fbpx

Op de For You-pagina van TikTok is te zien waarom een ​​video wordt aanbevolen

Op de For You-pagina van TikTok is te zien waarom een ​​video wordt aanbevolen

Share This Post


TikTok’s “For You”-pagina, het eerste scherm dat mensen zien bij het openen van de app, zal gebruikers uitleggen waarom het algoritme een video in hun feed plaatst.

Gebruikers kunnen deze informatie weergeven door op een nieuwe optie te tikken in het deelvenster met de naam ‘Waarom deze video’.

Als je op de knop tikt, wordt er een pop-up geopend met een lijst waarom TikTok de video aanbeveelt.

Op de For You-pagina van TikTok is te zien waarom een ​​video wordt aanbevolenScreenshot van: newsroom.tiktok.com/en-us/learn-why-a-video-is-recommended-for-you, december 2022.
Op de For You-pagina van TikTok is te zien waarom een ​​video wordt aanbevolenScreenshot van: newsroom.tiktok.com/en-us/learn-why-a-video-is-recommended-for-you, december 2022.

Redenen waarom TikTok een video kan aanbevelen, zijn onder andere:

Gebruikersinteracties, zoals inhoud die u bekijkt, leuk vindt of deelt, opmerkingen die u plaatst of zoekt naar Accounts die u volgt of accounts die voor u zijn voorgesteld Recent geposte inhoud in uw regio Populaire inhoud in uw regio

Als je nu een video ziet op de pagina ‘Voor jou’ die niet overeenkomt met je interesses, kun je erachter komen waarom deze is aanbevolen.

Voor marketeers op sociale media en makers van inhoud kan deze functie een waardevolle manier zijn om meer te weten te komen over hoe het TikTok-algoritme werkt.

Als je begrijpt hoe een video in je feed terecht is gekomen, kun je die informatie gebruiken om content te maken die in de feed van je volgers terechtkomt.

In 2020 publiceerde TikTok een blogpost over hoe de For You-pagina werkt, inclusief de factoren waarnaar het algoritme zoekt bij het selecteren van inhoud.

De informatie is dus niet geheim, maar is nu gemakkelijker beschikbaar. Het kan ook nuttiger zijn om de gepresenteerde informatie in context te zien.

Als u bijvoorbeeld ‘populaire inhoud in uw regio’ ziet in de lijst met redenen waarom een ​​video wordt aanbevolen, kunt u op de hoogte blijven van wat uw lokale publiek interesseert.

Als je mogelijk dezelfde groep gebruikers wilt bereiken, kun je de video op je For You-pagina zetten en er een duet mee doen.

Of u kunt het geluid van een populaire video nemen en een nieuwe opnemen.

TikTok biedt verschillende manieren om inhoud te maken van bestaande video’s, en deze functie kan een geheel nieuwe bron van inspiratie zijn.

bron: TikTok

Uitgelichte afbeelding: Sergio Photone/ShutterstockSource link

More To Explore

Bing AI voicechat komt naar de desktop
Marketing Nieuwtjes

Bing AI voicechat komt naar de desktop

Bing heeft een update aangekondigd voor Bing AI Chat die voicechat-mogelijkheden toevoegt aan de gebruikersinterface voor zoeken op desktops. Spraakinteractie is tweerichtingsverkeer en beschikbaar in

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!