fbpx

Onderzoek naar de impact van AI

Onderzoek naar de impact van AI

Share This Post


AI is overal, maar wanneer is het nuttig? Wat moet je erover weten?

Hoe gebruiken marketeers en SEO-professionals tegenwoordig eigenlijk generatieve AI om efficiënter te werken en betere campagnes uit te voeren?

Met zoekmachines die elke dag nieuwe AI-integraties en duizenden nieuwe AI-tools online aankondigen, kan het veel werk zijn om de fantastische van de mislukkingen te sorteren.

Op 1 juni heb ik een webinar gemodereerd met Matt Southern, Senior News Editor van Search Engine Journal, en Jennifer McDonald, Customer Success Manager.

Southern en McDonald bespraken het laatste AI-nieuws en de beste tools, beantwoordden marketingvragen en SEO-gerelateerde AI-vragen en deelden hun beste tips voor het integreren van deze nieuwe technologieën.

Hier is een samenvatting van het webinar. Vul het formulier in om toegang te krijgen tot de volledige presentatie.

AI versus generatieve AI

kunstmatige intelligentie (AI) verwijst naar een breed gebied van computerwetenschap gericht op het creëren van systemen die in staat zijn om taken uit te voeren die normaal gesproken menselijke intelligentie vereisen.

generatieve AIis in plaats daarvan een subveld van AI. Het leert van gegevens en gebruikt dat leren om nieuwe inhoud of voorspellingen te creëren. Overweeg GPT-4 ontwikkeld door OpenAI, dat mensachtige tekst kan genereren die contextrelevant en zeer geavanceerd is.

Generatieve AI heeft een lange weg afgelegd, van logicatheoretici in 1956 tot de nieuwste Search Generative Experience (SGE) van Google in 2023.

[See the AI timeline of developments] Direct toegang tot het on-demand webinar →

Hoe generatieve AI digitale marketing verandert

AI verbetert digitale marketing op de volgende gebieden:

productiviteit: Snellere exit van smalle taken bespaart mentale energie
Verbinding: Beter begrip van mensen, demografie en taal.
Ideevorming: Duw het springpunt verder het veld in.
Trechters: Diepere en krachtigere campagnes.
Inhoud voor beginners: MKB’s en solopreneurs kunnen nu inhoud creëren volgens de industriestandaarden.

[Dive deeper into each area] Direct toegang tot het on-demand webinar →

Gebieden van digitale marketing Generatieve AI is nuttig

Generatieve AI heeft een enorm potentieel en kan in bijna elk aspect van marketing worden gebruikt.

Deze geavanceerde technologie heeft een breed scala aan toepassingen waarmee standaard marketingmethodologieën aanzienlijk kunnen worden getransformeerd.

seo
Genereren van titels met hoge betrokkenheid
Groepering van ongestructureerde inhoud
Zoekwoordstrategie en clustervalidatie
Zoekwoordvalidatie en kopieerintentie
Verspreiding van links
Samenvatting van de inhoud van organische linkbuilding
inhoud
Identificatie van onderwerpen en identificatie van hiaten in de inhoud
Structuur en overzicht van de inhoud
De eerste versie maken Afbeeldingen en video’s maken
Achtergrondgeneratie van de productafbeelding
Validatie van de toon van het publiek
Hyper-gepersonaliseerde e-mailgeneratie
verkoop
Script creatie
Voorspellende obstakels en proactieve verkoopcontent
Opstellen van de productbeschrijving
Betaalmiddelen
Gepersonaliseerde en krachtige advertenties maken
strategie
Ontwikkeling en onderzoek van het project
Publieksverificatie
Creatie van merkverhalen
IT en AI
Snelle creatie
Code generatie
Validatie van de code

[Discover more uses of advanced/trained language model] Direct toegang tot het on-demand webinar →

Wanneer is generatieve AI schadelijk in digitale marketing?

Hoewel generatieve AI een aanzienlijk potentieel heeft in digitale marketing, kan misbruik ervan leiden tot onvoorziene gevolgen.

Laten we eens kijken naar enkele gevallen in verschillende categorieën waarin het misbruik van generatieve AI onbedoelde gevolgen heeft gehad:

Gegevensprivacy en bescherming van bedrijfseigen informatie: Zo lekte er vertrouwelijke data uit bij Samsung door oneigenlijk gebruik van AI.
Inhoudsnauwkeurigheid: Een opmerkelijke zaak betrof een advocaat die voor de rechter kwam omdat een generatieve AI zes niet-bestaande juridische kwesties verkeerd had geciteerd.
“Total-AI”-inhoud: Hoewel Google door AI gegenereerde inhoud niet expliciet bestraft, geeft het wel de voorkeur aan Experience, Authority en Trusted (EAT)-inhoud. Generatieve AI moet dit niveau van contentcreatie nog bereiken.

