fbpx

Nieuwe manieren om geld te verdienen, AI-tools

Nieuwe manieren om geld te verdienen, AI-tools

Share This Post


De nieuwe YouTube-leider Neal Mohan heeft de prioriteiten van het bedrijf voor 2023 aangekondigd, waarmee het zijn toewijding benadrukt om videomakers en artiesten op zijn platform te ondersteunen.

In een uitdagend macro-economisch klimaat verklaarde Mohan dat YouTube videomakers op de eerste plaats zou blijven stellen, kansen zou bieden om hun bedrijf te laten groeien en geld te verdienen met doen waar ze van houden.

Meer manieren voor videomakers om geld te verdienen

Mohan kondigde aan dat YouTube makers meer tools zou geven om de kost te verdienen op het platform.

Het bedrijf breidt zijn abonnementenactiviteiten uit, investeert in acquisities en verbetert zijn betaalde digitale productaanbod.

Deze opties voor makers hebben een impact, met meer dan zes miljoen kijkers die betalen om zich te abonneren op een YouTube-kanaal in december 2022, een stijging van 20% ten opzichte van het voorgaande jaar.

Luisteren naar de makers

Feedback van creators is een cruciaal onderdeel van de manier waarop YouTube producten ontwikkelt, en Mohan is van plan meer creators persoonlijk te ontmoeten om te leren hoe hij hen kan ondersteunen.

YouTube hoorde onlangs van makers over het belang van het uitbreiden van de toegankelijkheid voor mensen die doof of slechthorend zijn.

Het biedt nu automatische ondertiteling in meer talen dankzij langetermijninvesteringen in machine learning.

Bouwen voor de toekomst

YouTube investeert in functies en ervaringen die ervoor zorgen dat het nu en in de toekomst een thuis is voor kijkers en videomakers.

Het bedrijf verdubbelt streaming en connected tv, ontgrendelt nieuw creatief potentieel en breidt het canvas voor videomakers uit in alle formaten.

YouTube heeft onlangs de mobiele Shorts-ervaring aangepast naar een tv-compatibel formaat en Mohan merkt op dat tv vorig jaar het snelst groeiende scherm was.

Creators: Ontgrendel creativiteit door middel van formaten

YouTube Shorts geeft creators een groter bereik, met gemiddeld meer dan 50 miljard weergaven per dag, en het aantal kanalen dat dagelijks naar Shorts uploadt, is vorig jaar met ongeveer 80% gegroeid.

YouTube maakt het gemakkelijker voor creators om hun podcasts op het platform te presenteren met nieuwe functies in YouTube Studio.

Later dit jaar zal RSS-integratie podcasters een andere manier bieden om hun shows naar YouTube te uploaden, waardoor gebruikers meer luisteropties krijgen.

Bovendien lanceert YouTube een nieuwe tool waarmee makers een korte film kunnen opnemen in een parallelle lay-out met zowel korte films als YouTube-video’s, zodat ze gemakkelijk hun kijk op een trend kunnen toevoegen of reacties kunnen oproepen.

De toekomst van AI in digitale video

YouTube verbeeldt de toekomst van creatie en ontwikkelt geavanceerde tools voor makers om hun ambities te laten groeien in korte films, livestreams, podcasts en meer.

Met de generatieve mogelijkheden van AI kunnen videomakers hun storytelling uitbreiden en de productiewaarde verhogen.

YouTube neemt de tijd om deze functies te ontwikkelen met doordachte regels en plannen om tools uit te rollen voor makers en beveiligingen om deze technologie op verantwoorde wijze te gebruiken.

Op te sommen

YouTube ondersteunt dit jaar makers en artiesten op zijn platform door ze meer mogelijkheden te geven om geld te verdienen en de toegankelijkheid en functies te verbeteren op basis van hun feedback.

YouTube investeert in de toekomst van streaming en connected tv en ontsluit nieuwe creatieve mogelijkheden voor kanalen in verschillende formaten.

Daarnaast voorziet het bedrijf de toekomst van creatie door de generatieve mogelijkheden van AI te verkennen, die de waarde van storytelling en productie kunnen vergroten.

YouTube wil toonaangevend blijven in de digitale video-industrie en een thuis blijven bieden aan videomakers en kijkers.

Uitgelichte afbeelding: Ahmadryd307/Shutterstock

bron: YouTubeSource link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beƫindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!