fbpx

Mozilla’s open source AI om ChatGPT en Bard uit te dagen

Mozilla's open source AI om ChatGPT en Bard uit te dagen

Share This Post


Mozilla kondigde de oprichting aan van een open source-initiatief om AI te ontwikkelen dat transparantie, verantwoording en betrouwbaarheid op de voorgrond plaatst van de open source AI-producten die ze zullen maken om Microsoft, OpenAI en Google uit te dagen.

Veel van de belangrijkste softwareproducten die het moderne leven mogelijk maken, zoals Android, WordPress, PHP, Nginx en Apache, zijn open source.

Als dit lukt, zal Mozilla voorop lopen bij het veranderen van hoe de toekomst van AI eruit ziet.

Door een bedrijf op te richten dat actief gratis en open source AI creëert, nemen ze een actievere rol in het uitdagen van grote technologiebedrijven zoals OpenAI en Google.

Mozilla heeft 30 miljoen dollar toegezegd om een ​​alternatief te ontwikkelen voor de gesloten systemen die zijn ontwikkeld door grote technologiebedrijven die winst op de eerste plaats zetten.

Mozilla’s benadering zal, net als al het andere dat ze bouwen, eerst menselijk zijn.

Hun nieuwe website, Mozilla.ai legt uit:

“Mozilla pleit al lang voor een wereld waarin AI meer wordt vertrouwd, investeert in startups, pleit voor wetten en mobiliseert het publiek om zich te concentreren op menselijke keuzevrijheid en verantwoordelijkheid in AI.

Nu zetten we de volgende stap: het bouwen van een bedrijf en het samenbrengen van een community om een ​​vertrouwd open source AI-ecosysteem op te bouwen.”

Mozilla en de doelen van open source AI

Mozilla is een non-profitorganisatie die gratis, open source, privacy-eerste browsers, e-mailclients, een VPN, e-mailprivacy-apps en andere producten maakt.

Mozilla’s missieverklaring zegt dat ze gericht zijn op het creëren van een internet waarbij de mens centraal staat, dat open, gratis en toegankelijk is.

Mozilla zet zich in om te helpen bij het bouwen van een internet dat voldoet aan de volgende principes:

“Het internet is een wereldwijde openbare hulpbron die open en toegankelijk moet blijven. De veiligheid en privacy van mensen op internet zijn van fundamenteel belang en mogen niet als optioneel worden beschouwd. Mensen moeten de mogelijkheid hebben om het internet en hun eigen ervaringen ermee vorm te geven. Gratis en open source software bevordert de ontwikkeling van internet als een openbare bron. Transparante gemeenschapsprocessen bevorderen participatie, verantwoording en vertrouwen. Het uitbreiden van de aspecten van het algemeen nut van internet is een belangrijk doel dat tijd, aandacht en inzet verdient.”

Gedecentraliseerde en open source AI

Mozilla verklaarde dat ze van plan zijn een gedecentraliseerde AI-gemeenschap te creëren die kan dienen als “tegenwicht” tegen grote, op winst gerichte bedrijven.

Als het gaat om zoiets als AI, is het logisch dat de toekomst van technologie wordt gecreëerd door mensen die zich richten op het welzijn van de mensheid in plaats van de mens tot handelswaar te maken.

De aankondiging zei dat de eerste twee projecten zich zullen richten op het creëren van gratis, betrouwbare en open-source generatieve AI, een product zoals ChatGPT en Bard.

Hun tweede benadering is het creëren van een privacy-eerst aanbevelingssysteem dat “ons welzijn niet verkeerd informeert of ondermijnt”.

Dit soort producten kunnen door bedrijven worden gebruikt om hun applicaties en apparaten te integreren, zodat hun gebruikers zeker kunnen zijn van de producten.

Lees hier de aankondiging van Mozilla:

Introductie van Mozilla.ai: Investeer in vertrouwde AI

Uitgelichte afbeelding door Shutterstock/Roman SamborskyiSource link

More To Explore

Bing AI voicechat komt naar de desktop
Marketing Nieuwtjes

Bing AI voicechat komt naar de desktop

Bing heeft een update aangekondigd voor Bing AI Chat die voicechat-mogelijkheden toevoegt aan de gebruikersinterface voor zoeken op desktops. Spraakinteractie is tweerichtingsverkeer en beschikbaar in

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!