fbpx

SEJ’s wekelijkse nieuwsoverzicht voor zoeken, sociaal en AI

SEJ's wekelijkse nieuwsoverzicht voor zoeken, sociaal en AI

Share This Post


Het is een drukke week geweest voor professionals in alle sectoren, dankzij de laatste ontwikkelingen op het gebied van AI.

Om u te helpen op de hoogte te blijven van het laatste nieuws dat van invloed kan zijn op uw werkleven, hebben we de belangrijkste artikelen die u moet weten, van zoeken tot sociale media tot AI, samengevat in deze gemakkelijk te verwerken post .

De topverhalen van deze week zijn onder meer de release van GPT-4, nieuwe AI-tools en -functies op meerdere platforms, de release van een update van het kernalgoritme van Google en meer!

OpenAI lanceert GPT-4

Een van de meest opvallende aankondigingen kwam van OpenAI: de release van GPT-4. Geruchten naar aanleiding van een recent Microsoft AI-evenement werden deze week bevestigd, toen GPT-4 beschikbaar werd gesteld voor onmiddellijk gebruik door ChatGPT+-abonnees voor $ 20 per maand.

GPT-4 is multimodaal, waardoor het zowel tekst- als beeldinvoer kan accepteren om tekstuitvoer te genereren. Greg Brockman, president en mede-oprichter van OpenAI, demonstreerde deze nieuwe mogelijkheid door GPT-4 te gebruiken om een ​​foto van een handgetekende website-mockup om te zetten in een website in HTML en JavaScript.

OpenAI liet ook zien hoe GPT-4 zijn LSAT-, GRE-, AP- en andere examens die zijn ontworpen om mensen te testen, heeft verbeterd.

Zelfs met zijn verbeteringen in redenering en beknoptheid, zijn er nog steeds beperkingen aan de trainingsgegevens die ChatGPT gebruikt. Gebruikers moeten, zoals altijd, de juistheid van antwoorden controleren voordat ze erop vertrouwen en, waar mogelijk, bronnen vermelden.

Google introduceert AI voor Google Workspace, Google Cloud

Hoewel gedeeltelijk overschaduwd door de OpenAI-aankondiging, haalde Google deze week AI-nieuws door aankomende AI-functies voor Google Workspace-apps te onthullen: Gmail, Documenten, Presentaties, Spreadsheets, Meet en Chat.

Betrouwbare verificateurs (klanten van een Google-product of familie en vrienden van Google-medewerkers) kunnen kunstmatige intelligentie gebruiken om inhoud te genereren binnen Gmail en Google Documenten, waardoor gebruikers kunnen brainstormen, e-mails kunnen opstellen, functiebeschrijvingen kunnen maken, blogposts kunnen schrijven, proeflezen en meer van binnenuit . elke interface.

The Search Party - SEJ's wekelijkse overzicht van zoek-, sociaal en AI-nieuws Google-screenshot, maart 2023

Google kondigde ook nieuwe en verbeterde generatieve AI-mogelijkheden aan voor Google Cloud-ontwikkelaars.

Vertex AI is geüpdatet met generatieve AI-ondersteuning van verschillende kernmodellen, waaronder PaLM API, Google Research en DeepMind. Met de Generative AI App Builder kunnen ontwikkelaars generatieve apps bouwen (bots, chats, digitale assistenten, aangepaste zoekmachines en meer) in minuten of uren met beperkte technische kennis. De nieuwe PaLM API en MakerSuite maken snel experimenteren en prototyping met grote taalmodellen mogelijk.

Deze functies zijn beschikbaar voor geselecteerde testers uit de vertrouwde Google Cloud Innovators-community.

Microsoft onthult AI-aangedreven Copilot voor Microsoft 365

Om niet te worden overtroffen door Google, onthulde Microsoft nieuwe AI-functies voor Microsoft 365-gebruikers.

Tijdens het livestream-evenement “Reinventing Productivity” van Microsoft zei Satya Nadella, President en CEO van Microsoft, dat AI de tools die we op de werkplek gebruiken jarenlang heeft ondersteund, maar nu verschuift Microsoft de AI van automatische piloot naar copiloot, waardoor AI net zo krachtig wordt als het is krachtig.

