fbpx

Onderzoek per onderzoek het verschil maken

Onderzoek per onderzoek het verschil maken

Share This Post


Nu milieu- en sociale problemen toenemen, zoeken mensen naar manieren om een ​​groenere toekomst te helpen creëren.

Een eenvoudige manier om bij te dragen is het gebruik van milieuvriendelijke zoekmachines die verschillende ecologische en sociale initiatieven helpen.

Dit artikel onderzoekt een selectie van de toonaangevende organische zoekmachines en de projecten die zij ondersteunen.

Ecosia: de groene zoekmachine die bomen plant

Ecosia is een zoekmachine die bomen plant met inkomsten uit zoekadvertentie-inkomsten.

Tot op heden heeft de Schotse gemeenschap van 20 miljoen gebruikers geholpen bomen te planten in meer dan 35 landen, prioriteit te geven aan hotspots op het gebied van biodiversiteit en nauw samen te werken met lokale gemeenschappen.

De zoekmachine is transparant over zijn financiën, garandeert de privacy van de gebruiker en draait op hernieuwbare energie, een milieuvriendelijk alternatief voor traditionele zoekmachines.

Belangrijkste prestaties:

Meer dan 500 verschillende inheemse boomsoorten geplant Maandelijkse financiële rapporten voor transparantie Zonnepanelen produceren twee keer zoveel energie die nodig is voor zoekopdrachten van gebruikers

OceanHero: Bestrijding van oceaanvervuiling

OceanHero zet zich in voor de bestrijding van oceaanvervuiling en plastic afval door één plastic fles uit de oceaan te halen voor elke vijf zoekopdrachten die door een gebruiker worden uitgevoerd.

De zoekmachine vestigt de aandacht op de duizelingwekkende hoeveelheid plasticvervuiling in onze oceanen, waarbij elk jaar 18 miljard pond plastic in de oceanen terechtkomt.

Belangrijkste prestaties:

Werkt als een standaardzoekmachine, waardoor het gebruiksvriendelijk is Benadrukt de verstrekkende gevolgen van plasticvervuiling Moedigt gebruikers aan om deel uit te maken van de oplossing

Ekoru: De oceanen beschermen en de CO2-uitstoot verminderen

Ekoru streeft ernaar de oceanen schoon te maken en te beschermen en tegelijkertijd de CO2-uitstoot te verminderen.

De zoekmachine heeft 113.883 kg CO2-uitstoot bespaard en helpt door zoekopdrachten van gebruikers bij het opruimen van plastic in de oceaan, het herplanten van zeegras in de oceaan en het promoten van hernieuwbare energie.

Belangrijkste prestaties:

Samenwerken met Big Blue Ocean Cleanup om plastic uit oceanen te verwijderen Samenwerken met Operation Posidonia voor herbebossing van oceanen Aangedreven door waterkracht om de ecologische voetafdruk te minimaliseren

GiveWater: Zorgen voor schoon water via zoekopdrachten op internet

GiveWater is een zoekmachine die de wereldwijde watercrisis aanpakt door mensen in nood van schoon water te voorzien.

Met giveWater dragen gebruikers bij aan de missie van het platform, waarbij een deel van de inkomsten uit zoekadvertenties wordt gedoneerd aan liefdadigheidspartners die zich richten op sanitaire voorzieningen en toegang tot water.

Belangrijkste prestaties:

Het wordt geconfronteerd met de wereldwijde watercrisis die 663 miljoen mensen treft. Werk samen met gerenommeerde liefdadigheidsinstellingen voor water om schoon water te leveren. Het maakt het gebruikers gemakkelijk om een ​​verschil te maken door middel van dagelijkse zoekopdrachten.

SearchScene: ondersteuning van goede doelen en klimaatactie

SearchScene is een liefdadigheidszoekmachine die 95% van zijn winst doneert aan liefdadigheidsinstellingen die zich richten op klimaatverandering en de gevolgen daarvan.

Mede opgericht door dr. Neil Williams en dr. Ciara Muldoon, SearchScene maakt gebruik van Microsoft Bing-zoekresultaten, aangevuld met gegevens uit andere bronnen, met respect voor de privacy van gebruikers en het bevorderen van hoop en collectieve actie voor een betere toekomst.

Belangrijkste prestaties:

Het werkt samen met grote goede doelen zoals WWF, UNICEF en UNHCR. Het benadrukt het belang van hoop en collectieve actie. Respecteer de privacy van gebruikers door zoekopdrachten te versleutelen en geen gebruikersgegevens op te slaan.

Rapusia: ondersteuning van een breed scala aan sociale en milieuprojecten

Rapusia is een zoekmachine die geld inzamelt voor verschillende sociale en milieuprojecten over de hele wereld.

U kunt bijdragen aan doelen zoals Il Pozzo Dei Desideri, Emergency NGO ONLUS, The Ocean Cleanup en meer door Rapusia te gebruiken voor uw zoekopdrachten op internet.

Het platform zet zich ook in voor de privacy van gebruikers en zorgt ervoor dat persoonlijke informatie niet wordt verzameld, opgeslagen of gedeeld met adverteerders.

Belangrijkste prestaties:

Werft fondsen voor een breed scala aan projecten over de hele wereld Toegewijd aan de privacy en anonimiteit van gebruikers Ondersteunt doelen zoals het opruimen van oceanen, armoedebestrijding en medische noodhulp

YouCare: zoekopdrachten omzetten in sociale impact

YouCare is een zoekmachine die de kracht van zoeken op internet combineert met sociale impact door ten minste 80% van zijn advertentie-inkomsten te doneren aan liefdadigheidspartners.

YouCare, gelanceerd in 2020, biedt een zoekervaring zonder advertenties en aanpasbare zoekinstellingen.

Bovendien geeft het prioriteit aan de privacy van gebruikers en minimaliseert het de impact op het milieu door middel van groene servers en groene initiatieven.

Belangrijkste prestaties:

Een breed scala aan doelen wordt ondersteund, waaronder onderwijs, gezondheid, milieu, dierenwelzijn en mensenrechten. Schone zoekervaring zonder advertenties Biedt browserextensies en mobiele apps voor eenvoudig gebruik op alle apparaten.

conclusie

Milieuvriendelijke zoekmachines zoals Ecosia, OceanHero, Ekoru, giveWater, SearchScene, Rapusia en YouCare stellen gebruikers in staat een positief verschil te maken in de wereld door simpelweg hun dagelijkse zoekopdrachten op internet uit te voeren.

Het kiezen van een groene zoekmachine die aansluit bij uw waarden kan bijdragen aan milieubehoud, sociale doelen en een betere toekomst voor onze planeet.

Uitgelichte afbeelding: origineel alternatief/ShutterstockSource link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!