fbpx

Nieuwe door AI aangedreven functies van Google: Zoeken is slimmer

Nieuwe door AI aangedreven functies van Google: Zoeken is slimmer

Share This Post


Google heeft verschillende nieuwe manieren aangekondigd om kunstmatige intelligentie (AI) te gebruiken om zijn zoekfuncties te verbeteren.

AI speelt sinds het begin een cruciale rol in de zoektechnologie van Google, waardoor het bedrijf beter in staat is om de taal te begrijpen.

Met meer investeringen in AI heeft Google zijn begrip van informatie uitgebreid met afbeeldingen, video’s en zelfs inzicht in de echte wereld.

Zo gebruikt Google deze intelligentie om de zoekervaring te verbeteren.

Zoek op je scherm met Google Lens

Een nieuwe manier waarop Google AI gebruikt, is via de Lens-functie.

Google Lens is steeds populairder geworden, met meer dan 10 miljard maandelijkse zoekopdrachten.

Met de nieuwe update kunnen gebruikers Lens gebruiken om rechtstreeks vanaf hun mobiele schermen naar informatie te zoeken.

Nieuwe door AI aangedreven functies van Google: Zoeken is slimmer

Deze technologie zal de komende maanden wereldwijd beschikbaar zijn op Android-apparaten.

meervoudig zoeken

Een andere nieuwe functie, multisearch genaamd, stelt gebruikers in staat om tegelijkertijd met afbeeldingen en tekst te zoeken.

Deze functie is wereldwijd beschikbaar op mobiele apparaten in alle talen en landen waar Lens beschikbaar is.

Nu maakt Google het voor mensen mogelijk om multisearch te gebruiken voor elke afbeelding die ze zien in mobiele zoekresultaten.

Als een gebruiker bijvoorbeeld zoekt naar ‘moderne woonkamerideeĆ«n’ en een salontafel ziet die ze mooi vinden, maar de verkeerde vorm heeft, kan ze multisearch gebruiken om tekst zoals ‘rechthoekig’ toe te voegen om te vinden wat u zoekt.

Nieuwe door AI aangedreven functies van Google: Zoeken is slimmer

Google heeft ook de mogelijkheid toegevoegd om lokaal te zoeken, waardoor gebruikers om zich heen kunnen vinden wat ze nodig hebben.

Deze functie is momenteel beschikbaar in het Engels in de VS en zal binnenkort wereldwijd worden uitgebreid.

Google werkt er voortdurend aan om zijn zoekervaringen natuurlijker en visueler te maken. Nu de AI-race aan het opwarmen is, kunnen we de komende maanden waarschijnlijk meer verwachten van de zoekgigant.

Uitgelichte afbeelding: monticello/ShutterstockSource link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beƫindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!