fbpx

Niet-geïndexeerde pagina’s hebben geen invloed op het crawlbudget

Niet-geïndexeerde pagina's hebben geen invloed op het crawlbudget

Share This Post


Het Google Search Relations-team bevestigt dat niet-geïndexeerde pagina’s geen negatieve invloed hebben op het crawlbudget van een website, ongeacht het aantal pagina’s.

Dit onderwerp komt niet één, maar drie keer aan de orde tijdens de editie van november 2022 van het Google SEO Spreekuur Q&A.

Voorstanders van Google Zoeken John Mueller en Gary Illyes beantwoorden om beurten drie soortgelijke vragen van mensen die bezorgd zijn dat ze te veel niet-geïndexeerde pagina’s op hun sites hebben.

Uit de reacties van Mueller en Illyes leren we dat er niet “te veel” geïndexeerde pagina’s zijn. Bovendien hoeft u zich geen zorgen te maken over het crawlbudget, tenzij uw website meer dan een miljoen pagina’s heeft.

Hier is een korte samenvatting van elke vraag en elk antwoord.

Vraag 1: Overmatig geïndexeerde pagina’s

Om 8:23 Google Office Time november 2022 reageert Illyes op een vraag of een “buitensporig” aantal geïndexeerde pagina’s een ontdekkings- of indexeringsprobleem is.

Illyes zegt dat noindex een hulpmiddel is om websites te helpen content uit zoekmachines te houden. Google raadt aan om indien nodig de noindex-tag te gebruiken en daarom zijn er geen nadelige effecten aan verbonden.

“Noindex is een zeer krachtige tool die wordt ondersteund door zoekmachines om u, de eigenaar van deze site, te helpen uw inhoud uit hun indexen te houden. Hierdoor heeft het geen ongewenste effecten als het gaat om crawlen en indexeren. veel niet-geïndexeerde pagina’s hebben geen invloed op hoe Google uw site crawlt en indexeert.”

Vraag 2: Verhouding geïndexeerde/niet-geïndexeerde pagina’s

De volgende vraag rijst om 10:22:

“Moeten we de verhouding tussen geïndexeerde en niet-geïndexeerde pagina’s in Search Console controleren om mogelijk verloren crawlbudget op niet-geïndexeerde pagina’s beter te herkennen?”

Mueller stelt dat websites moeten proberen hun geïndexeerde en niet-geïndexeerde pagina’s in evenwicht te brengen.

Daartoe is het crawlbudget een factor waar maar weinig sites over hoeven na te denken; Muller zegt:

“Nee, er is geen magische verhouding om rekening mee te houden. Ook voor een niet-gigantische site, met misschien minder dan een miljoen pagina’s, hoef je je echt geen zorgen te maken over het crawlbudget van je site. Het is prima om onnodige interne links te verwijderen , maar voor kleine en middelgrote sites is dit meer een kwestie van sitehygiëne dan een SEO-probleem.”

Vraag 3: niet-geïndexeerde pagina’s waarnaar wordt gelinkt vanaf sites met spam

Om 11:26 rijst een vraag over geen geïndexeerde pagina’s die enigszins verschillen van de vorige twee.

De vraag zegt:

“Veel SEO’s klagen dat ze miljoenen URL’s hebben gemarkeerd als uitgesloten door noindex in Google Search Console. Allemaal op betekenisloze interne zoekpagina’s gelinkt vanaf sites met spam. Is dit een probleem voor het crawlbudget?”

Ilyes herhaalt het bovenstaande punt over noindex als een hulpmiddel voor sites om naar behoefte te gebruiken.

Ervan uitgaande dat de pagina’s niet opzettelijk zijn geïndexeerd, hoeft u zich geen zorgen te maken dat Search Console ze markeert. Het betekent niet dat je iets verkeerd doet.

Illyes verklaart:

“Noindex is er om u te helpen dingen uit de index te houden en heeft geen ongewenste negatieve effecten, zoals we hierboven zeiden. Als u ervoor wilt zorgen dat deze pagina’s of hun URL’s, meer specifiek, niet in de ‘Google-index, blijf noindex gebruiken en maak je geen zorgen over je crawlbudget.’

bron: GoogleSource link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!