fbpx

Opera introduceert AI-aangedreven functies voor desktopbrowsers

Opera introduceert AI-aangedreven functies voor desktopbrowsers

Share This Post


Opera lanceert de eerste fase van zijn AI-browser en brengt generatieve AI-tools naar zijn desktopbrowsers.

Het bedrijf integreert AI Prompts en de populaire op GPT gebaseerde services ChatGPT en ChatSonic in Opera en Opera GX, waardoor gebruikers kunnen profiteren van AI-gegenereerde content (AIGC) tools in browsers.

Met de toevoeging van deze services komt de functieset van Opera dichter bij pariteit met Microsoft Edge.

Met een ingebouwde VPN is Opera nu een levensvatbaar alternatief voor Edge als u meer controle wilt over uw online privacy zonder aan bruikbaarheid in te boeten.

Lees verder om erachter te komen wat u kunt doen met de nieuwe AI-mogelijkheden van Opera.

Desktop webbrowsen met AI

Joanna Czajka, chief product officer bij Opera, is van mening dat door AI gegenereerde inhoud een revolutie teweeg zal brengen in het surfen op het web.

Met deze technologieën wil Opera gebruikerservaringen verbeteren en de manier veranderen waarop ze leren, creëren en onderzoek doen.

AI adresbalk prompts

Opera introduceert intelligente AI-instructies die u rechtstreeks in de adresbalk kunt typen of door tekst op een website te markeren.

Deze functie maakt snelle gesprekken mogelijk met generatieve AI-services voor taken zoals het inkorten of uitleggen van artikelen, het genereren van tweets of het opvragen van relevante inhoud op basis van uitgelichte tekst.

Deze AI-prompts zijn contextueel en zullen evolueren naarmate Opera nieuwe functies toevoegt.

Toegang tot op GPT gebaseerde Chatbot

Opera integreert ChatGPT en ChatSonic in de zijbalk van de browser.

Met deze toevoeging kunt u gebruikmaken van deze populaire generatieve AI-platforms voor het genereren van ideeën, samenvattingen, vertalingen, reisroutes en meer.

ChatSonic kan afbeeldingen genereren op basis van gebruikersinvoer, waardoor een extra laag functionaliteit wordt toegevoegd aan ChatGPT.

hoe te beginnen

Opera’s generatieve AI-tools zijn beschikbaar in vroege toegang voor Windows-, Mac- en Linux-versies van de desktopbrowser.

Om toegang te krijgen tot de nieuwe functies, moet u de Opera- of Opera GX-browser bijwerken of downloaden van opera.com.

Ga vervolgens naar Eenvoudige instellingen en schakel Early Access in door “AI Cues” in te schakelen, waardoor AI-cues in de gebruikersinterface van de browser en AI-services in de zijbalk worden ingeschakeld.

Houd er rekening mee dat u zich voor deze diensten apart moet aanmelden of registreren.

In Opera GX moet u ook de optie “Early Bird” inschakelen in de browserinstellingen.

Bekijk een voorbeeld van de nieuwe functies in actie in de lanceringsvideo van Opera:

Op te sommen

Opera’s integratie van generatieve AI-tools in zijn desktopbrowsers is de nieuwste mijlpaal in de ontwikkeling van door AI aangedreven browse-ervaringen.

Door AI Prompts en op GPT gebaseerde services zoals ChatGPT en ChatSonic te integreren, wil Opera de manier verbeteren waarop gebruikers online leren, creëren en onderzoeken.

Deze release is de eerste fase van Opera’s browser-AI en het bedrijf heeft ambitieuze plannen voor toekomstige innovaties. De tweede fase zal Opera’s bevatten eigen Browser AI-engine op basis van GPT.

bron: Oper

Uitgelichte afbeelding: screenshot van press.opera.com, maart 2023.Source link

More To Explore

Bing AI voicechat komt naar de desktop
Marketing Nieuwtjes

Bing AI voicechat komt naar de desktop

Bing heeft een update aangekondigd voor Bing AI Chat die voicechat-mogelijkheden toevoegt aan de gebruikersinterface voor zoeken op desktops. Spraakinteractie is tweerichtingsverkeer en beschikbaar in

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!