fbpx

Nieuwe Google Ads-functie: uitsluitingszoekwoorden op accountniveau

Nieuwe Google Ads-functie: uitsluitingszoekwoorden op accountniveau

Share This Post


Google Ads-coördinator Ginny Marvin heeft aangekondigd dat uitsluitingszoekwoorden op accountniveau nu beschikbaar zijn voor Google Ads-adverteerders over de hele wereld.

De functie, die vorig jaar voor het eerst werd aangekondigd en al enkele maanden wordt getest, stelt adverteerders in staat zoekwoorden toe te voegen om verkeer uit te sluiten van alle zoek- en winkelcampagnes, evenals van de zoek- en winkelprestaties Max, voor meer merkveiligheid en geschiktheid .

1/3 Sommigen hebben gemerkt dat uitsluitingszoekwoorden op accountniveau wereldwijd beginnen uit te rollen. In uw accountinstellingen kunt u trefwoorden toevoegen om verkeer uit te sluiten van alle zoek- en winkelcampagnes, en het zoek- en winkelgedeelte van PMax voor merkveiligheid: https://t.co/B0VBAPPVCm

— AdsLiaison (@adsliaison) 27 januari 2023

Adverteerders hebben toegang tot deze functie via hun pagina met accountinstellingen om ervoor te zorgen dat hun campagnes aansluiten bij hun merkwaarden en doelgroep.

Dit is vooral belangrijk voor merken die willen voorkomen dat ze verschijnen in contexten die ongepast of schadelijk voor hun reputatie kunnen zijn.

Naast de voordelen voor merkveiligheid, maakt het toevoegen van uitsluitingszoekwoorden op accountniveau het campagnebeheerproces efficiënter voor adverteerders.

In plaats van uitsluitingszoekwoorden aan afzonderlijke campagnes toe te voegen, kunnen adverteerders deze op accountniveau beheren, wat tijd bespaart en de kans op menselijke fouten verkleint.

U hoeft zich geen zorgen meer te maken over het dupliceren van uitsluitingszoekwoorden in meerdere campagnes of het missen van essentiële elementen voor uw merkveiligheid.

Bovendien kunnen uitsluitingszoekwoorden op accountniveau de nauwkeurigheid van advertentietargeting verbeteren door irrelevante of slecht presterende zoekwoorden uit te sluiten die een negatieve invloed kunnen hebben op de campagneprestaties. Dit kan resulteren in verkeer van hogere kwaliteit en een beter rendement op uw investering.

Google Ads biedt een aantal bestaande controles voor merkgeschiktheid, waaronder voorraadtypen, tags voor digitale inhoud, locatie-uitsluitingen en uitsluitingszoekwoorden op campagneniveau.

Marvin voegde eraan toe dat Google Ads uitsluitingszoekwoorden op accountniveau uitbreidt om verschillende gebruiksscenario’s aan te pakken en binnenkort meer te delen.

Deze lancering is essentieel om merken meer controle te geven over hun advertenties en ervoor te zorgen dat hun campagnes op de juiste doelgroep gericht zijn.

Uitgelichte afbeelding: Primakov/Shutterstock

Source link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!