Copilot kan worden geïntegreerd met Word, Excel, PowerPoint, Outlook en Teams om de productiviteit en creativiteit op de werkplek te verbeteren. Het kan gebruikers helpen sneller inhoud te schrijven, gegevens te verkennen met vragen in natuurlijke taal, ideeën om te zetten in presentaties, e-mails samen te vatten en meer.

The Search Party - SEJ's wekelijkse overzicht van zoek-, sociaal en AI-nieuws Screenshot van Microsoft, maart 2023

Bovendien helpt Business Chat gebruikers om hun gegevens en informatie op een gestroomlijnde manier te verbinden met alle productiviteitstoepassingen van Microsoft via Microsoft Teams.

Het doel van deze nieuwe Microsoft AI-functies is om gebruikers te helpen vervelende taken te automatiseren, waardoor ze tijd vrijmaken voor creatiever werk.

Nadella herinnerde mensen er ook aan dat degenen die AI bouwen, implementeren en gebruiken, het op verantwoorde wijze moeten gebruiken om AI te laten evolueren naar iets dat voldoet aan onze sociale, culturele en wettelijke normen voor in onze democratische samenleving.

Het Copilot-systeem is gepositioneerd voor enterprise AI-implementatie. Copilot gaat verder dan integratie met OpenAI’s ChatGPT: het combineert de kracht van LLM als GPT-4 met Microsoft 365 en de gegevens van uw bedrijf in Microsoft Graph.

In plaats van gebonden te zijn aan beperkte trainingsgegevens, past Copilot natuurlijke taalverwerking toe op uw gegevens, waardoor deze sneller kunnen worden geopend, verwerkt en gebruikt in meerdere scenario’s.

Copilot en Business Chat zijn beschikbaar voor geselecteerde klanten met plannen om de komende maanden uit te breiden naar meer gebruikers.

Voor het geval je het gemist hebt

Wat als AI, zoeken en sociale media een balk binnengingen? We hebben geen tijd om ons te verdiepen in alles wat er zou kunnen opduiken, maar laten we meer van de verhalen van deze week op internet bekijken.

AI-nieuws

Anthropic, gerund door voormalige OpenAI-medewerkers, introduceerde Claude, een AI-assistent die wordt gebruikt door DuckDuckGo, Poe, Notion en anderen om veiligere en minder giftige AI-ervaringen te creëren.

Midjourney Research Lab heeft versie 5 van zijn product uitgebracht met nauwkeurigere weergave van tekstprompts en afbeeldingen met een hogere resolutie. (halve reis)

Apple-computers met M1- en M2-chips kunnen LLaMA-modellen uitvoeren. (github)

Zoek nieuws

Microsoft heeft een lijst met suggesties voor de Bing AI-copiloot verstrekt, die nu beschikbaar is. (Microsoft-blog)

Google heeft de release aangekondigd van een kernalgoritme-update voor maart 2023.

John Mueller van Google deelt tips over hoe je de structuur van je website kunt vereenvoudigen en een baan kunt krijgen bij een groot technologiebedrijf.

Google Ads gebruikt vanaf 1 april 2023 alleen instellingen voor de GA4-conversieperiode om verschillen in prestatierapportage tussen de twee platforms te minimaliseren.

Google Search Central heeft een nieuwe tutorial gepubliceerd over het ontgrendelen van Search Console-inzichten met Looker Studio-dashboards om belangrijke SEO-statistieken te visualiseren.

Met behulp van conversationele kunstmatige intelligentie introduceerde Google verbeteringen in zoekresultaten op het gebied van gezondheid en geestelijke gezondheid.

Nieuws op sociale media

TikTok heeft een nieuw STEM-kanaal aangekondigd om veilige en echte informatie te bieden over onderwerpen die verband houden met wetenschap, technologie, techniek en wiskunde.

Meta stopt met het uitfaseren van digitale verzamelobjecten (NFT’s) om zich te concentreren op alternatieve manieren om videomakers te ondersteunen met berichten en het genereren van inkomsten. (Twitteren)

Mark Zuckerberg heeft een memo voor werknemers vrijgegeven over aanstaande veranderingen om de efficiëntie te verbeteren. (Doel)

LinkedIn introduceerde nieuwe generatieve AI-functies om gebruikers te helpen effectievere professionele profielen en functiebeschrijvingen te maken die gekwalificeerde kandidaten aantrekken.

Uitgelichte afbeelding: foto Kozyr/Shutterstock

Source link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!