fbpx

Bel nu: +32 468 11 25 93

Het stuifzand van SERP's; Dagoverzicht van dinsdag

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

De dagelijkse briefing van Search Engine Land bevat dagelijkse inzichten, nieuws, tips en essentiële stukjes wijsheid voor de hedendaagse zoekmarketeer. Als je dit wilt lezen voordat de rest van het internet dat doet, meld je dan hier aan om het dagelijks in je inbox te ontvangen.

Goedemorgen, Marketeers, ik was afgelopen vrijdag in een klimhal toen plotseling overal om me heen een semi-vertrouwde toon klonk.

Het was een noodweerbericht voor orkaan Henri die op ieders smartphones tegelijk afging. Ik tikte op het bericht en werd naar de mobiele SERP van Google gebracht, waar ik de SOS-waarschuwing bovenaan te zien kreeg, gevolgd door de nieuwste artikelen in de carrousel Top Stories, een kaart van het verwachte pad van de storm en links naar lokale bronnen – een verre nuttigere resultatenpagina dan de eenvoudige, nostalgische 10 blauwe links van lang vervlogen tijden.

De lay-out en interface van pagina's met zoekresultaten zijn zo veel veranderd, zelfs in de afgelopen paar jaar: de industrie had een velddag toen Rand Fishkin publiceerde dat meer dan de helft van de Google-zoekopdrachten eindigde zonder een klik . Vorig jaar heb ik gedocumenteerd hoe Google paste haar-coronavirus gerelateerde resultatenpagina's in reactie op de verspreiding van de pandemie in de VS en, vorige maand, Google's Pandu Nayak zitten met mij te delen zijn routekaart voor MUM en wat zoekresultaten zou lijken in het toekomst.

Behoeften veranderen en dat geldt ook voor de aard van zoekopdrachten – het is te verwachten dat de interface die onze doelgroepen gebruiken om te vinden wat ze zoeken ook evolueert. Ik verwacht niet dat iemand van jullie optimaliseert voor stormwaarschuwingen, maar het is altijd de moeite waard om te kijken naar de ervaring die op die resultatenpagina's wordt aangeboden, omdat ze op een dag op een handelsgestuurde resultatenpagina kunnen komen, voor voorbeeld.

George Nguyen,
Editor

Ch-ch-ch-ch-veranderingen

Google zei dat het in het jaar 2020 4.500 updates maakte voor Google Zoeken. Deze wijzigingen kunnen rangschikkingswijzigingen, wijzigingen in de gebruikersinterface en nog veel meer zijn. Ter vergelijking: in 2019 heeft Google 3.200 wijzigingen aangebracht in Zoeken. Als we verder terugkijken, hebben we in 2010 vermeld dat Google ongeveer één wijziging per dag had.

Google lanceerde ook een "volledig opnieuw ontworpen How Search Works-website die de ins en outs van Search uitlegt." In de 2021-versie "updatede het de site met nieuwe informatie, maakte het gemakkelijker om door secties te navigeren en bladwijzers te maken en voegde links toe naar aanvullende bronnen die delen hoe Zoeken werkt en veelgestelde vragen beantwoorden."

Waarom het ons iets kan schelen. Het is leuk om te zien hoe Google van jaar tot jaar documenteert hoeveel wijzigingen het aanbrengt in Zoeken. Het is ook goed voor zoekmarketeers om te bekijken hoe Google Zoeken werkt en een diepe duik te nemen in de taal die Google gebruikt om te beschrijven hoe de zoekmachine functioneert.

Lees hier meer.

De argumenten voor adverteren op andere zoekmachines dan Google

Het kan gemakkelijk zijn om zoekmarketing gelijk te stellen aan Google-marketing, want statistisch gezien is dat zo. Maar het zou niet zo moeten zijn. Door ons vooral op Google te concentreren, houden we een cyclus in stand die de waarde die kleinere concurrenten mogelijk bieden over het hoofd ziet en de zoekgigant aan de top houdt.

We kunnen het falen van deze kleinere zoekmachines om te lanceren niet afschrijven als bewijs dat ze een slechter product waren. Dat is een oversimplificatie en het is er een die we Google en andere bijna-monopolies zien gebruiken om hun status als 'natuurlijke' monopolies te rechtvaardigen.

Het dilemma is dat zoekmachines inkomsten nodig hebben om te groeien, wat in de meeste bedrijfsmodellen van adverteerders komt. En adverteerders hebben gebruikers nodig, die met groei gepaard gaan. Het is een kip en ei situatie. Wat komt eerst: groei of adverteerders? Bij wie kunt u nog meer terecht voor adverteren:

  • Ecosia: een milieuvriendelijke, op privacy gerichte zoekmachine die bomen plant terwijl u zoekt.
  • Brave Search: Begonnen als een browser en onlangs uitgebreid naar de zoekmachineruimte.

