fbpx

SEO vs. Webontwikkelaars: wie moet de implementatie leiden?

SEO vs.  Webontwikkelaars: wie moet de implementatie leiden?

Share This Post


De relatie tussen een SEO-professional, de IT-afdeling en de webontwikkelaars van een site kan gecompliceerd zijn.

Webontwikkelaars en IT-afdelingen hebben andere prioriteiten dan SEO-professionals; ze richten zich meer op het uiterlijk en de stabiliteit van de site dan op de functionaliteit ervan.

Ook hebben ontwikkelaars en IT-afdelingen vaak niet genoeg tijd of middelen om wijzigingen door te voeren.

Deze uitdagingen kunnen leiden tot conflicten tussen de twee groepen.

We bespreken de uitdagingen waarmee SEO-experts worden geconfronteerd bij het werken met webontwikkelaars en IT-professionals, en de voordelen van door SEO geleide implementatie.

De uitdagingen: SEO-professionals vs. Webontwikkelaars

Webontwikkelaars hebben vaak hulp nodig bij het begrijpen van het belang van SEO, wat een grote hindernis is voor SEO-experts.

Ze kunnen zich ook meer richten op de visuele elementen van de site, zoals ontwerp en lay-out, dan op de functionaliteit en technische SEO-aspecten.

Als gevolg hiervan kunnen ontwikkelaars afzien van het aanbrengen van wijzigingen die nodig zijn voor SEO, of ze kunnen wijzigingen aanbrengen die een negatieve invloed hebben op SEO.

Webontwikkelaars hebben mogelijk ook technische kennis nodig om SEO-wijzigingen door te voeren.

Ze moeten misschien meer vertrouwd raken met de nieuwste best practices of leren hoe ze veranderingen op een SEO-effectieve manier kunnen implementeren.

Deze uitdagingen kunnen leiden tot frustratie voor zowel de SEO als de ontwikkelaar; Webontwikkelaars kunnen zich overweldigd voelen door de technische vereisten van SEO, waardoor SEO-professionals zich ondergewaardeerd kunnen voelen vanwege hun expertise.

De uitdagingen: SEO-experts vs. HET

IT-professionals zijn meestal verantwoordelijk voor de technische aspecten van een site, zoals serveronderhoud en software-updates.

Hoewel ze zich misschien bewust zijn van het belang van SEO, hebben ze misschien meer tijd of middelen nodig om veranderingen snel door te voeren.

IT-personeel mag ook afzien van het aanbrengen van wijzigingen die de stabiliteit van de site of de onderliggende IT-infrastructuur kunnen beïnvloeden.

Een andere uitdaging is dat SEO-veranderingen computersystemen op onvoorziene manieren kunnen beïnvloeden. Wijzigingen in de architectuur van de site of de structuur van de URL kunnen bijvoorbeeld problemen met caching of taakverdeling veroorzaken.

Dit kan leiden tot implementatievertragingen en extra werk voor SEO- en IT-teams.

De voordelen van SEO-geleide implementatie

Met hun gespecialiseerde kennis en ervaring in SEO-strategie zijn SEO-professionals goed uitgerust om het implementatieproces te leiden.

Zij kunnen ervoor zorgen dat wijzigingen de eerste keer correct worden doorgevoerd door het initiatief te nemen. Bovendien kunnen ze webontwikkelaars en IT-teams begeleiden om hen te helpen de impact van SEO-veranderingen te begrijpen en hoe ze effectief kunnen worden geïmplementeerd.

SEO-professionals kunnen ook SEO-wijzigingen prioriteren en zorgen voor een snelle implementatie. Dit is vooral belangrijk voor sites die grote veranderingen of updates ondergaan, aangezien vertragingen bij het implementeren van SEO-wijzigingen een grote invloed hebben op de zoekrangschikking en het verkeer.

SEO-experts vertalen vaak complexe technische informatie naar bruikbare data.

Door de SEO-professional te belasten met het doorvoeren van alle zoekgerelateerde wijzigingen, wordt op alle fronten tijd bespaard, vooral op het gebied van communicatie, zolang ze maar aan de directietafel zitten.

