fbpx

TikTok moet worden verboden, zegt de Amerikaanse FCC-commissaris

TikTok moet worden verboden, zegt de Amerikaanse FCC-commissaris

Share This Post


TikTok kan in de Verenigde Staten worden verboden nadat een commissaris van de Federal Communications Commission (FCC) bezorgdheid had geuit over de nationale veiligheid.

De groeiende populariteit van de app in de VS is zorgwekkend omdat het eigendom is van ByteDance, een Chinees bedrijf.

Dit betekent dat de mogelijkheid bestaat dat de gegevens van Amerikaanse burgers teruggaan naar China.

Met alleen al 200 miljoen downloads in de VS, bestaat ook het risico dat een staatsactor TikTok gebruikt om Amerikaanse burgers te beïnvloeden.

Een van de vijf commissarissen van de FCC, Brendan Carr, vertelt Axios: “Ik denk niet dat er een andere manier is voor iets anders dan een verbod.”

Carr denkt niet dat het mogelijk is om gebruikersgegevens voldoende te beschermen op een manier die ervoor zorgt dat ze niet in verkeerde handen kunnen vallen.

TikTok-makers kunnen zonder platform komen te zitten als Amerikaanse wetgevers de zorgen van de FCC onderschrijven.

Hier is meer informatie over de situatie en wat er kan gebeuren als gevolg van het voorgestelde verbod.

Is TikTok verboden in de VS?

Het korte antwoord is: we weten het nog niet.

De FCC heeft niet de bevoegdheid om TikTok te reguleren, hoewel het aanzienlijke invloed uitoefent op degenen die dat wel doen.

Zo heeft het Congres eerder gehandeld naar de zorgen van Carr over Chinese telecommunicatiebedrijven, met als gevolg dat Huawei werd verboden.

Of de wetgevers deze keer actie zullen ondernemen, valt nog te bezien. Amerikaanse politici hebben gemengde opvattingen over TikTok, sommigen gebruiken het als een platform om kiezers te bereiken en anderen veroordelen het ronduit.

TikTok onderhandelt momenteel over een weg vooruit met de Council on Foreign Investment in the USA (CFIUS), die voorstelt om een ​​deel van zijn activiteiten af ​​te stoten aan een Amerikaans bedrijf.

Carr heeft er echter weinig vertrouwen in dat de partijen het eens zullen worden. Carr vertelt CNN in een interview:

“Misschien is de deal die CFIUS uiteindelijk sluit een ongelooflijke, luchtdichte deal, maar op dit moment heb ik het heel, heel moeilijk om naar het gedrag van TikTok te kijken, denkend dat we een technische constructie gaan doorbreken die ze niet zullen krijgen in de omgeving van.”

Wat zegt TikTok hierover?

Een TikTok-woordvoerder vertelt CNN dat het bedrijf er vertrouwen in heeft dat het een akkoord zal bereiken met de Amerikaanse regering:

“Commissaris Carr heeft geen rol of directe kennis van vertrouwelijke discussies met de Amerikaanse regering over TikTok en is niet in een positie om te bespreken wat die onderhandelingen inhouden. We zijn ervan overtuigd dat we op schema liggen om een ​​akkoord te bereiken met de regering van de Verenigde Staten. Staten die aan alle redelijke zorgen over de nationale veiligheid voldoen.”

Voorlopig is TikTok in de VS gewoon business as usual, hoewel het voor makers misschien een goed idee is om een ​​back-upplan te hebben in geval van een verbod. YouTube Shorts is altijd een optie en het betaalt ook beter.

Uitgelichte afbeelding: WESTOCK PRODUCTIONS/ShutterstockSource link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!