fbpx

TikTok vergroot de lengte van videobeschrijvingen

Share This Post


TikTok-makers hebben meer manieren om hun inhoud te optimaliseren voor zoekopdrachten van gebruikers, dankzij een aanzienlijke toename van de lengte van videobeschrijvingen.

Volgens een melding die aan gebruikers is verzonden, breidt TikTok de lengte van beschrijvingen uit van 300 tekens naar 2200 tekens.

Naast het doorzoekbaar maken van inhoud, zegt TikTok dat het tekst in de beschrijving gebruikt om te beslissen welke video’s gebruikers moeten aanbevelen.

Social media analist Matt Navarra deelt een screenshot van het bericht dat hij ontving over de wijziging:

Wauw…! TikTok heeft de tekenlimiet voor videobeschrijvingen verhoogd naar 2.200 tekens!

Dit is enorm voor makers en enorm voor de plannen van TikTok om een ​​zoekmachine te worden pic.twitter.com/kGhnL97uUM

— Matt Navarra (@MattNavarra) 23 september 2022

Het bericht zegt:

“Je kunt nu maximaal 2.200 tekens in je berichtbeschrijvingen schrijven – dit stelt je in staat om meer details over je creaties uit te drukken, te beschrijven wat je video’s laten zien, waardoor je de mogelijkheid krijgt om dichter bij je publiek te komen, meer interactie te genereren en meer te zoeken. en beter aanbevolen door TikTok aan kijkers.”

Jongere generaties gebruiken TikTok steeds meer als zoekmachine en TikTok leunt er nog meer op voor gebruikers om hun video’s beter doorzoekbaar te maken.

Ik schreef voor het eerst over deze verandering in zoekgedrag in juni, toen TikTok begon met het toevoegen van links naar zoekresultaten in videobeschrijvingen.

zien: Zou TikTok een zoekmachine kunnen zijn? Voor veel gebruikers is het al

In juli erkende Google publiekelijk dat TikTok en Instagram de favoriete zoekmachines zijn voor een aanzienlijk aantal jongeren.

Google Senior Vice President Prabhakar Raghavan verklaarde:

“In onze onderzoeken gaat bijna 40% van de jongeren bij het zoeken naar een plek om te lunchen niet naar Google Maps of Zoeken, maar naar TikTok of Instagram.”

Door de lengte van videobeschrijvingen te vergroten van 300 naar 2.200 tekens, kunnen gebruikers video’s optimaliseren voor meer zoektermen.

Lokale bedrijven die op TikTok verkopen, kunnen bijvoorbeeld meer zoekwoorden opnemen die verband houden met hun stad en staat.

Dit kan uw kansen vergroten om gevonden te worden voor een zoekopdracht als ‘onafhankelijke bedrijven in het centrum van Toronto’. En ze hebben voldoende ruimte om beschrijvende tekst over de video toe te voegen.

Met karaktervergroting kunnen makers ook meer context toevoegen aan wat mensen in een video zien.

Creators geven vaak extra details door middel van video-onderschriften, maar deze tekst is niet nuttig voor zoekmachines.

Laten we niet vergeten dat Google TikTok-video’s indexeert. Het schrijven van gedetailleerde beschrijvingen kan video’s zichtbaarder maken op traditionele zoekmachines en op TikTok.

Het zal interessant zijn om te zien wat de makers besluiten te doen met duizenden extra karakters in een videobeschrijving.

Zullen makers het beschrijvingsgebied volstoppen met trefwoorden, zoals in de begindagen van SEO?

Gaan ze het beschrijvingsgebied spammen met hashtags, zoals mensen vroeger deden op Instagram?

Het zal wat experimenteren vergen om erachter te komen wat werkt voor TikTok-zoeken, zodat we al het bovenstaande kunnen zien.

TikTok SEO is een gebied dat ik in de gaten zal houden naarmate langere karakterlengtes voor meer mensen worden uitgerold.

Uitgelichte afbeelding: Daniel Constante/Shutterstock

Source link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!