fbpx

Nieuwe ChatGPT-plug-ins maken internetten en andere functies mogelijk

Nieuwe ChatGPT-plug-ins maken internetten en andere functies mogelijk

Share This Post


OpenAI heeft aangekondigd dat ze langzaam plug-ins voor ChatGPT uitrollen die de functionaliteit zullen uitbreiden zodat het nieuwe dingen kan doen, zoals surfen op internet.

Wat zijn ChatGPT-plug-ins?

OpenAI beschrijft zijn plug-ins als tools die ChatGPT kan gebruiken.

Deze nieuwe plug-ins worden nog steeds getest en werken mogelijk niet perfect uit de doos.

ChatGPT moet getraind zijn om ze te gebruiken.

De plug-in die de meeste opwinding genereert, is degene die internetten mogelijk maakt, wat veel gebruikers melden met fouten.

Maar om eerlijk te zijn, deze plug-ins worden momenteel vrijgegeven als onderdeel van een Alpha-testprogramma voor slechts een paar geselecteerde gebruikers en ontwikkelaars.

Om de plug-in te gebruiken hoeft de gebruiker niets te doen om het gebruik van een plug-in te activeren.

ChatGPT roept de plug-in aan als deze nodig is om een ​​taak te voltooien.

OpenAI geeft gebruikers echter de mogelijkheid om een ​​plug-in in te schakelen als ze denken dat dit nodig is.

OpenAI legde uit hoe plug-ins werken:

“Het doel van het model is om de gebruiker te helpen.

ChatGPT zal op intelligente wijze beslissen tussen het aanroepen van een plug-in en het afhandelen van de vraag van een gebruiker met behulp van zijn intrinsieke kennis.

Het model kan bijvoorbeeld besluiten dat voor een vraag over actuele gebeurtenissen een browserplug-in moet worden aangeroepen, maar het kan prettig aanvoelen om een ​​zeer eenvoudige wiskundige of wetenschappelijke vraag te beantwoorden zonder een plug-in te gebruiken.

De gebruiker kan het model altijd vragen een plug-in te gebruiken door het model expliciet te vragen deze te gebruiken, zoals ‘Gebruik Expedia om mijn reis naar New York te plannen’.

ChatGPT 3.5 met navigatie: alfa

Een nieuwe plug-in waarmee ChatGPT op internet kan surfen, is net voor gebruikers uitgerold.

De mogelijkheid voor ChatGPT om taken uit te voeren met informatie van internet is een functie waar gebruikers al lang naar op zoek zijn, omdat het huidige model alleen actuele gegevens tot 2021 bevat.

Deze nieuwe plug-in geeft toegang tot meer up-to-date informatie en stelt u in staat meer taken uit te voeren.

De nieuwe plug-in is gelabeld als een alfaversie.

Alfaversies van software zijn de eerste release van een stuk software en worden over het algemeen verondersteld problemen te hebben (bugs genoemd), die testers zouden moeten vinden.

Een bètaversie van een software is er een die klaar is om uitgebreid getest te worden door vrijwilligers.

Softwarebedrijven brengen vaak alfa- en bètaversies uit met een disclaimer dat ze zijn vrijgegeven voor testdoeleinden en niet voor gebruik in kritieke zakelijke omgevingen.

Gebruikers delen hun ervaringen met ChatGPT-plug-ins

Een recente thread op Reddit benadrukte de Alpha-kwaliteit van de navigatie-plug-in.

Een gebruiker meldde dat hij toegang had tot een plug-in voor het interpreteren van codes en bevestigde het bestaan ​​van een Slack-kanaal voor het delen van feedback over deze plug-in.

Redditor schreef:

“Dit is een van de opties samen met code-interpreter en plug-ins wanneer u zich aanmeldt voor plug-ins.

Ik heb toegang tot tolken en ben uitgenodigd voor een privé beta slack-groep voor feedback.

U kunt ook worden uitgenodigd voor een Slack-groep voor open feedback.

Geniet van deze functie.”

Een andere gebruiker met toegang tot de nieuwe ChatGPT-navigatie-plug-in heeft gedeeld:

“Is het je opgevallen dat hij 75% van de tijd helemaal niet reageert? Denk dat het te maken heeft met het soort vragen, bijvoorbeeld als ik hem vraag om naar een specifieke URL te navigeren, is het erg wisselvallig.”

