fbpx

Mythes ontkrachten, de impact van SEO begrijpen

Mythes ontkrachten, de impact van SEO begrijpen

Share This Post


Negeert Google iframes? Een recente thread op Reddit heeft geleid tot een discussie onder SEO-professionals.

De threadstarter denkt dat Google geen iframes bijhoudt, maar klopt die aanname?

Dit artikel ontkracht de mythen over het vermogen van Google om iframes te crawlen, onderzoekt de reactie van Mueller en bespreekt de SEO-impact.

De mythe: Google crawlt geen iFrames

Historisch gezien was er een tijd dat zoekmachines moeite hadden om inhoud binnen iframes te crawlen en te indexeren.

Bots van zoekmachines hadden geen toegang tot inhoud binnen iframes en konden in sommige gevallen het iframe niet verlaten om verder te gaan met het crawlen van de rest van de website.

Bovendien werd de inhoud van iframes vaak beschouwd als behorend tot een andere website, waardoor onduidelijkheid ontstond of deze geïndexeerd moest worden.

De realiteit: Google kan en zal iFrames crawlen

In tegenstelling tot wat de Reddit-gebruiker denkt, heeft Google aanzienlijke vooruitgang geboekt bij het crawlen van iframes.

Tegenwoordig kan Google het iframe rechtstreeks weergeven en de inhoud ervan injecteren als onderdeel van de hostpagina, een proces dat ook wel bekend staat als “DOM Flattening”.

Mueller loste het probleem op door op de thread te reageren met de volgende ideeën:

“Google probeert iframe-inhoud te crawlen en op te nemen in de geïndexeerde pagina, als dat is toegestaan. Het is echter niet altijd triviaal en ik weet niet hoe andere zoekmachines ermee omgaan. Als u iets heeft dat u wilt indexeren in de context van een pagina , zal ik eraan werken om deze rechtstreeks op te nemen in plaats van te vertrouwen op iframes.

Mueller ging verder met meer advies voor degenen die ingesloten of iframe-inhoud op hun pagina’s gebruiken:

Gebruik de “x-frame-options”-header om iframeing volledig te blokkeren als je dat niet wilt. Gebruik robots-metatags “noindex” of “x-robots-tag” als noch de pagina, noch de ingesloten inhoud moet worden geïndexeerd. Gebruik “indexifembedded” in combinatie met “noindex” als de ingesloten pagina zelf niet moet worden geïndexeerd, maar de inhoud ervan kan worden opgenomen in een pagina die de pagina omkadert.

Als u zich zorgen maakt of Google inhoud in iFrames kan zien, kunt u de “mobiele optimalisatietest” in Search Console gebruiken.

iFrames worden over het algemeen niet aanbevolen

Vanwege het potentieel voor indexeringsuitdagingen met iFrames, raadt Google aan om ze zo veel mogelijk niet te gebruiken.

Door belangrijke inhoud direct op de pagina op te nemen of andere inbeddingstechnieken te gebruiken, kunt u betere SEO-resultaten opleveren en ervoor zorgen dat Google uw inhoud correct kan indexeren.

Hoewel iframes handig kunnen zijn voor het insluiten van externe inhoud zoals video’s en interactieve elementen, moet u zich bewust zijn van de beperkingen bij het ontwerpen van een website.

Uitgelichte afbeelding: Melisa Parlak/Shutterstock

bron: RedditSource link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!