fbpx

Sleutelfactoren zijn kwaliteit + populariteit

Sleutelfactoren zijn kwaliteit + populariteit

Share This Post


Tijdens een recente Q&A tijdens Google SEO-spreekuren vroeg een bezorgde website-eigenaar naar de trage indexering van zijn site met 16.000 pagina’s.

Gary Illyes, een lid van het Google Search Relations-team, gaf een uitgebreid antwoord op de vraag en behandelde de factoren die van invloed zijn op de indexeringssnelheid.

Kwaliteit en populariteit zijn belangrijk bij indexering

Illyes legde uit dat de indexeringssnelheid van verschillende factoren afhangt, waarvan de belangrijkste de kwaliteit van de plaats en van hem populariteit op het internet

Illyes stelde voor dat website-eigenaren ervoor zorgen dat hun inhoud van de hoogst mogelijke kwaliteit is om de indexeringssnelheid te verhogen.

Inhoud van hoge kwaliteit is essentieel, aangezien de algoritmen van Google hier prioriteit aan geven bij het bepalen van de indexeringsprioriteit. De definitie van hoogwaardige inhoud gaat echter verder dan de eenvoudige tekst van individuele artikelen.

Volgens John Mueller van Google omvat de kwaliteit van de inhoud de hele website, inclusief het ontwerp, de lay-out, de integratie van afbeeldingen en de paginasnelheid.

Deze elementen dragen bij aan een positieve gebruikerservaring en zijn belangrijke factoren waarmee Google rekening houdt bij het beoordelen van de kwaliteit

Gebruik sociale media om populariteit te vergroten

Illyes raadde ook aan om gebruik te maken van promoties op sociale media om betrokkenheid en discussie over de website te stimuleren.

“De snelheid waarmee een site wordt geïndexeerd, hangt van veel dingen af, maar het belangrijkste is de kwaliteit van de site, gevolgd door zijn populariteit op internet. Als je er eenmaal voor zorgt dat je inhoud van de hoogste kwaliteit is die je kunt doen, probeer dan wat promoties op sociale media te doen, misschien om mensen over uw site te laten praten. Dat zal waarschijnlijk helpen.”

Door de populariteit en online zichtbaarheid van een site te vergroten, is de kans groter dat Google prioriteit zal geven aan het indexeren ervan.

Hoewel Illyes het niet expliciet vermeldt, mag de rol van backlinks hier niet over het hoofd worden gezien.

Backlinks, links van externe websites naar uw site, dragen bij aan snellere indexering en betere rankings in zoekmachines.

Wanneer gezaghebbende websites van hoge kwaliteit naar uw inhoud linken, fungeert dit als een aanbeveling en vertelt het zoekmachines dat uw website betrouwbaar is en waardevolle inhoud bevat.

Backlinks genereren ook verwijzingsverkeer, vergroten de naamsbekendheid en dragen bij aan de geloofwaardigheid en betrouwbaarheid van uw website.

Deze aanpak verhoogt de indexeringssnelheid en kan de algehele positie in zoekmachines van de website verbeteren.

Technische SEO: optimaliseren voor indexeringsefficiëntie

Naast het verbeteren van de kwaliteit en populariteit van de inhoud van een website, hebben verschillende technische aspecten invloed op de indexeringssnelheid en de positie in zoekmachines.

Technische SEO verwijst naar het optimaliseren van de structuur, code en paginasnelheid van een website om te voldoen aan de crawl- en indexeringsvereisten van zoekmachines. Het speelt een cruciale rol bij het verbeteren van de zichtbaarheid van een website en het gemakkelijker maken voor zoekmachines om de inhoud te indexeren.

Als het gaat om indexering, zijn hier enkele technische aspecten waarmee u rekening moet houden:

Structuur van de site: Een logische sitestructuur is essentieel voor gebruikers en zoekmachines. Het helpt bezoekers bij het navigeren op de website en helpt zoekmachines bij het vinden en indexeren van inhoud.
Interne links: Interne links spelen een cruciale rol bij het begeleiden van crawlers van zoekmachines om nieuwe pagina’s te ontdekken en PageRank te verspreiden, wat van invloed is op de kwaliteitsbeoordeling van een pagina.
URL-optimalisatie: Het optimaliseren van URL-structuren om duidelijk en beschrijvend te zijn, verbetert de gebruikerservaring en verbetert het begrip van pagina-inhoud door zoekmachines.

Op te sommen

Website-eigenaren kunnen het indexeringsproces versnellen en hun positie in zoekmachines verbeteren door inhoud van hoge kwaliteit te creëren en sociale media en linkbuilding te gebruiken om de zichtbaarheid van de site te vergroten.

bron: Google

Uitgelichte afbeelding gegenereerd door de auteur via Midjourney.Source link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!