fbpx

TikTok voegt een downvote-knop toe voor reacties

TikTok voegt een downvote-knop toe voor reacties

Share This Post


TikTok rolt een downvote-knop uit, waarmee gebruikers irrelevante of ongepaste opmerkingen kunnen markeren.

De lancering van downvotes voor reacties volgt op een test die TikTok de hele zomer heeft uitgevoerd.

TikTok kondigde in april aan dat het manieren aan het onderzoeken was om proactief beledigende en haatdragende inhoud of gedrag te verwijderen dat in strijd is met de communityrichtlijnen.

Een van de functies die uit deze proefperiode zijn voortgekomen, is de downvote-knop, die de TikTok-gemeenschap een manier geeft om zichzelf te modereren.

Bij een wereldwijde uitrol verschijnt de downvote-knop onder opmerkingen naast de Like-knop. Het ziet eruit als een duim omlaag-pictogram, zoals te zien is in het onderstaande voorbeeld.

TikTok voegt een downvote-knop toe voor reactiesScreenshot van Twitter.com/TikTokComms, september 2022.

Een downvote-knop lijkt vanzelfsprekend, maar de implementatie van TikTok werkt niet zo goed als je zou verwachten.

TikTok bevestigt dat het totale aantal dislikes niet openbaar wordt gemaakt, daarom zie je geen cijfer naast het pictogram.

Zoals het klinkt, weet alleen het moderatieteam van TikTok hoeveel downvotes een reactie krijgt.

Ook heeft de downvote-knop geen invloed op het aantal likes van een opmerking. Het is meer een manier om feedback te sturen naar de TikTok-moderators.

Op een site als Reddit wordt een upvote verwijderd wanneer je een bericht of opmerking neerstemt. Dit geeft gebruikers meer controle over welke reacties als eerste verschijnen, aangezien Reddit reacties rangschikt in de volgorde van de meeste stemmen.

Dit is nee hoe de downvote-knop op tiktok werkt

In een aankondiging legt TikTok uit wat het wil bereiken met zijn downvote-knop:

“We hebben het gebouwd als een nieuwe manier om rechtstreeks feedback van onze community te horen. Dit stelt ons in staat om irrelevante of ongepaste opmerkingen beter te identificeren, wat ons helpt een sectie met opmerkingen te creëren voor echte en authentieke interacties.

Onze belangrijkste prioriteit met deze functie is het creëren van een betere ervaring voor onze community. Met dit in gedachten wordt het totale aantal dislikes voor een opmerking niet weergegeven en kunnen mensen hun opmerkingen terughalen door terug te tikken wanneer ze maar willen.”

In de praktijk kan de downvote-knop een soortgelijk effect hebben als Reddit, afhankelijk van hoe lang het duurt voordat TikTok actie onderneemt op een gemarkeerde opmerking.

De implementatie van TikTok heeft het potentieel voor meer diplomatieke oplossingen, aangezien het moderatieteam het laatste woord heeft.

Ik bedoel, als je een topreactie neerstemt, wordt deze waarschijnlijk niet verwijderd, tenzij deze beledigend is of in strijd is met de communityrichtlijnen van TikTok.

Een opmerking downvoten omdat je het niet eens bent met wat er staat of de persoon die het heeft gepost niet leuk vindt, heeft geen invloed op de zichtbaarheid op dezelfde manier als op Reddit.

Zal dit een significante verandering teweegbrengen in het discours van de TikTok-commentaarsectie? De tijd zal het leren.

bron: @TikTokComms op Twitter

Uitgelichte afbeelding: screenshot van Twitter.com/TikTokComms, september 2022.

Source link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!