fbpx

Omarm AI-vaardigheden te midden van turbulentie op de arbeidsmarkt

Omarm AI-vaardigheden te midden van turbulentie op de arbeidsmarkt

Share This Post


Met het snelle nieuws over kunstmatige intelligentie (AI) is het geen verrassing dat zes op de tien Amerikanen geloven dat kunstmatige intelligentie een aanzienlijke invloed zal hebben op de beroepsbevolking.

Volgens een rapport van het Amerikaanse Witte Huis heeft AI het potentieel om de productiviteit, efficiëntie en innovatie te verhogen. Evenzo kan het werknemers verdringen die hulp nodig hebben bij het aanpassen aan AI-tools en vaardigheden.

Een OpenAI-onderzoek onthulde de soorten banen die het meest kunnen worden beïnvloed door grote taalmodellen (LLM). Wiskundigen, analisten, onderzoekers en schrijvers kunnen GPT gebruiken om de tijd die aan taken wordt besteed te verminderen.

AI alleen kan de meeste banen niet vullen. Maar de mensen die kunstmatige intelligentie op de juiste manier gebruiken, zullen degenen zijn die het accepteren, aangezien anderen niet kunnen voldoen aan de nieuwe quota en productiviteitsverwachtingen.

Werknemers rehabiliteren om AI-rollen te vervullen

Uit een McKinsey-enquête onder organisaties over de hele wereld bleek dat bijna de helft intern middelen inhuurt voor AI-gerelateerde functies, naast het inhuren van talent van technologiebedrijven en universiteiten.

Organisaties die ervoor kozen om werknemers om te scholen, gebruikten verschillende trainingstrajecten, waaronder online cursussen en certificeringen in hun eigen tempo.

Logisch, aangezien medewerkers weten wat hun organisatie nodig heeft om te slagen. AI stelt werknemers die willen leren om hun productiviteit en creatieve output te verhogen in staat waardevolle activa voor hun organisatie te worden.

Aanhoudende ontslagen in de technologie

Natuurlijk zullen niet alle bedrijven werknemers omscholen voor nieuwe kansen. Sinds begin 2023 hebben we technologiebedrijven honderden of duizenden werknemers zien ontslaan. En de ontslagen zijn nog niet voorbij.

Meta is onlangs begonnen met een nieuwe ronde van ontslagen in haar zoektocht naar efficiëntie.

Volgens rapporten van de Worker Adjustment and Retraining Notification (WARN) in de Verenigde Staten plannen veel grote technologiebedrijven en daarbuiten meer ontslagen. Amerikaanse werknemers kunnen op Google zoeken naar WARN-meldingen in de staat van hun werkgever.

Steeds meer vacatures zijn op zoek naar talent met AI-vaardigheden

Voor degenen die op zoek zijn naar technische banen, onthulde Stanford dat de VS, Canada en Spanje het hoogste percentage AI-vacatures hebben in zijn AI Index-rapport.

John Mueller gaf advies voor mensen die op zoek zijn naar een baan in de technologie: “… mijn aanbeveling zou zijn om de tijd te nemen om je vaardigheden en kennis op een hoog niveau te krijgen, en dan serieus op zoek te gaan naar een baan zodra de zaken weer beginnen op te lopen. ”.

Uitgebreide AI-cursussen om uw vaardigheden te verbeteren

Hier zijn online AI- en machine learning-cursussen en certificeringen van technologiebedrijven en universiteiten om aan je cv te werken.

LinkedIn AI- en machinecursussen

LinkedIn Learning heeft 100 AI- en Machine Learning-cursussen gratis gemaakt tot 15 juni 2023. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer Generative AI, AI and Machine Learning Fundamentals, Responsible AI, Advanced AI en Applied AI.

Specialisatie IBM AI Foundations for Everyone

Deze inleidende AI-cursus is bedoeld voor iedereen, ook voor mensen zonder technische of programmeerachtergrond.

