fbpx

Reddit volgt de leiding van Twitter en kondigt betaalde toegang tot data-API aan

Reddit volgt de leiding van Twitter en kondigt betaalde toegang tot data-API aan

Share This Post


Reddit heeft deze week bijgewerkte voorwaarden aangekondigd voor ontwikkelaarstools en -services, betaalde toegang tot de Reddit Data API en meer native moderatietools.

Terwijl de blog van Reddit de veranderingen uitlegde als onderdeel van het creëren van een gezond ecosysteem, meldde de New York Times dat betaalde API-toegang grote bedrijven zou beletten Reddit-inhoud te gebruiken om gratis grote taalmodellen (LLM) te trainen.

De bijgewerkte documentatie bevestigt dat ontwikkelaars Reddit-inhoud alleen kunnen gebruiken voor LLM-training met voorafgaande toestemming van Reddit en dat het commerciële toegang vormt.

Bard kan niet bevestigen of Google Reddit-inhoud in zijn trainingsgegevens heeft opgenomen als onderdeel van de openbaar beschikbare “waarschijnlijk gebruikte” datasets.

Reddit volgt de leiding van Twitter en kondigt betaalde toegang tot data-API aan Screenshot van Google Bard, april 2023

ChatGPT kan geen specifieke lijst met bronnen delen, maar Reddit kan daar een van zijn.

Reddit volgt de leiding van Twitter en kondigt betaalde toegang tot data-API aan Screenshot van ChatGPT, april 2023

Bing AI bevestigt dat Microsoft meerdere gegevensbronnen gebruikt, waaronder de Bing-index en het algoritme met OpenAI GPT-modellen.

Reddit volgt de leiding van Twitter en kondigt betaalde toegang tot data-API aan Screenshot van Bing, april 2023

Aangezien ChatGPT mogelijk gegevens van Reddit heeft gebruikt, zou men kunnen aannemen dat Microsoft dat ook zou hebben gedaan, door zijn samenwerking met OpenAI.

Hoeveel heb je toegang tot de gegevens-API van Reddit?

Onder de bijgewerkte voorwaarden voor ontwikkelaars, vanaf 19 juni 2023, brengt Reddit kosten in rekening voor wat het beschouwt als commerciële toegang tot en gebruik van de API:

Als een bedrijf of een dienst waarmee inkomsten worden gegenereerd, verbinding maakt met de API, wordt dit beschouwd als commerciële toegang. Als een bedrijf of dienst direct of indirect inkomsten genereert uit Reddit-gegevens of afgeleide gegevens.

Hieronder staan ​​specifieke voorbeelden van services waarmee inkomsten worden gegenereerd op de Reddit Developer Platform-pagina.

Services die inkomsten genereren met advertenties en betaalmuren. Zoekmachines die inkomsten genereren uit advertenties. Diensten die gebruikers kosten in rekening brengen voor toegang tot onderzoek of gegevens. Diensten waarvoor gebruikers abonnementskosten betalen. Diensten inbegrepen bij de extra verkoop van een ander product. Services die Reddit-content publiceren op websites en apps waarmee inkomsten worden gegenereerd. Services die Reddit-gegevens gebruiken om modellen te trainen.

Onderzoekers die de API voor niet-commerciële doeleinden gebruiken, mogen dit blijven doen als ze ermee instemmen geen gevoelige Reddit-gegevens of producten gemaakt met Reddit-inhoud te publiceren. Toegang tot grote hoeveelheden gegevens kan een vergoeding met zich meebrengen om de kosten te dekken die gepaard gaan met bulk-API-toegang.

Reddit CTO Christopher Slowe reageerde op een machine learning subreddit-discussie over het nieuws en schreef:

“We zijn enthousiast over LLM- en ML-onderzoek en over het algemeen erg trots op de rol die Reddit in de loop der jaren in dit werk heeft gespeeld. Dus hoewel we meer moeten doen om ervoor te zorgen dat de gegevens van onze gebruikers op verantwoorde wijze worden gedeeld, zoeken we niet om academisch onderzoek te remmen of geld te verdienen aan onderzoekers.”

Ontwikkelaars moeten ook erkennen dat gebruikersinhoud op Reddit eigendom is van gebruikers en onderworpen is aan de specifieke rechten en gebruiksbeperkingen van de gebruiker. De gebruikersovereenkomst bevestigt dat gebruikers de rechten op hun inhoud behouden, maar Reddit ook een royaltyvrije licentie verlenen om deze te gebruiken.

Reddit zal prijsdetails delen zodra deze definitief zijn.

Reddit verzekerde moderators dat de API-wijzigingen geen invloed hebben op tools die subreddit-regels afdwingen en inhoud verwijderen die in strijd is met het beleid van Reddit.

Moderators worden aangemoedigd om de subreddit Mod News te volgen om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in moderatietools. Reddit streeft naar verluidt naar een striktere moderatie door de gemeenschap om adverteerders tevreden te houden.

Reddit Data API beheertools voor sociale media?

Als je tools van derden gebruikt om op Reddit te posten, Reddit-berichten te doorzoeken of analyserapporten voor je Reddit-account te maken, zijn er drie manieren waarop dit invloed op je kan hebben.

Mogelijk hebt u extra toegang tot Reddit-functies nodig via bepaalde services van derden. Mogelijk moet u gaan betalen voor sommige services van derden die voorheen gratis tariefplannen aanboden om de hogere kosten voor toegang tot de Reddit-gegevens-API op te vangen. Mogelijk moet u meer betalen dan u al betaalt voor sommige services van derden.

