fbpx

OpenAI werkt API, GPT-3.5 en GPT-4 bij voor generatieve AI-toepassingen

OpenAI werkt API, GPT-3.5 en GPT-4 bij voor generatieve AI-toepassingen

Share This Post


Om AI-mogelijkheden op de werkplek te verbeteren, heeft OpenAI een reeks updates aangekondigd voor zijn baanbrekende generatieve AI-modellen, GPT-3.5 Turbo en GPT-4.

Deze verbeteringen, waaronder de introductie van een revolutionaire nieuwe functieaanroepmogelijkheid, betere richting, uitgebreide context voor GPT-3.5 Turbo en een herziene prijsstructuur, zijn bedoeld om ontwikkelaars een toolbox te bieden die is uitgebreid om geavanceerde, krachtige AI-applicaties te bouwen om ontmoet ze. de complexiteit van moderne werkomgevingen.

Applicaties mogelijk gemaakt door OpenAI

Ontwikkelaars zijn niet de enigen die zullen profiteren van de nieuwste verbeteringen aan de GPT-modellen van OpenAI. De kans is groot dat je een tool hebt gebruikt die de AI-vooruitgang van OpenAI implementeert.

Microsoft werkte samen met OpenAI om ontwikkelaars AI-modellen te bieden en populaire producten zoals Bing en Office te verbeteren met generatieve AI. Snapchat lanceerde zijn generatieve AI-chatbot, My AI, met behulp van OpenAI GPT-modellen. De nieuwste update van mijn AI kan snapshots van afbeeldingen verzenden en interpreteren! Salesforce heeft het eerste generatieve AI CRM-product uitgebracht, Einstein GPT, mogelijk gemaakt door de “meest geavanceerde modellen” van OpenAI. Morgan Stanley kondigde een samenwerking aan met OpenAI als een van de weinige vermogensbeheerders met toegang tot het nieuwste GPT-4-model. HubSpot ontwikkelde nieuwe tools, zoals ChatSpot.ai, gebaseerd op OpenAI GPT-4. GitHub Copilot voegde generatieve AI met behulp van de OpenAI Codex toe aan zijn platform om ontwikkelaars te helpen, wat uiteindelijk leidde tot een rechtszaak over auteursrecht. Stripe heeft OpenAI GPT-technologie ingebouwd om klanten te helpen begrijpen en fraude te verminderen. GetResponse introduceerde een e-mailgenerator op basis van OpenAI GPT. Instacart heeft een AI-chatbot gemaakt om consumenten te helpen boodschappen te doen.

Idealiter zouden gebruikers van deze en andere tools die bovenop OpenAI-technologie zijn gebouwd, verbeteringen in generatieve AI-prestaties moeten zien dankzij OpenAI’s GPT-3.5 Turbo- en GPT-4-updates.

Verbeteringen aan GPT-3.5 Turbo en GPT-4

Hieronder staan ​​de laatste updates die door OpenAI zijn aangekondigd voor de GPT-3.5 Turbo- en GPT-4-modellen. Updates omvatten een nieuwe API-oproepfunctie voor het voltooien van chats, verbeterde richting, uitgebreide context voor GPT-3.5 Turbo en een lagere prijs.

Functie oproep mogelijkheid

Op basis van feedback van ontwikkelaars en functieverzoeken, gaf OpenAI ontwikkelaars de mogelijkheid om functies te beschrijven voor bijgewerkte modellen en de AI op intelligente wijze een JSON-object te laten produceren met argumenten voor die functies. Deze verbetering maakt een betrouwbaardere verbinding van GPT-mogelijkheden met externe tools en API’s mogelijk, wat een beter gestructureerd ophalen van gegevens uit het model ondersteunt.

De nieuwe functieaanroepmogelijkheden maken een breed scala aan toepassingen mogelijk, waaronder de volgende:

Chatbots maken die vragen beantwoorden door externe tools aan te roepen, Natuurlijke taalquery’s omzetten in functieaanroepen, API-aanroepen of databasequery’s, Gestructureerde gegevens uit tekst halen. Nieuwe API-parameters bieden ontwikkelaars de middelen om functies aan het model te beschrijven en optioneel te verzoeken dat het model een specifieke functie aanroept.