De specialisatie bestaat uit drie cursussen over AI-gebruik en -toepassingen, het gebruik van IBM Watson en het bouwen van AI-chatbots.

IBM biedt ook AI Foundations for Business Specialization en professionele certificeringen voor toegepaste AI, AI-engineering en machine learning.

Sommige cursussen worden aangeboden via Coursera. Coursera biedt een gratis proefperiode van zeven dagen, waarna het $ 39 per maand kost om een ​​enkele cursus voort te zetten.

Als u aanvullende cursussen op Coursera vindt, kunt u zich abonneren op de premium-service die onbeperkte toegang tot duizenden cursussen en certificeringen biedt voor $ 59 per maand.

Cursussen die certificering of studiepunten bieden, kunnen aanvullende vereisten, vereisten en kosten hebben.

Crashcursus Google Machine Learning

Als je snel een duik wilt nemen in de basisprincipes van machine learning, probeer dan deze gratis spoedcursus machine learning. Het bevat videolessen, casestudy’s en praktische oefeningen met TensorFlow API’s, een open source-platform voor het ontwikkelen en trainen van machine learning-modellen.

Google AI biedt meer cursussen over verschillende aspecten van machine learning.

Als u een carrière als datawetenschapper of machine learning-ingenieur wilt nastreven, biedt Google Cloud cursussen om een ​​professionele machine learning-ingenieurscertificering te behalen.

Google Advanced Data Analytics Professional-certificaat

Het Advanced Data Analytics Professional Certificate van Google, onlangs gepubliceerd op The Keyword Blog, is een cursus in eigen tempo die data-analisten en wetenschappers voorbereidt op het gebruik van regressiemodellen en machine learning om gegevens te verzamelen en te analyseren.

Ze kunnen gedurende drie tot zes maanden ongeveer tien uur per week nodig hebben om de cursus te voltooien en een deelbaar certificaat te behalen.

Microsoft Azure Data- en AI-certificeringen

Microsoft biedt verschillende certificeringen voor data-analisten, ontwikkelaars en ingenieurs die AI en Microsoft Azure gebruiken.

Ze bieden ook een stand-alone AI voor branchespecialisatie met de Universiteit van Washington.

Arizona State University MasterTrack®-certificaat in AI en machine learning

Als je al een bachelordiploma hebt, kun je drie cursussen in naar schatting zes tot negen maanden afronden om een ​​certificaat in AI en machine learning te behalen.

U kunt kiezen uit vier cursussen over statistisch machinaal leren, kunstmatige intelligentie, kennisrepresentatie en redeneren, en een inleiding tot deep learning.

Het certificaatprogramma kost in totaal $ 4.500 of $ 1.500 per cursus.

Als u voldoet aan de specifieke vereisten van ASU, worden deze studiepunten toegepast op een online masterprogramma informatica.

Stanford Artificial Intelligence Professional-programma

Met het AI Professional-programma van Stanford kunnen werkende professionals zich verdiepen in AI- en machine learning-cursussen op graduaatniveau.

Het programma bestaat uit zeven cursussen. Elke cursus kost $ 1.750 en duurt tien weken lang 10-15 uur per week.

Voortgezette opleiding

Met snelle ontwikkelingen op het gebied van AI en machine learning, moet iedereen die geïnteresseerd is in het veld op de hoogte blijven van het laatste nieuws over AI en machine learning dat relevant is voor hun branche.

Uitgelichte afbeelding: Chay_Tee/ShutterstockSource link

More To Explore

Bing AI voicechat komt naar de desktop
Marketing Nieuwtjes

Bing AI voicechat komt naar de desktop

Bing heeft een update aangekondigd voor Bing AI Chat die voicechat-mogelijkheden toevoegt aan de gebruikersinterface voor zoeken op desktops. Spraakinteractie is tweerichtingsverkeer en beschikbaar in

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!