fbpx

TikTok heeft zijn communityrichtlijnen bijgewerkt met AI-inhoud

TikTok heeft zijn communityrichtlijnen bijgewerkt met AI-inhoud

Share This Post


TikTok heeft zijn Communityrichtlijnen geüpdatet, die op 21 april 2023 van kracht worden.

De bijgewerkte richtlijnen introduceren de TikTok-communityprincipes, die inhoudsmoderatie begeleiden om mensenrechten en internationale wettelijke kaders te handhaven.

TikTok werkte samen met meer dan 100 organisaties over de hele wereld om de regels te versterken om nieuwe bedreigingen aan te pakken en potentiële schade voor gebruikers te verminderen.

Belangrijke wijzigingen in de Communityrichtlijnen zijn van toepassing op synthetische media, stammen en burgerlijke en electorale integriteit.

AI-gegenereerde inhoud

TikTok definieert “synthetische media” als inhoud die is gemaakt of gewijzigd door AI. Hoewel AI en aanverwante technologieën makers in staat stellen zich op veel nieuwe manieren uit te drukken, kunnen ze voor kijkers ook de grens tussen realiteit en fictie doen vervagen.

Makers moeten synthetische of gewijzigde media als zodanig labelen om de potentiële risico’s van het verspreiden van verkeerde informatie te verkleinen.

Om mogelijke schade te beperken, zijn synthetische media met privé-echte mensen verboden. Individuen omvatten alle personen onder de 18 jaar en volwassenen die geen publieke figuren zijn. Het gebruik van publieke figuren ouder dan 18 (overheidsfunctionarissen, politici, bedrijfsleiders en beroemdheden) is toegestaan, maar met beperkingen.

Creators mogen geen synthetische media gebruiken om beleid tegen haatzaaiende uitlatingen, seksuele uitbuiting en ernstige intimidatie te schenden. Ze moeten ook duidelijk synthetische media en gemanipuleerde inhoud onthullen die realistische scènes met nepmensen, -plaatsen of -gebeurtenissen afbeelden.

Publieke figuren mogen niet worden gebruikt in synthetische audio of video voor politieke of commerciële steunbetuigingen om gebruikers te misleiden over financiële of politieke zaken.

U kunt synthetische media echter gebruiken in artistieke en educatieve inhoud.

Bescherming van de stammen

Het beleid van TikTok bevat al regels die bedoeld zijn om individuen en groepen met specifieke kenmerken te beschermen tegen haatdragend gedrag, aanzetten tot haat en haatideologieën.

Volgens nieuwe richtlijnen heeft het platform Tribes toegevoegd aan de lijst met beschermde attributen, waaronder etniciteit, geslacht, ras, religie en seksuele geaardheid.

Hoewel TikTok kritieke inhoud over publieke figuren toestaat, zoals hierboven gedefinieerd, verbiedt het taalgebruik dat iemand lastigvalt, vernedert, bedreigt of beledigt.

Gebruikers kunnen bronnen en hulpmiddelen van TikTok raadplegen om pestgedrag te identificeren en hun instellingen aanpassen om te voorkomen dat dit hen verder beïnvloedt.

Burgerlijke en electorale integriteit

TikTok merkte op dat verkiezingen essentieel zijn voor de gemeenschapsdialoog en het handhaven van maatschappelijke waarden en benadrukte onlangs zijn vermeende inspanningen om actuele discussies aan te moedigen en tegelijkertijd de eenheid te bewaren.

Om dit doel te bereiken is betaalde politieke promotie, reclame en fondsenwerving door politici of partijen verboden. Dit beleid is van toepassing op traditionele advertenties en betaalde content van makers.

TikTok beweert geïnformeerde uitwisselingen van maatschappelijke ideeën te ondersteunen om constructieve gesprekken te bevorderen zonder verkeerde informatie over stemprocessen en verkiezingsuitslagen toe te staan. Content die niet-geverifieerde beweringen over verkiezingsuitslagen bevat, wordt niet weergegeven in de For You-feed.

Voordat deze wijzigingen volgende maand van kracht worden, krijgen moderators aanvullende training om ze effectief toe te passen.

Zullen recente wijzigingen meer TikTok-verboden voorkomen?

TikTok’s bijgewerkte gemeenschapsrichtlijnen en uitleg van gemeenschapsprincipes lijken te streven naar meer transparantie en een veilige, inclusieve en authentieke omgeving voor alle gebruikers te bevorderen.

TikTok is van plan te blijven investeren in beveiligingsmaatregelen om creativiteit en verbinding te bevorderen binnen zijn wereldwijde gemeenschap van een miljard gebruikers wereldwijd.

De laatste wijzigingen van TikTok om de transparantie te verbeteren, schade te verminderen en gebruikers inhoud van hogere kwaliteit te bieden, kunnen deel uitmaken van de inspanningen om te voorkomen dat de app in de VS wordt verboden

Deze week houdt de House Energy and Commerce Committee een volledige commissiehoorzitting met TikTok-CEO Shou Chew over hoe het Congres de gegevensprivacy van Amerikaanse gebruikers en kinderen kan beschermen tegen online schade.

Ook organisaties zoals het Tech Oversight Project hebben hun bezorgdheid geuit over de risico’s van grote technologiebedrijven als Amazon, Apple, Google en Meta.

Uitgelichte afbeelding: BigTunaOnline/ShutterstockSource link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!