We zullen de impact zien wanneer Reddit API-prijsdetails vrijgeeft. Platforms die integreren met Reddit zijn onder meer Zapier, HootSuite, IFTTT, Feedly, Vista Social, Tray.io en Social Rise. Deze platforms stellen gebruikers in staat waardevol inzicht te krijgen in de betrokkenheid bij Reddit.

Reddit volgt de leiding van Twitter en kondigt betaalde toegang tot data-API aan Screenshot van Social Rise, april 2023

Wat betreft de stijging die u zou kunnen verwachten als uw beheertool voor sociale media de kosten doorberekent aan de gebruikers: voor services van derden met meer dan een miljoen gebruikers kan het slechts een extra dollar per maand per gebruiker zijn. Voor diensten met minder gebruikers kan het veel meer zijn.

Gerelateerd nieuws: hoe de API-veranderingen van Twitter populaire services verstoorden

Twee weken nadat gebruikers afbeeldingen begonnen te verspreiden die zakelijke prijzen voor de Twitter API impliceerden, heeft Twitter officieel zijn website geüpdatet met tariefplannen voor premium toegang tot de Twitter API v2.

Hiermee kunnen ontwikkelaars applicaties bouwen die Twitter-gegevens ophalen en analyseren, waardoor deze tools naar tweets over een specifiek onderwerp kunnen zoeken, influencers kunnen ontdekken en analyserapporten kunnen maken over het publiek en de betrokkenheid van een Twitter-account.

De API het stelt apps ook in staat om updates op Twitter te plaatsen, waardoor beheertools voor sociale media tweets kunnen plannen en op een account kunnen plaatsen.

Twitter biedt drie prijsopties voor een API v2.

Reddit volgt de leiding van Twitter en kondigt betaalde toegang tot data-API aan Screenshot van Twitter, april 2023

Twitter nodigde gebruikers die meer gegevens nodig hebben uit om deze op te vragen Zakelijke API toegang via een Google-formulier.

Enterprise-API’s bieden real-time dekking van openbare tweets met specifieke operators en regels, geavanceerde zoekfiltering, volledige historische toegang tot gearchiveerde tweets en specifieke gebruikersaccountactiviteit (tweets, antwoorden, volgers, vind-ik-leuks, blokkeringen, enz.).

Twitter bevat geen prijzen voor toegang op zakelijk niveau tot de Twitter API op zijn website. A tweeten gedeeld door Wired suggereert een maandelijks prijsbereik van $ 42.000 tot $ 210.000.

Hier zijn de documenten. Het “grote pakket” is $ 210.000 per maand of $ 2,5 miljoen per jaar (tip @techmeme) https://t.co/RfGyWqpIgF pic.twitter.com/xuBiCBzoe7

— Chris Stokel-Walker ~ @stokel@infosec.exchange (@stokel) 10 maart 2023

Volgens gebruikers van de particuliere ontwikkelaarsgemeenschappen van Twitter die contact hebben opgenomen met het platform voor meer informatie, biedt het geen abonnementen tussen Basic (voor $ 100 per maand) en Enterprise.

Ook twitteren afgeschreven eerdere versies van de API, inclusief de toegangsniveaus Standard (v1.1), Essential (v2), Elevated (v2) en Premium API.

De hogere kosten en afschrijving van toegang waren van invloed op de volgende services die afhankelijk waren van de Twitter API.

Weerwaarschuwingen die levens hebben gered van verschillende National Weather Services rekeningen waren beperkt Hij kwam IFTTT tegen, een automatiseringsdienst met 18 miljoen gebruikers vragen met de API-wijzigingen die begin april zijn aangebracht. Feedly, een nieuwslezerservice die in 2020 AI-functies integreerde voor meer dan 18 miljoen gebruikers, schakelde Twitter-functies uit en begon met het verkennen van integraties met Mastodon. Flipboard, een nieuwsaggregatiedienst met 145 miljoen gebruikers, kondigde aan dat Twitter-feeds zouden blijven bestaan gebroken en dat Mastodon in zijn toekomst zou zijn. HootSuite, een beheertool voor sociale media met 18 miljoen gebruikers, stopte met het aanbieden van gratis abonnementen aan gebruikers die Twitter en andere sociale profielen beheren.

We hebben contact opgenomen met de makers van verschillende populaire beheertools voor sociale media voor feedback. Tot nu toe aarzelden ze om commentaar te geven terwijl ze met Twitter aan aangepaste oplossingen werken.

Elon Musk, CEO van Twitter (Now X Corp), zei dat de toegang tot de betalings-API zou worden beperkt bot misbruik.

Hij suggereerde ook dat de weigering van Microsoft om de API-kosten van Twitter te betalen, zou kunnen leiden tot een rechtszaak afgerond zogenaamd “crash de Twitter-database” en “verkoop onze [Twitter] gegevens aan anderen”.

GitHub, Microsoft en OpenAI worden geconfronteerd met een class action-rechtszaak in San Francisco, Californië, wegens vermeend misbruik van ingediende door gebruikers gegenereerde inhoud in strijd met verschillende richtlijnen voor open source-licenties. Microsoft, GitHub en OpenAI hebben gevraagd om de rechtszaak af te wijzen.

Hetzelfde bedrijf heeft ook een class action-rechtszaak aangespannen tegen Stability AI, DeviantArt en Midjourney voor het gebruik van Stable Diffusion, beschuldigd van het gebruik van auteursrechtelijk beschermde kunst in zijn trainingsgegevens.

SEJ zal de ontwikkelingen volgen, net als andere bedrijven met grote opslagplaatsen van openbare gegevens, en zal in de toekomst praten als reactie op AI-bedrijven die het gebruiken voor datatraining.

Uitgelichte afbeelding: Dennis Diatel/Shutterstock

Source link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!