fbpx

Nieuwe functies voor best presterende campagnes

Nieuwe functies voor best presterende campagnes

Share This Post


Digitale marketeers kunnen nu de incrementele waarde van hun best presterende campagnes optimaliseren en demonstreren met nieuwe Google-functies.

De zoek- en advertentiegigant heeft verschillende updates aangekondigd om adverteerders te helpen de prestaties van zoekvoorraadcampagnes te verbeteren, de ROI te verhogen met videoadvertentiemateriaal met een grotere impact, de conversiestijging te meten en uitgebreidere rapportages te krijgen

Merkuitsluitingen

Een van de nieuwe functies die Google uitrolt, zijn merkuitsluitingen op campagneniveau, wat extra controle biedt voor best presterende campagnes.

Adverteerders kunnen nu hun merktermen uitsluiten en kiezen uit een lijst met andere merken om uit te sluiten.

Deze functie helpt het verkeer van de meeste spelfouten en merkzoekopdrachten in een vreemde taal te blokkeren.

Uitsluitingen zorgen er ook voor dat de best presterende campagnes niet worden uitgevoerd voor merkquery’s die adverteerders willen vermijden in de zoek- en winkelvoorraad.

Pagina bronnen

In de komende maanden zal Google Page Feeds in Performance Max uitbrengen om adverteerders te helpen hun zoekresultaten verder te verfijnen.

Met deze functie kunnen adverteerders verkeer naar specifieke bestemmingspagina-URL’s van websites sturen.

Adverteerders kunnen ook tags gebruiken om URL’s op onderwerp te groeperen, zodat ze gemakkelijker te gebruiken zijn in een bepaalde campagne of resourcegroep.

Eenvoudiger video’s maken

Om het gemakkelijker te maken videoadvertenties van hoge kwaliteit weer te geven, heeft Google hulpprogramma’s voor het maken van video’s rechtstreeks geïntegreerd in Performance Max-campagne-setup- en bewerkingsworkflows.

Voorheen was deze functie alleen beschikbaar in de bronnenbibliotheek.

Adverteerders die altijd al een videoadvertentie wilden maken, maar niet over de middelen of tijd beschikten, kunnen nu profiteren van deze functie.

Nieuwe rapporten en statistieken

Om adverteerders te helpen hun resultaten te begrijpen en te evalueren, introduceert Google nieuwe rapporten en statistieken.

Binnenkort kunnen adverteerders conversies, conversiewaarde, kosten en andere statistieken bekijken op itemgroepniveau.

Google introduceert ook inzichten in budgettempo waarmee adverteerders automatisch kansen kunnen ontdekken om hun budget en prestaties te optimaliseren.

Adverteerders kunnen zien hoeveel hun campagnes hebben uitgegeven en hoeveel ze naar verwachting zullen uitgeven, samen met hun huidige en verwachte conversieprestaties.

Met deze informatie kunnen adverteerders inzicht krijgen in het tempo van hun campagne en of er een mogelijkheid is om hun budget te wijzigen of opnieuw toe te wijzen om meer conversies te genereren.

Op te sommen

De nieuwe functies van Google voor best presterende campagnes geven adverteerders meer controle, flexibiliteit en inzichten.

De mogelijkheid om merktermen uit te sluiten en verkeer van merkspelfouten en vreemde talen te blokkeren, helpt de campagneprestaties en ROI te verbeteren.

De introductie van paginafeeds en geïntegreerde tools voor het maken van video’s maken het voor adverteerders gemakkelijk om hun resultaten te verfijnen en videoadvertenties van hoge kwaliteit te maken.

Ten slotte kunnen adverteerders met nieuwe rapportage- en statistische functies de stijging van het aantal conversies meten en diepere rapporten verkrijgen, waardoor ze een beter inzicht krijgen in de prestaties van hun campagnes en hoe ze hun budget en prestaties kunnen optimaliseren.

Al met al zijn deze updates een waardevolle aanvulling op Google Ads voor marketeers die het maximale uit hun best presterende campagnes willen halen.

Uitgelichte afbeelding: Camilo Concha/ShutterstockSource link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!