fbpx

Social commerce voor merken en influencers

Social commerce voor merken en influencers

Share This Post


TikTok nodigde geselecteerde gebruikers uit de Verenigde Staten uit voor een eerste testfase van de TikTok Shop. Het omvat een gelieerde marktplaats, die merken verbindt met influencers die hen kunnen helpen verkopen aan hun beoogde klanten.

Wat is TikTok Shop?

Met TikTok Shop kunnen verkopers producten rechtstreeks op TikTok aan het publiek verkopen via video-inhoud, livestreams en een profieltabblad met productshowcases.

TikTok Store: Social commerce voor merken en influencersScreenshot van TikTok, april 2023

Het wordt momenteel getest voor gebruikers in de VS, het VK, Indonesië, Maleisië, Thailand, de Filippijnen, Vietnam en Singapore.

Er is geen volgersvereiste voor verkopers die via TikTok Shop willen verkopen.

Hoe kunnen merken samenwerken met influencers?

Merken kunnen samenwerken met influencers om meer TikTok Shop-verkopen te stimuleren via een exclusieve aangesloten marktplaats.

Creators kunnen affiliates worden van hun favoriete merken. Na goedkeuring door het merk kunnen makers de producten promoten bij hun publiek.

Elke keer dat een maker een verkoop via de TikTok-winkel faciliteert, verdient hij een commissie.

TikTok Store: Social commerce voor merken en influencersScreenshot van TikTok, april 2023

Hierdoor kunnen videomakers inkomsten genereren met TikTok-inhoud terwijl ze hun favoriete producten promoten.

Creators moeten minimaal 18 jaar oud zijn en meer dan 5.000 volgers hebben.

Waarom zouden verkopers de TikTok Store overwegen?

Hoewel er enige zorgen zijn over de toekomst van TikTok in de VS, heeft het platform wereldwijd meer dan een miljard gebruikers, waaronder 130 miljoen Amerikanen.

70% van het advertentiepubliek is tussen de 18 en 34 jaar oud. Dat zijn bijna 750 miljoen TikTok-gebruikers.

Meer dan de helft van de TikTok-gebruikers ontdekt nieuwe merken en producten via advertenties: entertainmentcontent die is gemaakt om de verkoop van een product of dienst te promoten.

Meer dan een derde van de TikTok-gebruikers koopt iets nadat ze het in een advertentie of video hebben gezien. TikTok-kopers geven tot 14% meer uit dan andere gebruikers van sociale media.

Een populaire hashtag, #tiktokmademebuyit, en zijn variaties zijn meer dan 50 miljard keer bekeken.

Volgens de TikTok Shop-pagina stelt TikTok door toegang tot verkoopgegevens in staat om gekwalificeerd verkeer naar uw inhoud te sturen.

Aangezien TikTok een vergoeding zal innen die wordt bepaald op basis van elke verkoop, is het in het belang van TikTok om ervoor te zorgen dat de inhoud in de TikTok-winkel het publiek bereikt dat het meest waarschijnlijk zal kopen.

TikTok biedt een Academie waar verkopers, merken en makers videocursussen en handleidingen kunnen vinden om hun bedrijf te starten en te laten groeien.

TikTok Store: Social commerce voor merken en influencersScreenshot van TikTok, april 2023

TikTok werkt ook samen met e-commerceservices die merken en makers kunnen ondersteunen om ervoor te zorgen dat ze meer verkopen via de TikTok-winkel en aangesloten marktplaats.

Hoe kun je je aanmelden voor de TikTok-winkel?

Verkopers en merken kunnen wachten op een uitnodiging in uw inbox of deze link gebruiken.

TikTok Store: Social commerce voor merken en influencersScreenshot van TikTok, april 2023

De documentatievereisten variëren afhankelijk van de lokale regelgeving. Inwoners van de VS moeten een telefoonnummer, e-mailadres en TikTok-account hebben.

Na het indienen van een verzoek en een bewijs van identiteit of onboarding, zou TikTok binnen een paar dagen moeten beoordelen en reageren.

Makers, gelieerde ondernemingen en e-commercepartners moeten de juiste links volgen voor meer informatie.

Is dit de toekomst van social commerce?

Insider Intelligence voorspelt een aanhoudende groei van de inkomsten uit sociale handel in de VS voor meerdere jaren.

TikTok sluit zich aan bij Meta-platforms Instagram en Facebook, in de hoop jongere sociale shoppers aan te trekken en merken en influencers aan te moedigen meer advertentie-inkomsten te genereren.

Uitgelichte afbeelding: Ascannio/ShutterstockSource link

More To Explore

Bing AI voicechat komt naar de desktop
Marketing Nieuwtjes

Bing AI voicechat komt naar de desktop

Bing heeft een update aangekondigd voor Bing AI Chat die voicechat-mogelijkheden toevoegt aan de gebruikersinterface voor zoeken op desktops. Spraakinteractie is tweerichtingsverkeer en beschikbaar in

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!