Een andere gebruiker merkte op hoe de navigatie-plug-in in een navigatielus lijkt te vallen die maar niet zal eindigen.

Gebruiker schreef:

“Stel een limiet in voor hoe lang het kan browsen. Als ik toevoeg ‘Breng niet langer dan tien minuten door met browsen en als je meer tijd nodig hebt, vraag het me dan’ aan mijn bericht, reageert het elke keer snel.

Als ik het niet in mijn bericht opneem, staat er soms voor altijd ‘surfen’.”

Een andere Redditor ontdekte grenzen aan welke sites toegankelijk zijn. Het kan een belemmering vormen voor toegang tot niet-vertrouwde sites.

Zij deelden:

“Vraag het om te zoeken naar een specifiek domein zoals Reddit en er is geen probleem.

Vraag het om Yandex te doorzoeken en je krijgt “Sorry, bla bla, het taalmodel streeft ernaar alleen nauwkeurige informatie uit betrouwbare bronnen te produceren.”

Wil je dat ik zoek met Google?’”.

Plug-ins van derden

Naast plug-ins die door OpenAI zijn ontwikkeld, kunnen ontwikkelaars zich op een wachtlijst plaatsen en, wanneer ze worden uitgenodigd, de bestaande documentatie gebruiken om een ​​plug-in te maken.

De plug-in werkt via een Application Programming Interface (API).

Een API is een set regels (protocollen genoemd) die fungeren als een brug tussen twee verschillende softwareprogramma’s.

In dit geval is ChatGPT één software en de plug-in die door een ontwikkelaar is gemaakt, is de andere software, met de API in het midden waardoor de twee software kunnen samenwerken.

In de officiële OpenAI-documentatie voor ontwikkelaars van plug-ins staat:

“OpenAI-plug-ins verbinden ChatGPT met applicaties van derden. Met deze plug-ins kan ChatGPT communiceren met door ontwikkelaars gedefinieerde API’s, waardoor de mogelijkheden van ChatGPT worden verbeterd en een breed scala aan acties kan worden uitgevoerd.

Met plug-ins kan ChatGPT dingen doen als:

Informatie in realtime ophalen; bijvoorbeeld sportuitslagen, aandelenkoersen, het laatste nieuws, etc. Informatie ophalen uit de kennisbank; bijvoorbeeld bedrijfsdocumenten, persoonlijke notities, etc. Acties uitvoeren namens de gebruiker; bijv. bijvoorbeeld een vlucht boeken, eten bestellen, etc.

…Het AI-model fungeert als een intelligente API-aanroeper. Gegeven een API-specificatie en een natuurlijke taalbeschrijving van wanneer de API moet worden gebruikt, roept het model proactief de API aan om acties uit te voeren.

Als een gebruiker bijvoorbeeld vraagt: “Waar moet ik een paar nachten in Parijs verblijven?”, kan het model ervoor kiezen om de API van de hotelboekingsplug-in aan te roepen, het antwoord van de API te ontvangen en een gebruikersgericht antwoord te genereren dat de API-gegevens. en hun natuurlijke taalvaardigheden.”

Voorbeelden van plug-ins van derden die al zijn gemaakt:

Expedia Instacart KAYAK OpenTable Shopify Slack Zapier

ChatGPT-plug-ins

Toegang tot ChatGPT-plug-ins wordt momenteel op beperkte schaal verleend aan ChatGPT Plus-gebruikers en ontwikkelaars op de wachtlijst.

Gebruikers die toegang willen tot deze plug-ins kunnen zich ook inschrijven op de wachtlijst (dezelfde wachtlijst wordt gebruikt voor zowel gebruikers als ontwikkelaars).

De officiële aankondiging merkte op dat de release van de plug-ins een toegang op alfaniveau is en dat ze van plan zijn de plug-ins op tijd aan meer gebruikers vrij te geven.

Lees de officiële OpenAI-aankondiging:

ChatGPT-plug-ins

Uitgelichte afbeelding door Shutterstock/The FacesSource link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!