fbpx

Scenarioschrijvers, auteurs en journalisten reageren op de dreiging van AI

Scenarioschrijvers, auteurs en journalisten reageren op de dreiging van AI

Share This Post


De snelle ontwikkeling van kunstmatige intelligentie stelt allerlei soorten schrijvers, toonaangevende scenarioschrijvers, auteurs en journalisten voor nieuwe uitdagingen om te reageren op de dreiging van AI.

Hoewel generatieve AI-tools op dit moment niet geavanceerd genoeg zijn om mensen volledig te vervangen, kan hun ongereguleerde gebruik het levensonderhoud van schrijvers negatief beïnvloeden.

Hollywood-schrijvers vallen door AI gegenereerde inhoud aan

De Writers Guild of America (WGA) is in een verhitte strijd verwikkeld met Hollywood-studio’s om AI te gebruiken om inhoud te genereren.

Schrijvers hadden het gevoel dat ze niet de vruchten plukten van studies, en AI vormde een directe bedreiging voor hun beloning en arbeidsomstandigheden.

De WGA voerde aan dat AI niet mag worden gebruikt om literair materiaal te herschrijven of te genereren zonder menselijke schrijvers te compenseren. Ze wilden regelgeving om het levensonderhoud van schrijvers te beschermen naarmate AI geavanceerder wordt.

De studio’s hebben zich echter verzet tegen deze eisen en bieden alleen aan om technologische veranderingen te bespreken via jaarlijkse vergaderingen.

De leidinggevenden leken tevreden de staking, die in mei begon, te laten voortduren totdat de vakbondsleden hun rekeningen niet meer konden betalen.

De WGGB produceert aanbevelingen voor AI-ontwikkelaars

De Writers Guild of Great Britain voerde een onderzoek uit waarbij 65% van de respondenten zei dat het toegenomen gebruik van AI hun inkomen zou verminderen en 61% maakte zich zorgen over vervanging.

Als reactie hierop heeft de vakbond aanbevelingen voor AI-ontwikkelaars uitgebracht. Naast het gebruik van het werk van een schrijver met uitdrukkelijke toestemming, moeten AI-bedrijven transparante trainingsgegevens bijhouden, AI-inhoud labelen, auteurs crediteren en onafhankelijke regulering van AI instellen.

The Guild voerde aan dat hoewel AI nog niet geavanceerd genoeg is om de menselijke creativiteit te evenaren, het nog steeds risico’s met zich meebrengt, zoals afnemende kansen en eerlijke beloning, die moeten worden aangepakt door middel van nieuwe regelgeving.

WGGB nam ook nota van de studie van OpenAI dat schrijvers het grootste risico lopen als het gaat om het bevorderen van AI-technologie in vergelijking met andere loopbaantrajecten.

Auteurs van bestsellers sturen een open brief naar AI-bedrijven

De Authors Guild heeft ook zijn bezorgdheid geuit over AI-systemen zoals ChatGPT die zonder toestemming of compensatie op boeken worden getraind.

Als schrijvers weten we welke grote invloed ons werk heeft gehad op de ontwikkeling van AI-modellen. We vragen AI-leiders om te stoppen met het gebruik van onze werken zonder onze toestemming, compensatie of krediet.

Doe mee met het ondertekenen van onze open brief. https://t.co/sVF42eZGJt pic.twitter.com/EigVsGRafn

— Het Auteursgilde (@AuthorsGuild) 14 juli 2023

Meer dan 9.000 auteurs, waaronder bestsellerauteurs als Dan Brown, James Patterson, Magaret Atwood, Suzanne Collins en Michael Chabon, hebben een open brief aan AI-bedrijven ondertekend om schrijvers eerlijk te compenseren voor hun bijdragen aan AI-trainingsgegevens.

In de brief betoogde de Guild dat de productie van getrainde AI op auteursrechtelijk beschermd werk een afgeleide is en dat schrijvers royalty’s zouden moeten betalen.

We begrijpen dat veel van de boeken die zijn gebruikt om AI-systemen te ontwikkelen, afkomstig zijn van beruchte hackwebsites. De recente uitspraak van het Hooggerechtshof in Warhol v. Goldsmith maakt niet alleen duidelijk dat de hoge commercialiteit van uw gebruik pleit tegen redelijk gebruik, maar geen enkele rechtbank zal het kopiëren van illegaal verkregen werken als redelijk gebruik verontschuldigen.

De algemene angst is dat goedkope, door AI gegenereerde boeken de markt kunnen overspoelen, waardoor het voor menselijke auteurs moeilijker wordt om in hun levensonderhoud te voorzien.

De introductie van AI dreigt de balans te doen doorslaan, waardoor het voor schrijvers, vooral jonge schrijvers en stemmen uit ondervertegenwoordigde gemeenschappen, nog moeilijker, zo niet onmogelijk wordt om van hun beroep te leven.

Journalisten maken zich zorgen over AI-‘assistenten’

Ten slotte introduceerde Google nieuwsorganisaties zoals The New York Times en de Washington Post AI-tools om nieuwsconcepten te genereren.

Hoewel het journalisten tijd zou kunnen besparen, veroorzaakte het onrust die het ambacht van kwaliteitsjournalistiek ondermijnde.

Er waren ook zorgen dat AI desinformatie zou kunnen verspreiden als het niet zorgvuldig werd bewerkt. Nieuwsgroepen wilden het gebruik op een verantwoorde manier onderzoeken, maar er waren spanningen rond het beschermen van de integriteit van de rapporten.

Google bood een formele verklaring aan om de zorgen van journalisten over de voorgestelde AI-technologie weg te nemen.

De verklaring werd niet met enthousiasme ontvangen.

Groot op het merk voor communicatie om een ​​tool te pushen om schrijvers te vervangen door AI tijdens de SAG-AFTRA-staking #WGAStrong

als je komt reageren, @GoogleAI communicatoren antwoordden dat ze het te druk hadden met de yogales van beroemdheden

— ellafann (@pwais) 20 juli 2023

AI-verstoringspotentieel

De opkomst van AI roept complexe vragen op over de balans tussen innovatie en ethiek.

Hoewel de vooruitgang belooft industrieën te transformeren, blijven er zorgen over eerlijke vergoedingen en opleidingspraktijken.

Nu het levensonderhoud op het spel staat, kunnen schrijvers in verschillende sectoren moeite hebben zich aan te passen, zelfs degenen die de snelle ontwikkelingen en vooruitgang in AI beschrijven.

Het is aan de belanghebbenden van alle kanten om een ​​gezamenlijk pad te bewandelen. Er zijn kansen om de samenleving te verbeteren als de menselijke waarden van eerlijkheid en attributie een integraal onderdeel blijven van de evolutie van AI.

Door krachten te bundelen, verschillende standpunten te begrijpen en risico’s te beperken, hoopt de schrijversgemeenschap haar integrale rol te behouden en tegelijkertijd op verantwoorde wijze vorm te geven aan de toekomst.

Uitgelichte afbeelding: KieferPix/Shutterstock

Source link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!