praktijken zoals link farming en het kopen van backlinks. Deze praktijken kunnen ertoe leiden dat zoekmachines een site bestraffen, waardoor deze zijn positie en reputatie verliest.

Dus als Google ‘mens eerst’ zegt, betekent dat niet dat je moet zoeken naar de site met de meeste backlinks.

Lees de nieuwste Google Quality Assessor Guide en begrijp waar Google naar op zoek is in de inhoud van uw site.

Kijk naar de inhoud van de sites die zij zijn ranking en zorg ervoor dat uw inhoud duidelijker is en EEAT beter uitstraalt dan uw zoekwoordconcurrenten.

Ten slotte

Kortom, hoewel backlinks nog steeds essentieel zijn voor SEO, zouden ze niet de enige maatstaf moeten zijn om de expertise, ervaring en betrouwbaarheid van een site te bepalen.

In plaats daarvan zouden SEO-professionals zich moeten concentreren op het opbouwen van een sterke merkreputatie door middel van hoogwaardige inhoud en ethische marketingpraktijken.

Door deze factoren prioriteit te geven, kunnen bedrijven duurzaam succes behalen en een loyale gebruikersbasis opbouwen die hun aanbod vertrouwt en waardeert.

Meer middelen:

Uitgelichte afbeelding: Sarawut Aiemsinsuk/ShutterstockSource link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!