fbpx

TikTok-CEO getuigt tijdens hoorzitting over gegevensprivacy en online schadebeperking

TikTok-CEO getuigt tijdens hoorzitting over gegevensprivacy en online schadebeperking

Share This Post


TikTok-CEO Shou Chew zal op donderdag 23 maart om 10.00 uur ET getuigen tijdens een hoorzitting voor het US House Energy and Commerce Committee.

Als CEO is Chew verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering en strategische beslissingen van TikTok.

De hoorzitting, “TikTok: How Congress Can Safeguard Americans’ Data Privacy and Protect Children from Harm Online”, wordt live gestreamd op de website van de House Committee on Energy and Commerce.

Volgens schriftelijke getuigenis ingediend door Chew, zal de hoorzitting zich richten op TikTok’s vermeende toewijding aan transparantie, tienerveiligheid, consumentenprivacy en gegevensbeveiliging.

Het lijkt ook de kwestie van misvattingen over het platform aan te pakken, zoals de connectie met de Chinese overheid via het moederbedrijf ByteDance.

Chew deelde gisteren een speciaal bericht met TikTok vanuit Washington, DC, om 150 miljoen gebruikers, vijf miljoen bedrijven en 7.000 werknemers in de VS te bedanken voor het helpen opbouwen van de TikTok-gemeenschap.

@tiktok Onze CEO Shou Chew deelt een speciaal bericht namens het hele TikTok-team om onze gemeenschap van 150 miljoen Amerikanen te bedanken voorafgaand aan zijn congreshoorzitting later deze week.♬ origineel geluid – TikTok

De video heeft meer dan 85.000 reacties van gebruikers ontvangen, waarvan vele beschrijven hoe TikTok hen in staat heeft gesteld om met mensen over de hele wereld te communiceren en onbevooroordeeld nieuws, nieuwe perspectieven, educatieve inhoud, inspiratie en vreugde te vinden.

TikTok werkt richtlijnen bij en biedt meer educatieve inhoud

TikTok heeft voorafgaand aan deze hoorzitting belangrijke wijzigingen aangebracht in zijn platform om veel van deze zorgen weg te nemen en een volledig Amerikaans verbod op het platform te voorkomen.

Hieronder vindt u een overzicht van enkele van TikTok’s inspanningen om zijn perceptie voor het publiek te herstellen.

Bijgewerkte communityrichtlijnen: TikTok heeft zijn communityrichtlijnen bijgewerkt en zijn communityprincipes gedeeld om zijn toewijding aan het veilig en inclusief houden van het platform voor alle gebruikers aan te tonen.

For You Feed Refresh: TikTok beveelt inhoud aan gebruikers aan op basis van hun betrokkenheid bij de inhoud en makers. Voor gebruikers die vinden dat de aanbevelingen niet langer aansluiten bij hun interesses, introduceerde TikTok de mogelijkheid om de For You-pagina te vernieuwen, waardoor ze nieuwe aanbevelingen kunnen ontvangen alsof ze een nieuw account beginnen.

STEM-feed: om de kwaliteit van educatieve inhoud op TikTok te verbeteren, zal het een STEM-feed introduceren voor inhoud gericht op wetenschap, technologie, techniek en wiskunde. In tegenstelling tot de inhoud die verschijnt wanneer gebruikers zoeken naar de hashtag #STEM, zegt TikTok dat Common Sense Networks en Poynter de inhoud van de STEM-feed zullen beoordelen om er zeker van te zijn dat deze veilig is voor een jonger publiek en nauwkeurig is.

Dit lijkt misschien meer op de Chinese versie van TikTok, Douyin, die educatieve inhoud voor een jonger publiek promoot boven amusementsinhoud.

Inkomsten genereren met series: om videomakers aan te moedigen om diepgaande informatieve inhoud te maken, heeft TikTok een nieuw programma voor het genereren van inkomsten voor serie-inhoud geïntroduceerd. Met de serie kunnen videomakers geld verdienen door maximaal 80 video’s van maximaal 20 minuten lang achter een betaalmuur te plaatsen.

Meer inspanningen van het Congres om TikTok aan banden te leggen

De TikTok-hoorzitting van morgen is niet de enige poging van het Congres om technologieën zoals TikTok te beperken of te verbieden.

Eerder deze maand introduceerde senator Mark Warner (D-VA) de RESTRICT (Restricting the Emergence of Information and Communications Technology Security Threats) Act, die een formeel proces zou creëren voor de overheid om de risico’s van technologie die afkomstig is uit landen te herzien en te beperken. zoals China, Cuba, Iran, Noord-Korea, Rusland en Venezuela.

Organisaties zoals het Tech Oversight Project hebben erop gewezen dat het Congres verder moet kijken dan TikTok en vergelijkbare risico’s voor de nationale veiligheid en een jonger publiek moet onderzoeken die worden veroorzaakt door andere Big Tech-platforms zoals Amazon, Apple, Google en Meta.

We zullen de hoorzitting van morgen op de voet volgen; kom zeker terug voor onze berichtgeving om te bepalen hoe dit gebruikers zal beïnvloeden en om te voorspellen wat er daarna zal gebeuren.

Uitgelichte afbeelding: Alex Verrone/ShutterstockSource link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!