fbpx

Nieuwe functies voor het beheer van grote datasets

Nieuwe functies voor het beheer van grote datasets

Share This Post


Google Analytics is een krachtige tool voor bedrijven om inzicht te krijgen in hun online aanwezigheid, maar grote en complexe datasets kunnen overweldigend zijn.

Om de rapportage-ervaring te verbeteren, heeft Google Analytics verschillende nieuwe functies geïntroduceerd.

Met deze updates kunnen gebruikers problemen met de gegevenskwaliteit identificeren en aanpakken, nauwkeurigere en gedetailleerdere rapporten maken en steekproefcontroles aanpassen voor snellere en nauwkeurigere informatie.

In dit artikel verkennen we de nieuwe functies en bespreken we hoe ze bedrijven kunnen helpen betere beslissingen te nemen op basis van hun gegevens.

Pictogram voor gegevenskwaliteit

Het pictogram voor gegevenskwaliteit verschijnt nu op individueel kaartniveau, waardoor het voor gebruikers gemakkelijker wordt om problemen met gegevenskwaliteit te identificeren en op te lossen.

Voorheen werd het pictogram voor gegevenskwaliteit alleen boven aan de rapportmomentopname en overzichtsrapporten weergegeven, waardoor het moeilijk was om vast te stellen waar zich problemen voordeden.

Door te laten zien welke berichten van toepassing zijn op elke kaart in een rapport, stelt Google Analytics gebruikers nu in staat om snel te zien waar problemen zijn en actie te ondernemen om ze op te lossen.

Rij “(Andere)”.

Er kan nu een nieuw rijbericht “(other)” verschijnen in het pictogram voor gegevenskwaliteit wanneer een rapport wordt beïnvloed door kardinaliteitslimieten.

Kardinaliteitslimieten kunnen de hoeveelheid gegevens beperken die in een rapport wordt weergegeven en resulteren in het groeperen van minder gebruikelijke gegevens in een rij “(overige)”.

Door gebruikers verschillende manieren te bieden om deze limieten te verminderen, maakt Google Analytics meer gedetailleerde rapportage mogelijk, waardoor betere zakelijke beslissingen mogelijk worden.

Rapportage met één klik in Verkennen

Alle panden hebben nu een optie met één klik om hetzelfde rapport in Verkennen te maken.

Deze update is opmerkelijk omdat deze ruwe gegevens op gebeurtenisniveau gebruikt om nauwkeurigere rapportage te bieden.

Dit is vooral belangrijk voor eigendommen met grote en complexe datasets, omdat het gebruikers in staat stelt om nog gedetailleerdere data te verkrijgen, met informatie die anders misschien over het hoofd zou worden gezien.

Updates voor Google Analytics 360-property’s

Er zijn nu uitgebreide datasets beschikbaar voor Google Analytics 360-property’s, waardoor gebruikers tot 100 rapporten per property als hoge prioriteit kunnen markeren.

Wanneer een rapport wordt gemarkeerd, verwijdert Google Analytics permanent de rij “(other)” uit de rapporten, waardoor gebruikers nog nauwkeurigere rapporten krijgen.

Ten slotte hebben Google Analytics 360-property’s nu toegang tot nieuwe controles voor steekproeven.

Met deze bedieningselementen kunnen gebruikers het nauwkeurigheidsniveau en de snelheid van hun scans aanpassen.

Dit betekent dat gebruikers meer gedetailleerde resultaten kunnen krijgen met de maximale steekproefomvang of snellere resultaten met een kleinere steekproefomvang.

Dit is vooral handig voor gebruikers die snelle beslissingen moeten nemen op basis van hun gegevens, maar toch het hoogste niveau van nauwkeurigheid nodig hebben.

Op te sommen

De nieuwe functies die door Google Analytics zijn geïntroduceerd, zijn bedoeld om gebruikers een verbeterde rapportage-ervaring te bieden bij het werken met grote en complexe datasets.

Het pictogram voor gegevenskwaliteit op individueel kaartniveau, het bericht in de rij “(other)” en het maken van rapporten met één klik in Explore verbeteren de rapportagenauwkeurigheid, waardoor gebruikers betere zakelijke stappen kunnen zetten.

Bovendien verbeteren uitgebreide datasets, markering met hoge prioriteit en nieuwe controles voor steekproeven voor Google Analytics 360-property’s de gedetailleerdheid en nauwkeurigheid van gegevensrapportage.

Deze updates tonen de inzet van Google om zijn analysetool voortdurend te verbeteren, zodat bedrijven de gegevens krijgen die ze nodig hebben om weloverwogen beslissingen te nemen.

Uitgelichte afbeelding: één foto/Shutterstock

bron: GoogleSource link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!