fbpx

Probeer deze ChatGPT-plug-in om uw nieuwe GA4-property te leren kennen

Probeer deze ChatGPT-plug-in om uw nieuwe GA4-property te leren kennen

Share This Post


Terwijl Google doorgaat met aftellen naar het deactiveren van Universal Analytics-property’s in minder dan 24 uur op 1 juli, hebben Google Analytics-gebruikers weinig hoop dat er een pauze zal komen.

Voor degenen die hopen dat Google de deadline om over te schakelen naar GA4 verlengt (in 2 dagen!), Dat is niet het geval. https://t.co/RzBntq1Ea2

— dr. Marie Haynes (@Marie_Haynes) 28 juni 2023

Gelukkig is er een nieuwe manier om meer te weten te komen over uw nieuwe GA4-property en uw analysegegevens te vinden: ChatGPT-plug-ins.

ChatGPT-plug-in voor Google Analytics 4

Tijdens het googelen van de ChatGPT-plug-inwinkel vond ik een plug-in die zou communiceren met GA4.

google chatgpt-plug-insScreenshot van ChatGPT, juni 2023

De Avian-plug-in maakt verbinding met analysegegevens van Google Analytics, Google Ads, Facebook Ads, Instagram Insights en andere digitale marketingplatforms. Hiermee kunnen gebruikers hun analyse- en advertentiegegevens rechtstreeks ophalen, analyseren en gebruiken via een ChatGPT.

Volgens Kyle Dayne, oprichter en CEO van Avian.io,

Met de plug-in van Avian kunnen kleine bedrijven inzicht krijgen in hun GA4-rapporten zonder dat ze gegevensanalisten op bedrijfsniveau nodig hebben om hun dashboards in Google Analytics 4 te configureren.

Het vermindert de technische expertise die nodig is om GA4 effectief te gebruiken door ChatGPT het harde werk voor de gebruiker te laten doen.

Hoe GA4 te verbinden met ChatGPT

Om te beginnen heb je een ChatGPT Plus-account en een account bij Avian.io nodig (14 dagen gratis) om de plug-in te gebruiken om ChatGPT te verbinden met je website en sociale analysegegevens.

Wanneer u de plug-in installeert, wordt u gevraagd er een te maken en deze te autoriseren met uw ChatGPT-account.

autoriseer de chatgpt-plug-inScreenshot van Avian.io, juni 2023

Nadat u uw account heeft gemaakt en uw GA4-property heeft gekoppeld, kunt u beginnen met het stellen van vragen zoals: wat doet de plug-in?

chatgpt-plug-in voor ga4-functiesScreenshot van ChatGPT, juni 2023

Vragen om te stellen in GA4 met de ChatGPT-plug-in

Vanaf hier kunt u vragen stellen over demografische gegevens van bezoekers, verkeersacquisitie, betrokkenheid, conversies, e-commerce-aankopen en andere gegevens die u kunt vinden in uw Google Analytics-rapporten.

chatgpt-analyse van ga4-gegevensScreenshot van ChatGPT, juni 2023

Zie het als een gesprek met een assistent die samen met u in uw GA4-gegevens graaft en u helpt de antwoorden te krijgen die u nodig hebt over uw websitebezoekers zonder dat u via de nieuwe gebruikersinterface naar het rapport hoeft te zoeken of een nieuwe verkenning hoeft te beginnen.

AI-aangedreven ondersteuning voor het nieuwe Google Analytics

Naarmate de deadline voor het verlaten van UA-property’s nadert, voelen gebruikers van Google Analytics zich misschien ongemakkelijk bij het overstappen naar GA4. Er is echter enige hoop in de vorm van ChatGPT-plug-ins.

Door gebruik te maken van de kracht van ChatGPT-plug-ins, kunnen gebruikers hun analyse- en advertentiegegevens direct ophalen, analyseren en gebruiken zonder dat uitgebreide technische expertise nodig is.

Hoewel de antwoorden niet altijd foutloos zijn, maakt de ChatGPT-plug-in het eenvoudig om inzichten uit meerdere analysebronnen te halen. Het kan dienen als een nuttige assistent en gebruikers helpen bij het navigeren door hun GA4-gegevens.

In een tijd van transitie en onzekerheid biedt de ChatGPT-plug-in voor Google Analytics een waardevol hulpmiddel om inzichten te verkrijgen en weloverwogen beslissingen te nemen over uw website en marketingstrategieën.

Naarmate er dagelijks meer plug-ins worden toegevoegd, zullen er zeker meer verbeteringen zijn voor diegenen die zich willen aanpassen aan het zich ontwikkelende analyselandschap en volledig gebruik willen maken van GA4 via ChatGPT.

Uitgelichte afbeelding: BigTunaOnline/Shutterstock

Source link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!