Een belangrijker probleem doet zich voor bij het definiëren van wat zoekgerelateerd is en wat niet.

Deze onduidelijke definitie van wat zoeken is, is een belangrijke reden waarom SEO-experts zouden moeten implementeren en definiëren wat een zoekmachinemarketingprogramma is.

Veel SEO-experts hebben eerder gediend als IT-professionals of webontwikkelaars. In sommige gevallen nemen SEO-professionals zelfs IT- en ontwikkelaarsrollen op zich terwijl ze tegelijkertijd zoekmarketingprogramma’s uitvoeren.

Er is een duidelijke overlap in vaardigheden, wat een uitdaging kan zijn; het is moeilijk om te weten waar SEO begint en eindigt.

Sitesnelheid is bijvoorbeeld essentieel voor alle aspecten van een site, vooral voor SEO-professionals.

Webontwikkelaars hebben meestal niet de technische kennis om de snelheid van een site aanzienlijk te verbeteren. IT-professionals kunnen de ene site versnellen, maar meestal ten koste van de prestaties elders.

Bekwame SEO-professionals kunnen de snelheid van een site verbeteren zonder significante functionaliteit te verliezen. En in bijna alle gevallen zullen ze veranderingen in de sitesnelheid sneller en efficiënter doorvoeren dan een webontwikkelaar of IT-professional.

Samenwerking tussen afdelingen

Samenwerking tussen SEO, webontwikkelaar en IT-afdelingen is essentieel voor grotere technische SEO-projecten.

Door samen te werken kunnen deze teams ervoor zorgen dat iedereen aan hetzelfde doel werkt.

Terwijl de SEO-professional beide teams begeleidt en ondersteunt, zorgt de webontwikkelaar ervoor dat wijzigingen consistent zijn met het ontwerp en de gebruikerservaring van de site. Het IT-team zorgt er daarentegen voor dat wijzigingen compatibel zijn met de onderliggende infrastructuur van de site.

Het is essentieel om te begrijpen dat hoewel ik pleit voor het SEO-team om alle wijzigingen met betrekking tot een SEO-programma door te voeren, ik niet suggereer dat wijzigingen in een vacuüm worden aangebracht.

Wijzigingen die door het SEO-team zijn aangebracht, moeten worden gecontroleerd. Als het IT-team of een webontwikkelaar denkt dat een wijziging verkeerd is, moeten ze dit melden.

Ik ken geen enkele SEO-professional die geen fouten heeft gemaakt. Ik ken ook niet veel SEO-experts die niet enthousiast zijn om over hun werk te praten met iemand die wil luisteren.

Zowel de IT-afdeling als de webontwikkelaars moeten een vetorecht hebben over de wijzigingen die worden aangebracht, maar geen absoluut vetorecht.

Eventuele problemen met voorgestelde wijzigingen worden idealiter opgelost door middel van discussie, zolang alle teams, vooral het SEO-team, hun ego in toom kunnen houden.

Soms gaat SEO over compromissen, en sommige SEO-professionals horen dat niet graag.

Maar in een discussie kunnen problemen die van invloed zijn op SEO oplossingen hebben die afkomstig zijn van het IT-team of ontwikkelaars.

Uiteindelijk maakt het niet uit wie het werk heeft gedaan, zolang de resultaten er maar zijn, maar het is makkelijker als het SEO-team de SEO-wijzigingen doorvoert.

conclusie

Door SEO-professionals het implementatieproces te laten leiden, kunnen wijzigingen worden versneld en ervoor worden gezorgd dat ze de eerste keer correct worden voltooid.

Bij grotere technische SEO-projecten is samenwerking tussen SEO-professionals, webontwikkelaars en IT-afdelingen cruciaal. Dit helpt ervoor te zorgen dat iedereen naar hetzelfde doel toewerkt.

Door samen te werken, kunnen deze teams een visueel aantrekkelijke en functionele site realiseren en tegelijkertijd goed scoren in de zoekresultaten.

Uiteindelijk kan dit leiden tot meer verkeer, betere gebruikersbetrokkenheid en een betere algehele ervaring voor sitebezoekers.

Meer middelen:

Uitgelichte afbeelding: fizkes/ShutterstockSource link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!