fbpx

OpenAI voldoet aan de privacyregelgeving naarmate de EU-AI-wet vordert

OpenAI voldoet aan de privacyregelgeving naarmate de EU-AI-wet vordert

Share This Post


OpenAI heeft met succes voldaan aan de eisen van de Italiaanse Garante, waardoor het verbod van Italië op ChatGPT voor bijna een maand is opgeheven. Het bedrijf heeft verschillende verbeteringen aangebracht aan zijn diensten, waaronder het verduidelijken van het gebruik van persoonlijke gegevens, om te voldoen aan de Europese wetgeving inzake gegevensbescherming.

De oplossing van dit probleem komt naarmate de Europese Unie dichter bij het aannemen van de Artificial Intelligence Act komt, die tot doel heeft AI-technologie te reguleren en in de toekomst mogelijk van invloed kan zijn op generatieve AI-tools.

OpenAI voldoet aan de garantie-eisen

Volgens stelling van de Italiaanse Garant loste OpenAI de problemen met de Garant op, waarmee een einde kwam aan het bijna maandlange verbod op ChatGPT in Italië. De Garant hij twitterde:

“#GarantePrivacy erkent de stappen die #OpenAI heeft genomen om technologische vooruitgang te verzoenen met respect voor de rechten van mensen en verwacht van het bedrijf dat het zich blijft inspannen om te voldoen aan de Europese wetgeving inzake gegevensbescherming.”

Om op het verzoek van de Garant te reageren, deed OpenAI het volgende:

ChatGPT-verbod opgeheven: OpenAI voldoet aan de Italiaanse privacyregelgeving terwijl de EU-AI-wetgeving vooruitgaatScreenshot van ChatGPT, april 2023

Hoewel OpenAI deze klacht heeft opgelost, is het niet de enige wettelijke hindernis waarmee AI-bedrijven in de EU worden geconfronteerd.

De AI-wet staat op het punt wet te worden

Voordat ChatGPT in twee maanden tijd 100 miljoen gebruikers kreeg, stelde de Europese Commissie de EU-wet inzake kunstmatige intelligentie voor als een manier om de ontwikkeling van AI te reguleren.

Deze week, bijna twee jaar later, kwamen de leden van het Europees Parlement overeen om de EU AI-wet naar de volgende fase van het wetgevingsproces te verplaatsen. Wetgevers zouden de komende twee maanden aan de details kunnen werken voordat ze gaan stemmen.

Het Future of Life Institute publiceert een tweewekelijkse nieuwsbrief met de laatste ontwikkelingen op het gebied van AI-wetgeving in de EU en berichtgeving in de pers.

Een recente open brief aan alle FLI AI-labs om de ontwikkeling van AI zes maanden stil te leggen, kreeg meer dan 27.000 handtekeningen. Bekende namen die de pauze ondersteunen, zijn Elon Musk, Steve Wozniak en Yoshua Bengio.

Hoe kan generatieve AI de werking van AI beïnvloeden?

Volgens de AI-wet van de EU zou AI-technologie worden ingedeeld naar risiconiveau. Hulpmiddelen die de veiligheid en mensenrechten kunnen aantasten, zoals biometrische technologie, moeten voldoen aan strengere regelgeving en overheidstoezicht.

Generatieve AI-tools moeten ook het gebruik van auteursrechtelijk beschermd materiaal in de trainingsgegevens openbaar maken. Gezien de hangende rechtszaken over open source-code en auteursrechtelijk beschermde kunst die wordt gebruikt in trainingsgegevens door GitHub Copilot, StableDiffsion en anderen, zou dit een bijzonder interessante ontwikkeling zijn.

Zoals met de meeste nieuwe wetgeving, zullen AI-bedrijven nalevingskosten moeten maken om ervoor te zorgen dat tools voldoen aan de wettelijke vereisten. Grotere bedrijven zullen de extra kosten kunnen opvangen of doorberekenen aan gebruikers dan kleinere bedrijven, wat zou kunnen leiden tot minder innovatie door ondernemers en ondergefinancierde startups.

Uitgelichte afbeelding: 3rdtimeluckystudio/Shutterstock

Source link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!