fbpx

OpenAI introduceert plug-inondersteuning voor ChatGPT

OpenAI introduceert plug-inondersteuning voor ChatGPT

Share This Post


OpenAI heeft de introductie aangekondigd van plug-inondersteuning voor ChatGPT.

Deze ontwikkeling heeft tot doel de mogelijkheden van het taalmodel te verbeteren, waardoor het toegang krijgt tot bijgewerkte informatie, berekeningen kan uitvoeren en diensten van derden kan gebruiken.

OpenAI is van plan om plug-ins geleidelijk uit te rollen en hun daadwerkelijke gebruik, impact en potentiële uitdagingen te bestuderen.

Uitbreiding van de functionaliteit van ChatGPT

Zowel gebruikers als ontwikkelaars hebben op plug-ins geanticipeerd omdat ze een breed scala aan use-cases voor ChatGPT ontgrendelen.

Taalkundige modellen hebben beperkingen en vertrouwen uitsluitend op hun trainingsgegevens voor informatie.

Plug-ins kunnen dienen als “ogen en oren”, waardoor modellen toegang krijgen tot meer recente, persoonlijke of specifieke informatie.

Bovendien stellen plug-ins AI in staat om namens gebruikers veilige en beperkte acties uit te voeren.

Twee plug-ins die door OpenAI worden gehost, bevatten een webbrowser al code tolk.

OpenAI is ook open-source, een plug-in voor het ophalen van kennisbanken, waarmee ontwikkelaars ChatGPT kunnen aanvullen met hun eigen informatie.

Navigatie-plug-ins en code-interpreter

Met de navigatie-plug-in van OpenAI heeft ChatGPT toegang tot informatie van internet, waardoor de kennisbasis verder gaat dan trainingsgegevens.

Hierdoor kan de AI-chatbot actuelere en nauwkeurigere informatie verstrekken.

OpenAI introduceert plug-inondersteuning voor ChatGPTScreenshot van: openai.com/blog/chatgpt-plugins, maart 2023.

De interpreter-plug-in van OpenAI geeft ChatGPT de mogelijkheid om Python te gebruiken en uploads en downloads in een sandbox-omgeving af te handelen.

Uit eerste gebruikersonderzoeken is gebleken dat de code-interpreter nuttig is voor het oplossen van wiskundige problemen, het analyseren van gegevens, het bekijken en converteren van bestandsindelingen.

Herstel plug-in

OpenAI’s plug-in voor het ophalen van open source stelt ChatGPT in staat om toegang te krijgen tot bronnen van persoonlijke of organisatorische informatie, zoals bestanden, notities, e-mails of openbare documenten.

Als een door uzelf gehoste oplossing kunnen ontwikkelaars hun eigen versie implementeren en deze registreren bij ChatGPT. Het maakt gebruik van OpenAI-insluitingen en ondersteunt meerdere vectordatabases om documenten te indexeren en te doorzoeken.

beschikbaarheid

Alfatoegang tot de plug-in wordt uitgebreid tot gebruikers en ontwikkelaars op de wachtlijst.

In eerste instantie is de toegang beperkt tot geselecteerde ontwikkelaars en ChatGPT Plus-gebruikers, met plannen om de toegang geleidelijk te vergroten.

Op te sommen

OpenAI’s introductie van plug-inondersteuning voor ChatGPT markeert een belangrijke stap in de richting van het verbeteren van de mogelijkheden van taalmodellen.

Navigatie-, code-interpreter- en herstelplug-ins zijn nog maar het begin.

Naarmate de ontwikkeling en integratie van plug-ins doorgaat, zal het ChatGPT-ecosysteem steeds nuttiger worden, waardoor nieuwe kansen voor zowel gebruikers als ontwikkelaars ontstaan.

bron: OpenAI

Uitgelichte afbeelding: Muhammad S0hail/ShutterstockSource link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!