Tips voor het testen en adopteren van nieuwe AI-tools

Bedrijven kunnen AI adopteren en strategisch integreren in hun activiteiten. Hier zijn enkele manieren om een ​​soepele overgang te garanderen:

1. Kruipen, dan lopen en dan rennen

Begin met eenvoudige taken en ontdek hoe uw bedrijf de AI-output kan verhogen met mensgerichte verbindingen.

2. Gebruik de Cyborg-aanpak

Hart, emoties en ervaringen van een mens, snelheid van een machine/CPU.

3. Vergelijking van effectiviteit

Geef aan het einde van elk project of elke taak uw OG-idee door aan de AI. Zie hoe ver het is verwijderd van uw uiteindelijke menselijke resultaat. Selecteer de gebieden waarvoor u de schotel kunt verwijderen om de AI te gebruiken.

4. Doe tests

Gebruik tests van meerdere tools; neem geen genoegen met slechts één tool.

5. Maak van AI je beste vriend

Besteed 5 minuten per dag aan het gebruik van AI voor niet-werkgerelateerde vragen en taken om uw database met mogelijke zoektoepassingen op te bouwen.

6. Start een AI-commissie

Laad individuen op met ideeën over ethiek, use cases, bedrijfsonderzoek en onderwijs.

7. Beschouw AI als uw persoonlijke copiloot/assistent

Wat zou je hen vragen voor je te doen? Kan AI deze taak voor u initiëren?

De integratie van AI kan ingrijpende veranderingen in een bedrijf teweegbrengen, waardoor efficiëntie, winstgevendheid en groei worden gestimuleerd.

[Peek into SEJ’s current AI tool sets] Direct toegang tot het on-demand webinar →

AI-voorspellingen

We verkennen nu het toekomstige landschap dat wordt gevormd door de integratie van AI, en voorspellen de potentiële impact op kleine bedrijven, gegevensbeheer, het genereren van inhoud en resultaten van zoekmachines:

Kleine bedrijven en freelancers zullen sneller succes hebben. Eigen gegevens krijgen een toegankelijker en robuuster onderkomen, waardoor hypergerichte marketing weer kan opleven. Beter contact maken met doelgroepen door voorspellende probleemoplossing. “Total-AI”-inhoud zal natuurlijk verslechteren vanwege de duplicatieve aard ervan; persoonlijke ervaring en de menselijke maat zullen de onderscheidende sleutel zijn. Hyper-niche-inhoud krijgt de kans om te schitteren in de zoekresultaten. AI zal een niveau van personalisatie naar SERP’s brengen zoals we nog nooit eerder hebben gezien

[Uncover the reality of AI in marketing] Direct toegang tot het on-demand webinar →

vragen

Wat vindt u van de evolutie van SEO in de context van vooruitgang in AI, vooral gezien de opkomst van SGE? Zou de ongelijkheid tussen de door SGE gekozen bronnen en de beste organische zoekresultaten kunnen leiden tot een nieuwe SEO-strategie die prioriteit geeft aan het optimaliseren van inhoud voor door AI gegenereerde resultaten boven traditionele organische ranglijsten? Wat zijn de laatste ontwikkelingen of trends op het gebied van adverteren binnen formats als SGE en Bard? Hoe voorbereid zijn SEO-professionals en website-eigenaren op de komst van AI? Is er overeenstemming over de juiste richting? Of is het meer een gemengde en experimentele aanpak? Zie jij grote kansen voor de implementatie van AI in sales en klantbeheer? Zullen zoekmachines door AI gegenereerde inhoud bestraffen? Hoe verbetert AI e-mailmarketing en wat is een snelle tip voor het gebruik van AI in uw e-mailmarketingstrategie? Hoe maakt u momenteel gebruik van AI-tools om specifieke gebieden te verbeteren? Als u slechts één AI-tool zou moeten selecteren, welke zou u dan kiezen?

[Find out the answers] Direct toegang tot het on-demand webinar →

[Slides] Van sciencefiction tot marketingrealiteit: onderzoek naar de impact van AI

Hier is de presentatie:

Doe mee met ons volgende webinar!

Het schrijven van SEO-content verbeteren met AI: kansen en uitdagingen

Sluit u aan bij Connor Carreras, Senior Director of Digital Customer Success bij Conductor, terwijl hij belangrijke inzichten geeft over hoe u AI-gegenereerde inhoud kunt gaan gebruiken om hoger in de SERP’s te scoren.

Afbeeldingscredits:

Uitgelichte afbeelding: Paulo Bobita/Search Engine JournalSource link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!