fbpx

NeevaAI – Nu wereldwijd beschikbaar

NeevaAI – Nu wereldwijd beschikbaar

Share This Post


Advertentievrije en trackingvrije zoekmachine Neeva heeft zijn NeevaAI-tool internationaal uitgebreid.

NeevaAI combineert de mogelijkheden van geweldige taalmodellen zoals ChatGPT met de nauwkeurigheid en up-to-date informatie van de Neeva-zoekmachine.

Het AI-systeem scant honderden miljoenen pagina’s en retourneert één volledig antwoord samen met links naar bronnen.

NeevaAI richt zich op het helpen van uitgevers bij het aanpakken van het probleem van het dalende verwijzingsverkeer en de advertentie-inkomsten veroorzaakt door zoekmachines die antwoorden aanbieden zonder de juiste toeschrijving en links.

De tool is in december 2022 in eerste instantie als bèta uitgebracht in de Verenigde Staten en is nu wereldwijd toegankelijk voor gratis Basic- en Premium-gebruikers.

Wat maakt Neeva AI anders dan ChatGPT?

Neeva AI is anders omdat het is ontworpen om de beperkingen van grote taalmodellen zoals ChatGPT te overwinnen, zoals hun onvermogen om actuele feiten uit geloofwaardige bronnen te verstrekken.

NeevaAI bereikt dit door de relevantie en betrouwbaarheid van een bron te evalueren op basis van de inhoud en links op een pagina.

Naast het geven van een gesynthetiseerd antwoord op de vraag van een gebruiker, biedt NeevaAI citatiekaarten, die machine learning-samenvattingen van de beste zoekresultaten weergeven.

NeevaAI – Nu wereldwijd beschikbaarScreenshot van: neeva.com/blog/introducing-neevaai, februari 2023.

Neeva-oprichter en CEO Sridhar Ramaswamy zegt in een aankondiging:

“AI begint de zoekfunctie al tot een van de eerste en duidelijk meest disruptieve industrieën te maken. NeevaAI maakt gebruik van interne LLM’s en verfijnde trainingsmodellen met zijn volledige systeemzoekstack om echte AI-zoekopdrachten in realtime aan iedereen te leveren. Ons doel was om kunstmatige intelligentie te integreren intelligentie op een verantwoorde manier en geef gezaghebbende antwoorden die u kunt vertrouwen.”

Hoe NeevaAI uitgevers en makers van inhoud ondersteunt

In een persbericht benadrukt Neeva haar inzet om uitgevers en makers van inhoud te ondersteunen, die het risico lopen aanzienlijk te worden beïnvloed door AI-zoekmodellen.

Neeva heeft toegezegd 20% van zijn topinkomsten te besteden aan makers van inhoud en uitgeverspartners wanneer hun inhoud wordt gebruikt om te reageren op de vraag van een Neeva-gebruiker.

Daarnaast werkt Neeva aan de integratie van AI-zoekopdrachten rechtstreeks in websites van uitgevers.

De Engelse versie van NeevaAI is nu beschikbaar in de VS, het VK en Canada. Lokale taalversies zijn beschikbaar in Duitsland, Frankrijk en Spanje.

Sinds de lancering in de VS in 2021 heeft Neeva bijna 2 miljoen gebruikers gekregen en heeft het een van de grootste onafhankelijke zoekindexen.

Uitgelichte afbeelding: Poetra.RH/ShutterstockSource link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!