Lees hier meer.

Rommelige SEO Deel 1: Navigeren door een siteconsolidatiemigratie

Rommelige SEO is een nieuwe kolom in Search Engine Land die de kernachtige, ongepolijste taken behandelt die betrokken zijn bij het controleren, plannen en optimaliseren van websites, waarbij het nieuwe domein van MarTech als casestudy wordt gebruikt.

“Ik ben onlangs lid geworden van het Third Door Media-team om te helpen bij het oplossen van deze problemen die voortkomen uit de consolidatie van Marketing Land en MarTech Today. De nieuwe site had iemand nodig om in het heetst van de strijd te duiken en een pad voorwaarts uit te stippelen”, schrijft de nieuwe content- en SEO-manager van Third Door Media.

Volg mee terwijl Corey de rommelige kant van SEO doorzoekt en navigeert naar de oplossingen die nodig zijn om deze websitemigratie te helpen zijn doelen te bereiken.

Lees hier meer.

De deal met title-tags in Google Zoeken, de acceptatie van Bing Webmaster Tools en het WFH-schisma

Raak verstrikt in de situatie met de titeltag. Voor degenen die zich afvragen wat de deal is met titels in Google Zoeken, heeft Brodie Clark een uitstekende uitleg gepubliceerd , compleet met een FAQ-sectie onderaan.

Gebruikt u Bing Webmasterhulpprogramma's? Eli Schwartz plaatste een Twitter-enquête met de vraag of SEO's ooit inloggen op BWT. Er zijn nog twee dagen om deel te nemen, maar toen ik voor het laatst keek, zei iets minder dan de helft van de respondenten: "Nee."

“Waarom wil iedereen thuis blijven werken?” "Terugkeerigheid leidt tot wrijving als bedrijven het nieuwe normaal doorgronden ", zegt Tom Fishburne, bedenker van Marketoonist.

De last om onze kinderen dit jaar weer naar school te sturen

"Het is genoeg om een ouder tot tranen toe te brengen, behalve dat elke ouder die ik ken lang geleden op was – ik weet dat ik het deed", schreef Dan Sinker voor The Atlantic . “De tranen waren op, de energie was op, het geduld was op. Gedurende deze slepende 18 maanden hebben we het leven van onze kinderen zo goed mogelijk beheerd, terwijl we het onze achterlieten. Het was toen onhoudbaar, het is nu onhoudbaar, en wat voor nieuwe hel dit schooljaar ook brengt, het zal nog steeds onhoudbaar zijn.”

Het belangrijkste punt van Sinker's artikel is ingekapseld in de titel van vier woorden: 'Ouders zijn niet oké'. Ik heb ervoor gekozen om het vandaag in de schijnwerpers te zetten omdat de kans groot is dat sommige van je collega's ouders zijn of jijzelf een ouder bent en we nu weer in het schoolseizoen zitten.

Onze kinderen terug naar school sturen terwijl COVID-gevallen toenemen, maskeren nog steeds een strijdtoneel is en een vaccin voor kinderen onder de 12 nog steeds niet beschikbaar is, staat ver af van de verbeteringen waar we een jaar geleden op hoopten. Sinker beschrijft het als een 'aap-situatie, omdat ik als ouder al anderhalf jaar alleen maar wil dat mijn kinderen terug naar school gaan – voor henzelf en voor mij – maar niet op deze manier. ”

Hoewel we onszelf allemaal graag zien als professionals, zijn er dingen die veel belangrijker zijn dan ons werk; in dit geval het welzijn van onze kinderen. Deze zorgen zullen waarschijnlijk hun tol eisen en bedrijven zouden dat moeten erkennen, van beoefenaars tot aan de C-suite. Niemand heeft ooit hoeven te doen wat ouders anno 2021 doen, vooral omdat, in tegenstelling tot vorig jaar, onderwijs op afstand in zoveel regio's van tafel lijkt te zijn.

"Dit alles en van ouders wordt op de een of andere manier verwacht dat het goed komt", schreef Sinker. Misschien kunnen we de last verlichten door te erkennen wat ouders om ons heen ervaren en misschien zelfs manieren vinden om hen te ondersteunen waar we kunnen.


Over de auteur

George Nguyen is een redacteur voor Search Engine Land, die zich bezighoudt met organisch zoeken, podcasting en e-commerce. Zijn achtergrond is journalistiek en contentmarketing. Voordat hij de industrie betrad, werkte hij als radio-persoonlijkheid, schrijver, podcast-host en leraar op een openbare school.

More To Explore