fbpx

Mozilla neemt Pulse over, een bedrijf voor hybride werkpleksamenwerking

Mozilla neemt Pulse over, een bedrijf voor hybride werkpleksamenwerking

Share This Post


Mozilla, uitgever van Firefox, heeft het team achter het AI-gebaseerde product voor samenwerking op de werkplek Pulse overgenomen en kondigt aan dat ze zullen werken aan Mozilla’s groeiende productportfolio.

Stof team

Product voor samenwerking op de werkplek Pulse hielp teams beter samen te werken door automatisch hun aanwezigheid in Slack te beheren, door “huddle time” te creëren waardoor gebruikers ongestoord kunnen werken en niet storen-meldingen weer te geven die zijn gecodeerd voor kleuren wanneer teamleden in vergaderingen waren.

Pulse was een product dat speciaal is gebouwd voor de hybride werkplekken van vandaag.

Volgens de gearchiveerde Pulse-pagina:

Het past bij uw werkschema
Pulse maakt een einde aan de “Always On”-cultuur door te helpen bij het managen van de verwachtingen van uw team over uw beschikbaarheid, zodat teamgenoten weten wanneer het het beste is om contact met u op te nemen en uw grenzen te respecteren.

Pulse gebruikt kunstmatige intelligentie om automatisch te laten zien wanneer je in een gefocuste staat komt, zodat je teamgenoten weten dat ze niet mogen storen.

Je kunt ook kalenderregels instellen die je status wijzigen om aan te geven dat je aan het focussen bent tijdens een vergrendelde focustijd of evenementen die als focus zijn gemarkeerd.”

De aankondiging wees niet op de toekomstige richting die het nieuwe team binnen Mozilla zal inslaan.

Het feit dat Pulse een product voor samenwerking op de werkplek was, is echter opmerkelijk.

Het zorgt voor interessante speculaties dat de overname Mozilla kan helpen bij het introduceren van bedrijfsgerichte producten.

De kwaliteit die Mozilla onderscheidt van andere bedrijven, is de toewijding om producten te maken die de gebruikers niet bespioneren of veranderen in een product dat aan leveranciers kan worden doorverkocht.

Gratis komt steeds vaker voor. Elk product dat kwaliteit kan leveren tegen een gratis of bijna gratis prijs en ook de privacy van gebruikers respecteert, zou zijn waarde verhogen ten opzichte van meer gevestigde producten van bedrijven als Google of Microsoft.

Google liet zijn e-mailproduct snel groeien door gratis een grote hoeveelheid opslagruimte aan te bieden. Mozilla doet met privacy wat Google deed met gratis, door het te gebruiken als een toegevoegde waarde die andere bedrijven niet bieden.

En dat voordeel maakt de overname van Pulse interessant, omdat de expertise op het gebied van machine learning kan worden gebruikt om privacygerichte consumentenproducten (en misschien zakelijke) te bouwen.

Ethisch machinaal leren

De Pulse-service gebruikte machine learning om de werkpatronen van een gebruiker te leren kennen, maar op een manier die hun privacy respecteerde, wat Mozilla ‘toegepaste ethische machine learning’ noemde.

Volgens Mozilla:

“Machine learning (ML) is een krachtige aanjager van productervaring geworden. Op zijn best helpt het ons allemaal om betere en rijkere ervaringen op internet te hebben.

Het bouwen van ML-modellen om deze ervaringen mogelijk te maken, vereist gegevens over de voorkeuren, het gedrag en de acties van mensen online. Daarom heeft Mozilla een zeer voorzichtige benadering gekozen bij het toepassen van ML op onze productervaringen.

Het is mogelijk om machine learning-modellen te bouwen die mensen op internet van dienst zijn, transparant, privacyvriendelijk en vanaf de basis opgebouwd met de nadruk op rechtvaardigheid en inclusie.”

Eerste project aangekondigd

Het eerste project waar het team aan zal werken, is het verbeteren van Mozilla’s app voor sociaal delen, genaamd Pocket.

Pocket is een applicatie om inhoud op te slaan en te delen met anderen. De app is beschikbaar op een mobiel of desktopapparaat.

De auteur van de Mozilla-aankondiging is productmanager Steve Teixeira. Hij werd in augustus 2022 aangenomen door Mozilla. Steve werkte eerder bij Twitter als vice-president van het product voor zijn machine learning- en dataplatforms, en leidde eerder het productbeheer, ontwerp en onderzoeksteam voor ‘Facebook-infrastructuur’.

Mozilla-productmanager Steve Teixeira schreef:

“Ik ben vooral verheugd om onze machine learning-mogelijkheden, inclusief personalisatie, te verbeteren in Pocket, een geweldig product dat nog maar net zijn volledige potentieel heeft bereikt.”

Mozilla bood geen indicatie van toekomstige producten buiten het werken aan Pocket. Ze hebben zojuist gepost dat ze ernaar uitkijken om de expertise van het Pulse-team toe te voegen aan hun groeiende productsuite.

Teixeira schreef:

“We zijn enthousiast over de mogelijkheid om samen te werken en kunnen niet wachten om te zien wat we bouwen.”

Het zal heel interessant zijn om te zien wat Mozilla bedenkt met de apparatuur die met Pulse is aangeschaft.

Lees de officiële aankondiging:

Pulse sluit zich aan bij de Mozilla-familie om een ​​nieuwe benadering van machine learning te helpen ontwikkelen

Uitgelichte afbeelding door Shutterstock/Kateryna OnyshchukSource link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!