De introductie van de functieaanroep opent nieuwe mogelijkheden voor ontwikkelaars. Ze kunnen GPT-modellen naadloos integreren met andere API’s of externe tools.

Een werkplektoepassing kan deze functie bijvoorbeeld gebruiken om de vraag van een gebruiker in natuurlijke taal om te zetten in een functieaanroep naar een CRM- of ERP-systeem, waardoor de toepassing gebruiksvriendelijker en efficiënter wordt.

Hoewel OpenAI waakzaam blijft over mogelijke beveiligingsproblemen die verband houden met niet-vertrouwde gegevens, suggereert het dat ontwikkelaars hun applicaties beschermen door alleen informatie van vertrouwde tools te gebruiken en gebruikersbevestigingsstappen op te nemen voordat ze impactvolle acties ondernemen.

Modelverbeteringen

De nieuwe GPT-4- en GPT-3.5 Turbo-modellen bevatten betere richting en uitgebreide context.

Ontwikkelaars zouden meer directionaliteit kunnen gebruiken om AI-applicaties te ontwerpen die beter aansluiten bij de specifieke vereisten van een organisatie of taak, zoals het genereren van meer specifieke zakelijke rapporten of het creëren van gedetailleerde, gebruikersbewuste reacties in chatbots voor klantenservice.

De GPT-3.5 Turbo-16k-release kan vier keer de contextlengte bieden van de standaard GPT-3.5 Turbo en ondersteunt maximaal 20 pagina’s tekst in één verzoek. Dankzij deze uitgebreide contextmogelijkheid kan AI antwoorden voor veel grotere teksten begrijpen en genereren.

Op juridische of academische werkplekken, waar documenten vaak lang zijn, kan deze functie bijvoorbeeld het vermogen van het model om grote hoeveelheden tekst te begrijpen en samen te vatten aanzienlijk verbeteren, waardoor informatie-extractie efficiënter wordt. Evenzo kan het voor projectbeheertoepassingen AI in staat stellen om volledige projectplannen in één keer te verwerken en te begrijpen, wat helpt om meer inzichtelijke projectanalyses en prognoses te genereren.

OpenAI kondigde ook de deactivering aan van eerdere versies van GPT-4 en GPT-3.5 Turbo, en de oude modellen blijven toegankelijk tot 13 september. Ontwikkelaars waren verzekerd van een soepele overgang en werden aangemoedigd om feedback te geven om het proces te verfijnen.

Lagere prijzen

Na verbeteringen in de systeemefficiëntie geeft OpenAI de kostenbesparingen door aan ontwikkelaars.

De prijs voor het gebruik van de populaire inbeddingssjabloon, text-embedding-ada-002, is verlaagd met 75%. Bovendien is er een kostenreductie van 25% in invoertokens voor het GPT-3.5 Turbo-model.

Samen met verbeterde functionaliteit zouden deze prijsverlagingen het voor ontwikkelaars gemakkelijker moeten maken om deze modellen in hun applicaties te gebruiken en ermee te experimenteren.

Doorontwikkeling van GPT-modellen

OpenAI lijkt toegewijd te zijn aan het voortdurend verbeteren van zijn platform op basis van feedback van ontwikkelaars. Met de nieuwste verbeteringen aan zijn generatieve AI-modellen biedt OpenAI nieuwe mogelijkheden voor ontwikkelaars om innovatieve en verbeterde AI-toepassingen voor de werkplek te creëren. De nieuwste API-updates en GPT-modellen bieden ontwikkelaars meer mogelijkheden om AI-applicaties te bouwen die beter geschikt zijn voor de complexiteit en specificiteit van taken die vaak voorkomen in werkomgevingen.

Uitgelichte afbeelding: iama_sing/ShutterstockSource link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!