fbpx

Populaire Reddit-communities steunen deze app-ontwikkelaars in een langdurig protest

Share This Post


Wat begon als een gepland tweedaags evenement voor de populaire gemeenschappen van Reddit om te protesteren tegen geplande veranderingen die een einde zullen maken aan populaire Reddit-apps, is veranderd in een onbepaalde impasse tussen Reddit-moderators en leidinggevenden.

Honderden subreddits behielden hun privéstatus na het einde van de boycot op Reddit en waren van plan dit voor onbepaalde tijd te doen. Een gelekte memo van Steve Huffman, CEO van Reddit, bevestigde dat het platform van plan is door te gaan met plannen om API-toegang te beperken tot betalende klanten.

Opties die zijn besproken met de app-ontwikkelaars van Reddit hebben hen geen andere keus gelaten dan tools af te sluiten waar duizenden Redditors al tientallen jaren van hebben geprofiteerd.

Ondertussen zou Reddit dit jaar naar de beurs kunnen gaan, voor naar schatting $ 15 miljard, aangezien Huffman zijn focus op winstgevendheid hield in opmerkingen tijdens een recente AMA.

Populaire Reddit-communities steunen deze app-ontwikkelaars in een langdurig protestScreenshot van Reddit, juni 2023

Hieronder volgen berichten van de mensen achter enkele van de beste apps van Reddit die inzicht geven in waarom ze gedwongen worden ze af te sluiten.

Maandelijkse kosten voor toegang tot de Reddit API: $2 miljoen

Volgens een bericht van Christian Selig, maker van Apollo voor Reddit voor iOS, met meer dan 170.000 beoordelingen in de App Store, zou toegang tot de API van Reddit $ 2 miljoen per maand kosten.

De prijs die ze gaven was $ 0,24 per 1000 API-aanroepen. Ik stopte dit snel in mijn app en zag dat het niet ver verwijderd was van de uitzonderlijk hoge API-prijzen van Twitter van $ 12.000, en met mijn huidige gebruik zou het bijna $ 2 miljoen per maand kosten, of meer dan 20 miljoen dollar per jaar. Dat is niet overdreven, dat is gewoon de 7 miljard verzoeken die Apollo vorige maand deed, vermenigvuldigen met de prijs per verzoek.

Hoewel Selig de steun waardeert van subreddits die de API-wijzigingen boycotten, is Apollo van plan deze op 30 juni af te sluiten.

Geruchtendiscussies tussen de populaire app-ontwikkelaar en Reddit leidden tot een van Huffmans meer afwijzende opmerkingen over Reddit over de API-wijzigingen.

Populaire Reddit-communities steunen deze app-ontwikkelaars in een langdurig protestScreenshot van Reddit, juni 2023

API-wijzigingen voorkomen dat app-ontwikkelaars advertentie-inkomsten verdienen

Naast het betalen voor toegang tot de API van Reddit, zouden app-ontwikkelaars de mogelijkheid verliezen om advertentie-inkomsten voor hun apps te genereren.

Een bericht van de Reddit is Fun (RIF)-app over de naderende ondergang, met meer dan 445.000 beoordelingen in de Play Store, legt uit.

Als onderdeel hiervan blokkeren ze advertenties in apps van derden, die goed zijn voor het grootste deel van de inkomsten van RIF. Dus willen ze een betaald abonnementsmodel opleggen aan RIF-gebruikers. Ondertussen blijft de officiële Reddit-app het overgrote deel van zijn geld verdienen met advertenties.

Huffman erkende RIF en Apollo als populaire apps die worden afgesloten in de memo die door Verge is gelekt.

Hoewel de twee grootste apps van derden, Apollo en RIF, samen met een paar anderen, hebben gezegd dat ze van plan zijn om aan het einde van de maand te sluiten, zijn we nog in gesprek met enkele van de anderen.

RIF bedankte ook Redditors voor hun steun tijdens de Reddit-boycot. Langdurige gebruikers spraken hun dankbaarheid en verdriet uit.

Ik gebruik deze app al 10 jaar. Ik kan niet geloven dat er een einde aan komt. Destijds was er geen officiële reddit-app (in eerste instantie werd gedacht dat het de officiële was), maar zelfs toen Reddit hun app uitbracht, dacht ik niet eens aan overstappen, omdat deze app letterlijk perfect is

Dank aan iedereen die betrokken was bij het maken van deze geweldige app.

Geen gratis Reddit-apps meer

Apps zoals Relay voor Reddit voor Android, met meer dan 72.000 beoordelingen in de Play Store, kunnen niet langer een gratis versie voor gebruikers aanbieden.

TLDR: Er is geen manier om door te gaan met de gratis versie van Relay; een maandelijkse abonnementsprijs van $ 3 (of minder) zou kunnen worden bereikt.

De toekomst van Reddit is onduidelijk

In tegenstelling tot andere sociale netwerken staat Reddit bekend om zijn sterke community. Reddit-app-ontwikkelaars worden ondersteund door hun gebruikers en de moderators van duizenden subreddits.

Hoe lang blijven honderden populaire Reddit-community’s privé? En hoe zal een langdurige Reddit-boycot het organische zoekverkeer en de advertentie-inkomsten van Reddit beïnvloeden? We volgen de gegevens en houden u op de hoogte.

Populaire Reddit-communities steunen deze app-ontwikkelaars in een langdurig protestScreenshot van Semrush, juni 2023

Uitgelichte afbeelding: Ira Lichi/ShutterstockSource link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!