fbpx

Nieuwe YouTube-updates helpen videomakers om gegevens te gebruiken en te analyseren

Nieuwe YouTube-updates helpen videomakers om gegevens te gebruiken en te analyseren

Share This Post


In de nieuwsupdate voor YouTube-videomakers van deze week heeft het bedrijf verschillende updates aangekondigd die het voor kanalen gemakkelijker zullen maken om met hun publiek in contact te komen en beter te begrijpen hoe hun video presteert.

Reageren op reacties met YouTube-shorts

YouTube rolt een update uit over hoe videomakers reageren op reacties met Shorts.

Voorheen konden korte films worden opgenomen in reacties, maar met de nieuwe update verschijnen korte films als antwoorden in het reactiekanaal.

Dit betekent dat kijkers de originele korte of lange video kunnen bekijken waarop iemand heeft gereageerd, waardoor kanalen een nieuwe kans krijgen om in contact te komen met hun publiek en reacties om te zetten in inhoud.

De update is deze week voor het eerst beschikbaar voor makers op iOS, met een Android-release gepland voor de komende maanden.

Dataverhalen voor publicaties

Naast de nieuwe commentaarfunctie introduceert YouTube dataverhalen voor berichten.

Data Stories zijn YouTube Studio-analysekaarten waarmee complexe onderwerpen over de prestaties van een kanaal kunnen worden opgesplitst in stukjes informatie.

Met dit nieuwe gegevensverhaal kunnen videomakers beter begrijpen hoe hun berichten hun publiek bereiken.

Abonnementen voor korte feedleden

Een andere update die YouTube aan het maken is, is het toevoegen van de mogelijkheid voor abonnees van een kanaal om betaalde leden te worden via de korte feed.

Dit betekent dat de knop meedoen wordt getoond aan abonnees die de Short Films-feed bekijken op zowel Android als iOS.

Met deze update kunnen meer abonnees videomakers ondersteunen via kanaalabonnementen.

Op te sommen

Videomakers profiteren op verschillende manieren van de nieuwste updates van YouTube.

De update voor het reageren op reacties met korte films biedt een extra mogelijkheid om in contact te komen met kijkers.

Het stelt makers ook in staat vaker te posten door opmerkingen van hun meest betrokken communityleden om te zetten in inhoud.

Door artikelen met postgegevens in YouTube Analytics in te voeren, krijgen videomakers ook meer inzicht in de prestaties van hun kanaal.

Door complexe onderwerpen op te splitsen in stukjes informatie, kunnen videomakers snel verbeterpunten identificeren en stappen ondernemen om de prestaties van hun kanaal te optimaliseren.

De mogelijkheid voor abonnees om kanaallid te worden van de korte filmfeed, maakt het voor videomakers gemakkelijk om inkomsten te genereren met hun inhoud en duurzame inkomsten te genereren met hun YouTube-kanaal.

Over het algemeen zijn deze updates bedoeld om makers te helpen hun inhoud te verbeteren, contact te maken met hun publiek en meer succes te behalen op YouTube.

bron: Schepper Insider

Uitgelichte afbeelding: Sergio Photone/ShutterstockSource link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beƫindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!