fbpx

Over deze auteur, verschillende opvattingen en meer

Over deze auteur, verschillende opvattingen en meer

Share This Post


Google verbetert de manier waarop het zoekers helpt informatie te evalueren en verschillende standpunten te ontdekken.

Het vinden van nauwkeurige en betrouwbare informatie kan ontmoedigend zijn naarmate internet groeit en evolueert.

Als antwoord op deze uitdaging neemt Google het initiatief om gebruikers nieuwe tools te bieden.

Google heeft aangekondigd dat de volgende updates worden uitgerold naar de zoekresultaten:

Introductie van “Over deze auteur” Uitbreiding van “Over dit resultaat” Gemakkelijkere toegang tot “Over dit resultaat” Meerdere perspectieven toevoegen aan de belangrijkste nieuwsberichten voor ontbrekende informatie

Deze aankondiging komt voorafgaand aan International Fact-Checking Day op 2 april en benadrukt het belang van informatiegeletterdheid en betrouwbare bronnen.

Over deze auteur Geeft achtergrondinformatie over de auteur

Google breidt de functie “Over dit resultaat” uit met een nieuw element genaamd “Over deze auteur”.

Door op de drie stippen op een zoekfragment te tikken, krijgt u toegang tot meer informatie over de achtergrond en ervaring van de auteurs van wie de inhoud wordt weergegeven op Google Zoeken.

De advertentie van Google geeft niet aan waar de auteursinformatie vandaan komt. Ik heb contact opgenomen met een Google-vertegenwoordiger voor opheldering en zal dit artikel updaten met meer details.

Deze functie zal wereldwijd beschikbaar zijn in Engelse zoekresultaten.

Op deze resultatenfunctie wordt globaal gemaakt

De functie “Over dit resultaat” van Google is binnenkort beschikbaar in alle talen waar de zoekmachine toegankelijk is.

Gebruikers kunnen op de drie stippen naast zoekfragmenten tikken om meer te weten te komen over de bron van de informatie en hoe de systemen van Google het nut ervan bepaalden.

Deze context kan gebruikers helpen beslissen welke websites ze willen bezoeken en welke resultaten ze kunnen vertrouwen.

De functie Nieuwe perspectieven biedt meerdere weergaven

Google introduceert een nieuwe functie genaamd ‘Perspectives’, die onder Top News verschijnt en inzichten toont van verschillende journalisten, experts en relevante stemmen over gezochte onderwerpen.

De functie is bedoeld om een ​​verscheidenheid aan unieke standpunten over nieuwsonderwerpen te bieden, als aanvulling op de gezaghebbende berichtgeving die al op Top Stories te vinden is.

Deze carrousel wordt binnenkort uitgebracht in het Engels in de VS voor desktop- en mobiele apparaten.

Over deze pagina wordt toegankelijker

Google maakt het gemakkelijker om toegang te krijgen tot “Over deze pagina”-informatie.

Gebruikers kunnen nu een URL typen in Google Zoeken en informatie over deze pagina wordt bovenaan de zoekresultaten weergegeven.

De functie is nu wereldwijd beschikbaar in het Engels.

Inhoudsadviezen Pak informatielacunes aan

Google Zoeken geeft automatisch inhoudswaarschuwingen weer wanneer een onderwerp zich snel ontwikkelt of wanneer de systemen van Google niet veel vertrouwen hebben in de kwaliteit van de beschikbare resultaten.

In de komende maanden is Google van plan deze kennisgevingen uit te breiden naar nieuwe talen, waaronder Duits, Frans, Italiaans, Spaans en Japans.

Op te sommen

De toewijding van Google om mensen tools te geven waarmee ze zoekresultaten kunnen beoordelen en begrijpen, is belangrijk in ons digitale tijdperk.

Door functies zoals Over dit resultaat, Inzichten en Over deze auteur beter en breder beschikbaar te maken, kunnen gebruikers slimmere beslissingen nemen over wat ze online lezen.

bron: Google

Uitgelichte afbeelding: screenshot van blog.google.com, maart 2023.Source link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!