Google heeft een reeks maatregelen aangekondigd om actuele en nuttige informatie te verstrekken om mensen en steden te helpen omgaan met stijgende temperaturen als gevolg van klimaatverandering.
Deze initiatieven omvatten nieuwe waarschuwingen voor extreme hitte op Google Zoekende uitbreiding van de Tree Canopy-tool voor stadsplanning en een investering van $ 5 miljoen in het World Resources Institute via de Google.org Impact Challenge for Climate Innovation.
Nieuwe waarschuwingen voor extreme hitte op Google Zoeken
Naarmate extreme weersomstandigheden vaker voorkomen, is ook de belangstelling voor hittegolven toegenomen.
Om nauwkeurige en nuttige informatie te bieden tijdens deze evenementen, introduceert Google in de komende maanden waarschuwingen voor extreme hitte in Google Zoeken. Zoekers zien details over hoe lang een hittegolf duurt, tips om koel te blijven en de bijbehorende gezondheidsrisico’s.
Google werkt samen met het Global Heat Health Information Network (GHHIN) om betrouwbare en relevante informatie te garanderen.
AI-aangedreven tools om steden te helpen de stijgende temperaturen te bestrijden
Stedelijke gebieden hebben vaak last van “hitte-eilanden” waar hogere temperaturen worden geregistreerd als gevolg van warmte-absorberende constructies zoals wegen en gebouwen.
Om dit probleem te bestrijden, gebruikt Google’s Tree Canopy-tool, onderdeel van Environmental Insights Explorer, AI en luchtfoto’s om steden te helpen de boombedekking te analyseren en stedelijke bosbouwinitiatieven effectiever te plannen.
De Tree Canopy-tool is al beschikbaar in bijna 350 steden over de hele wereld, met plannen om dit jaar uit te breiden naar duizenden meer.
Google ontwikkelt ook een tool ter ondersteuning van de implementatie van koele daken die zijn ontworpen om zonlicht te weerkaatsen en minder warmte te absorberen.
Deze tool maakt gebruik van AI-algoritmen en luchtfoto’s om steden te helpen gebieden te identificeren die baat zouden kunnen hebben bij koele daken. Binnenkort starten proefprojecten met geselecteerde steden.
Ondersteuning van klimaatactie via Google.org
Google.org ondersteunt non-profitprojecten gericht op het identificeren van gemeenschappen die het meest getroffen zijn door extreme hitte en het vinden van manieren om hen te helpen.
De eerste ontvanger van de Google.org Impact Challenge van $ 30 miljoen voor klimaatactie is het World Resources Institute (WRI), dat $ 5 miljoen zal ontvangen.
Het WRI-project zal sensoren, satellietbeelden en AI gebruiken om gegevenslacunes op te vullen en verschillende factoren met betrekking tot extreme hitte te modelleren. Deze informatie helpt besluitvormers te bepalen waar ze coole oppervlakte-infrastructuur zoals bomen en reflecterende oppervlakken kunnen implementeren.
Google.org financiert ook American Forests om zijn gratis stedelijke bosbouwtools voor steden en Resilient Cities Catalyst uit te breiden via het ICLEI USA Action Fund om een door AI aangedreven kwetsbaarheidsindex voor thermische energie te creëren. Beide organisaties zullen de Tree Canopy-tool van Google gebruiken bij hun werk.
Op te sommen
De initiatieven van Google om mensen en gemeenschappen te helpen zich aan te passen aan stijgende temperaturen, tonen het potentieel aan van technologie om klimaatverandering tegen te gaan.
Door tijdige en relevante informatie over extreem weer te verstrekken en steden en organisaties te ondersteunen bij het bouwen van infrastructuur om de gevolgen van klimaatverandering te beperken, levert Google een waardevolle bijdrage aan wereldwijde klimaatactie.
Naarmate de frequentie van extreme weersomstandigheden toeneemt, worden deze inspanningen nog belangrijker voor de veiligheid en het welzijn van mensen over de hele wereld.
Uitgelichte afbeelding: Ed Connor/Shutterstock
bron: Google

Hey, ik ben Brent, en ik speel al een lange tijd mee in de SEO scene. Ik ben vooral heel actief in de Amerikaanse markt, en hou dan ook wel van een uitdaging. Ik ben sinds kort aan het uitbreiden binnenin de Benelux, en besluit hier dan ook te oversharen!
Wil je meer leren, klik dan op lees meer!